Goodbye Magtheridon |
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-12-09, 15:43 Goodbye Magtheridon
|
|
|
Z przykrością muszę odwołać dzisiejszy rajd. Odpowiedź na pytanie, dlaczego, znajdziecie w raid plannerze.
Taktyki zalecają, by w walce z Magiem uczestniczyło 9 healerów. Wśród nich przynajmniej 2/3 powinny stanowić klasy, które lepiej radzą sobie z leczeniem rajdu niż pojedynczego celu, a więc druidzi, szamani i prieści. Oto zasób healerski, jakim na dziś dysponujemy:
Prieści:
zapisani: Brittanyy, Didimos, Sante
not sure: brak
niezapisani: Wypas (to już kolejny rajd i myślę, że wkrótce się pożegnamy)
Druidzi:
zapisani: brak
not sure: brak
niezapisani: Blackleaf (urlop), Gajanna, Marilith (urlop)
Paladyni:
zapisani: Nonenalim, Wolfhart, ew. Wariatus (który zasadniczo jest tankiem, nie lekarzem)
not sure: Hermenegilda
niezapisani: Ilena
Przykro mi, ale - choć na pozór healerów w gildii jest dość na rajd i małą rezerwę - w praktyce mamy ich za mało. Nie zmuszamy nikogo do hardcorowego rajdowania, ale jeśli na rajdy odbywające się zaledwie dwa razy w tygodniu nie zapisuje się niemal połowa naszego healerskiego staffu, to coś jest nie tak. Dla porównania dodam, że tankowie (nie licząc Tandrilla, który od dawna z nami nie gra) zapisują się bardzo regularnie, a i klasy dps mają frekwencję na poziomie 80-90 proc. Tylko do lekarzy jakoś nie mamy szczęścia. Palców jednej ręki wystarczy, by policzyć tych, na których regularnie możemy liczyć.
Rozwiązanie jest tylko jedno: musimy przyjąć do gildii kilku nowych healerów, którzy przyjdą tu, żeby rajdować, a nie czatować po polsku. A gracze, którzy nie zapisują się na rajdy, po prostu przestaną być uwzględniani w składach i będą mieli szansę trafić najwyżej do rezerwy, jeśli w ogóle pozostaną w gildii. Wyjaśnię od razu, że nie próbuję nikogo straszyć. To naturalna kolej rzeczy. ZL istnieje po to, żeby rajdować, więc pozostawanie w gildii osób, które nie są tym zainteresowane, po prostu mija się z celem.
A.
PS Jeśli zapisy w rp na najbliższy piątek dadzą nam podstawę do skompletowania odpowiedniego składu, pójdziemy do Maga, a wizytę u Gruula i VR przełożymy na niedzielę. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
Ostatnio zmieniony przez Demelain 2007-12-11, 12:24, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Soucouyant
|
Wysłany: 2007-12-09, 15:47
|
|
|
to moze jakis inniejszy inst? 25 ppl jest... |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-12-09, 15:55
|
|
|
Obawiam się, że po pierwsze, na inny inst nie jesteśmy przygotowani. O Magu poczytałam, pooglądałam filmy i rozkład jazdy jestem w stanie przygotować w ciągu godziny. Problem w tym, że nie ma zbalansowanego składu. Po drugie, zapisanych na dzisiaj lekarzy byłoby za mało nawet na banalnego Gruula, więc o progress rajdzie do nieznanego i trudniejszego bossa raczej nie ma mowy.
Osoby, które nie są saved w Kara i mają ochotę odwiedzić stare śmieci, zapraszam na spontaniczna wycieczkę.
A. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-12-09, 15:58
|
|
|
W takim razie - Furiat ofc in. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Sante
Summer Wine ;)
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:01
|
|
|
Druzzo in |
_________________ Sante 70 Priest
Druzzo 70 Druid
Darlock 70 Warlock |
|
|
|
|
Kalaam
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:01
|
|
|
Ja też do Kara chetnie :) |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:11
|
|
|
a bede mogl chociaz raz w Kara rollnac :) /joke
chetnie sie przejde jak bedzie spot
PS.Ostatecznie zostawiam spot dla Nadii, ja pogram BG...jeszcze troche i bedzie stafik |
Ostatnio zmieniony przez Nightblóód 2007-12-09, 16:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:14
|
|
|
Dostępu do Magtheridona bronią 4 grupy trashy. Ich pokonanie wymaga wprawy. Pamiętam, że "Twilight" swego czasu zmarnował cały wieczór, zanim się ich jako tako nauczył. Na trashe healerów macie w miarę wystarczającą ilość, więc może nie rezygnujcie tak prędko z wycieczki do tego insta. |
|
|
|
|
Nadhira
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:15
|
|
|
Nadia in |
|
|
|
|
Orfeo
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:17
|
|
|
Dario trashe padaja u nas bez problemu przed Maggim ;) |
|
|
|
|
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:19
|
|
|
Ok, myślałem, że idziecie tam pierwszy raz. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:21
|
|
|
Dariush napisał/a: | Ok, myślałem, że idziecie tam pierwszy raz. |
To miał być pierwszy zorganizowany rajd. Byliśmy tam spontanicznie po jakimś Gruulu w przypadkowej grupie około 20 osób. Trashe nie stanowią żadnego problemu. Magi tak. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:21
|
|
|
Cytat: | Dario trashe padaja u nas bez problemu przed Maggim ;) |
No nie wiem, mieliśmy tylko jedno podejście, żeby się z Magtheridopnem przywitać - szliśmy po Gruulu w AFAIR 18 osób. I w te kilkanaście osób daliśmy radę trashom, ale kto wie co się stanie jak będzie pełny skład, może będziemy wipować :) |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:22
|
|
|
Nightblóód napisał/a: | chetnie sie przejde jak bedzie spot |
Night, byłeś w Kara w tym tygodniu. Wyczyściłeś je. Z kim chcesz tam walczyć? ;) |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-12-09, 16:23
|
|
|
Kwinto napisał/a: | No nie wiem, mieliśmy tylko jedno podejście, żeby się z Magtheridopnem przywitać - szliśmy po Gruulu w AFAIR 18 osób. I w te kilkanaście osób daliśmy radę trashom, ale kto wie co się stanie jak będzie pełny skład, może będziemy wipować :) |
rotfl |
|
|
|
|
|