Addon typu castbar do instantow |
Autor |
Wiadomość |
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-05-18, 13:18 Addon typu castbar do instantow
|
|
|
Poszukuje jakiegos moda do ulatwienia sobie szybkiego i wygodnego rzucania sekwencji czarow. Problem jest w tym, ze sekwencja sklada sie ze Starfire, ktory ma czas rzucania 3s i Moonfire, ktory jest natychmiastowy, lecz oczywiscie uruchamia GCD. Do tej pory wiec przy rzucaniu sekwencji musze raz patrzec na castbar (SF), a potem na ikonki, ile jeszcze pozostalo GCD. Chcialbym sobie uproscic zycie i patrzec tylko w jedno miejsce. Najlepsze byloby cos takiego, co symuluje 1.5s castbar po rzuceniu czaru instant - wtedy zawsze naciskalbym moje makro sekwencji gdy slupek dochodzi do konca. Znacie cos takiego? |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-05-18, 13:24
|
|
|
castbar z quartza ma w opcjach możliwość pokazywania też GCD |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-05-18, 14:56
|
|
|
Lepsze jest chyba spamowanie skilla jak sie chce dokladnie na czas wcisnąć. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-05-18, 15:09
|
|
|
Taaa, ja się zastanawiam, co nawali wcześniej - "4" w mojej klawiaturze, czy stawy w palcu wskazującym :) |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-05-18, 15:48
|
|
|
Takin napisał/a: | Lepsze jest chyba spamowanie skilla jak sie chce dokladnie na czas wcisnąć. |
Z tym spamem nie jestem do konca pewien. Czasami jak to robie mam wrazenie ze aktywuje sie jakis bardzo krotki GCD. Na przyklad, konczy mi sie cast SF, wiec masuje klawisz makra. Jesli zrobie to za wczesnie, to na ikonkach widze efekt graficzny GCD trwajacy 0.2-0.3 s. Obawiam sie, ze moze to wprowadzac pewne opoznienia. |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2008-05-18, 15:57
|
|
|
Naprawdę nie łatwiej jest po prostu wciskać 2 klawisze na zmianę? |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-05-18, 16:00
|
|
|
No ja też nie lubie makr castsequencowych, ograniczają elastyczność gry. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-05-18, 16:33
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Takin napisał/a: | Lepsze jest chyba spamowanie skilla jak sie chce dokladnie na czas wcisnąć. |
Z tym spamem nie jestem do konca pewien. Czasami jak to robie mam wrazenie ze aktywuje sie jakis bardzo krotki GCD. Na przyklad, konczy mi sie cast SF, wiec masuje klawisz makra. Jesli zrobie to za wczesnie, to na ikonkach widze efekt graficzny GCD trwajacy 0.2-0.3 s. Obawiam sie, ze moze to wprowadzac pewne opoznienia. |
Nie, to na szczęście tak nie działa. Inaczej nie miałbyś hunterów biegających z castsequence makrami (albo obecnie !autoshot makrami) z klawiaturą Logiteca G11 (przykład) ustawioną na skrócie do makra na spamowanie skrótu >4 razy na sekundę. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-05-18, 16:36
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Z tym spamem nie jestem do konca pewien. Czasami jak to robie mam wrazenie ze aktywuje sie jakis bardzo krotki GCD. Na przyklad, konczy mi sie cast SF, wiec masuje klawisz makra. Jesli zrobie to za wczesnie, to na ikonkach widze efekt graficzny GCD trwajacy 0.2-0.3 s. Obawiam sie, ze moze to wprowadzac pewne opoznienia. |
Mam to samo. Komunikat "Spell is not ready yet" i dziwny cd. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2008-05-18, 17:17
|
|
|
Castsequnce macro dla destro? ekhm... |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-05-18, 17:43
|
|
|
shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. koniec walki, nr 1 w damage done :) |
|
|
|
|
ozrik
|
Wysłany: 2008-05-18, 17:57
|
|
|
zapomniales dodac jeszcze use trinket :D |
_________________ Co w Polsce grozi za pedofile? -.. przeniesienie do innej parafii......... |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-05-18, 21:30
|
|
|
Dziekuje bardzo, znalazlem i skonfigurowalem. |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-05-18, 21:37
|
|
|
Alishya napisał/a: | Ranghar napisał/a: | Z tym spamem nie jestem do konca pewien... |
Mam to samo. Komunikat "Spell is not ready yet" i dziwny cd. |
Mam na to pewna teorie. Pewien czas temu Bliz wprowadzil usprawnienie pozwalajace na rzucenie nastepnego spella odrobine przed zakonczeniem poprzedniego. Margines jest mniej wiecej rowny pingowi. Pozwolilo to na pozbycie sie addonow lub makr stosujacych /stopcasting (czy jak tam to bylo) i uniezaleznienie sie of opoznienia sieciowego. Pewnie to tak dziala, ze klient pozwala na wyslanie nastepnej komendy na ulamek sekundy przed potwierdzeniem zakonczenia poprzedniej. Jednakze jesli zajdzie sytuacja, ze klient na to pozwolil, a serwer uzna, ze komenda jednak przyszla za wczesnie i ja odrzuci, to tracimy czas odpowiadajacy podwojnemu pingowi (wyslanie komendy + otrzymanie odmowy). To jest pewnie ten dziwny GCD. |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2008-05-18, 22:29
|
|
|
quartz ma takie fajne cos ze na castbarze pokazuje ci kiedy mozesz zaczac castowac nastepny czar. |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
|