• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Addon typu castbar do instantow
Autor Wiadomość
Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-05-18, 13:18   Addon typu castbar do instantow

Poszukuje jakiegos moda do ulatwienia sobie szybkiego i wygodnego rzucania sekwencji czarow. Problem jest w tym, ze sekwencja sklada sie ze Starfire, ktory ma czas rzucania 3s i Moonfire, ktory jest natychmiastowy, lecz oczywiscie uruchamia GCD. Do tej pory wiec przy rzucaniu sekwencji musze raz patrzec na castbar (SF), a potem na ikonki, ile jeszcze pozostalo GCD. Chcialbym sobie uproscic zycie i patrzec tylko w jedno miejsce. Najlepsze byloby cos takiego, co symuluje 1.5s castbar po rzuceniu czaru instant - wtedy zawsze naciskalbym moje makro sekwencji gdy slupek dochodzi do konca. Znacie cos takiego?

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-18, 13:24   

castbar z quartza ma w opcjach możliwość pokazywania też GCD

Restor

Wysłany: 2008-05-18, 14:56   

Lepsze jest chyba spamowanie skilla jak sie chce dokladnie na czas wcisnąć.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-18, 15:09   

Taaa, ja się zastanawiam, co nawali wcześniej - "4" w mojej klawiaturze, czy stawy w palcu wskazującym :)

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-05-18, 15:48   

Takin napisał/a:

Z tym spamem nie jestem do konca pewien. Czasami jak to robie mam wrazenie ze aktywuje sie jakis bardzo krotki GCD. Na przyklad, konczy mi sie cast SF, wiec masuje klawisz makra. Jesli zrobie to za wczesnie, to na ikonkach widze efekt graficzny GCD trwajacy 0.2-0.3 s. Obawiam sie, ze moze to wprowadzac pewne opoznienia.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-05-18, 15:57   

Naprawdę nie łatwiej jest po prostu wciskać 2 klawisze na zmianę?

Restor

Wysłany: 2008-05-18, 16:00   

No ja też nie lubie makr castsequencowych, ograniczają elastyczność gry.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-05-18, 16:33   

Ranghar napisał/a:
Takin napisał/a:

Z tym spamem nie jestem do konca pewien. Czasami jak to robie mam wrazenie ze aktywuje sie jakis bardzo krotki GCD. Na przyklad, konczy mi sie cast SF, wiec masuje klawisz makra. Jesli zrobie to za wczesnie, to na ikonkach widze efekt graficzny GCD trwajacy 0.2-0.3 s. Obawiam sie, ze moze to wprowadzac pewne opoznienia.

Nie, to na szczęście tak nie działa. Inaczej nie miałbyś hunterów biegających z castsequence makrami (albo obecnie !autoshot makrami) z klawiaturą Logiteca G11 (przykład) ustawioną na skrócie do makra na spamowanie skrótu >4 razy na sekundę.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-05-18, 16:36   

Ranghar napisał/a:

Mam to samo. Komunikat "Spell is not ready yet" i dziwny cd.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-05-18, 17:17   

Castsequnce macro dla destro? ekhm...

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-18, 17:43   

shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. shadowbolt. koniec walki, nr 1 w damage done :)

ozrik

Wysłany: 2008-05-18, 17:57   

zapomniales dodac jeszcze use trinket :D

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-05-18, 21:30   

Dziekuje bardzo, znalazlem i skonfigurowalem.

Š‚€€€€€€€€€€€
˜Œ

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-05-18, 21:37   

Alishya napisał/a:
Ranghar napisał/a:
Z tym spamem nie jestem do konca pewien...

Mam to samo. Komunikat "Spell is not ready yet" i dziwny cd.

Mam na to pewna teorie. Pewien czas temu Bliz wprowadzil usprawnienie pozwalajace na rzucenie nastepnego spella odrobine przed zakonczeniem poprzedniego. Margines jest mniej wiecej rowny pingowi. Pozwolilo to na pozbycie sie addonow lub makr stosujacych /stopcasting (czy jak tam to bylo) i uniezaleznienie sie of opoznienia sieciowego. Pewnie to tak dziala, ze klient pozwala na wyslanie nastepnej komendy na ulamek sekundy przed potwierdzeniem zakonczenia poprzedniej. Jednakze jesli zajdzie sytuacja, ze klient na to pozwolil, a serwer uzna, ze komenda jednak przyszla za wczesnie i ja odrzuci, to tracimy czas odpowiadajacy podwojnemu pingowi (wyslanie komendy + otrzymanie odmowy). To jest pewnie ten dziwny GCD.

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-05-18, 22:29   

quartz ma takie fajne cos ze na castbarze pokazuje ci kiedy mozesz zaczac castowac nastepny czar.

Odpowiedz do tematu