• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Goodbye Magtheridon
Autor Wiadomość
Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-09, 15:43   Goodbye Magtheridon

Z przykrością muszę odwołać dzisiejszy rajd. Odpowiedź na pytanie, dlaczego, znajdziecie w raid plannerze.
Taktyki zalecają, by w walce z Magiem uczestniczyło 9 healerów. Wśród nich przynajmniej 2/3 powinny stanowić klasy, które lepiej radzą sobie z leczeniem rajdu niż pojedynczego celu, a więc druidzi, szamani i prieści. Oto zasób healerski, jakim na dziś dysponujemy:

Prieści:
zapisani: Brittanyy, Didimos, Sante
not sure: brak
niezapisani: Wypas (to już kolejny rajd i myślę, że wkrótce się pożegnamy)

Druidzi:
zapisani: brak
not sure: brak
niezapisani: Blackleaf (urlop), Gajanna, Marilith (urlop)

Paladyni:
zapisani: Nonenalim, Wolfhart, ew. Wariatus (który zasadniczo jest tankiem, nie lekarzem)
not sure: Hermenegilda
niezapisani: Ilena

Przykro mi, ale - choć na pozór healerów w gildii jest dość na rajd i małą rezerwę - w praktyce mamy ich za mało. Nie zmuszamy nikogo do hardcorowego rajdowania, ale jeśli na rajdy odbywające się zaledwie dwa razy w tygodniu nie zapisuje się niemal połowa naszego healerskiego staffu, to coś jest nie tak. Dla porównania dodam, że tankowie (nie licząc Tandrilla, który od dawna z nami nie gra) zapisują się bardzo regularnie, a i klasy dps mają frekwencję na poziomie 80-90 proc. Tylko do lekarzy jakoś nie mamy szczęścia. Palców jednej ręki wystarczy, by policzyć tych, na których regularnie możemy liczyć.
Rozwiązanie jest tylko jedno: musimy przyjąć do gildii kilku nowych healerów, którzy przyjdą tu, żeby rajdować, a nie czatować po polsku. A gracze, którzy nie zapisują się na rajdy, po prostu przestaną być uwzględniani w składach i będą mieli szansę trafić najwyżej do rezerwy, jeśli w ogóle pozostaną w gildii. Wyjaśnię od razu, że nie próbuję nikogo straszyć. To naturalna kolej rzeczy. ZL istnieje po to, żeby rajdować, więc pozostawanie w gildii osób, które nie są tym zainteresowane, po prostu mija się z celem.

A.

PS Jeśli zapisy w rp na najbliższy piątek dadzą nam podstawę do skompletowania odpowiedniego składu, pójdziemy do Maga, a wizytę u Gruula i VR przełożymy na niedzielę.

Ostatnio zmieniony przez Demelain 2007-12-11, 12:24, w całości zmieniany 2 razy  

Soucouyant

Wysłany: 2007-12-09, 15:47   

to moze jakis inniejszy inst? 25 ppl jest...

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-09, 15:55   

Obawiam się, że po pierwsze, na inny inst nie jesteśmy przygotowani. O Magu poczytałam, pooglądałam filmy i rozkład jazdy jestem w stanie przygotować w ciągu godziny. Problem w tym, że nie ma zbalansowanego składu. Po drugie, zapisanych na dzisiaj lekarzy byłoby za mało nawet na banalnego Gruula, więc o progress rajdzie do nieznanego i trudniejszego bossa raczej nie ma mowy.
Osoby, które nie są saved w Kara i mają ochotę odwiedzić stare śmieci, zapraszam na spontaniczna wycieczkę.

A.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2007-12-09, 15:58   

W takim razie - Furiat ofc in.

Sante 

Summer Wine ;)

Wysłany: 2007-12-09, 16:01   

Druzzo in

Kalaam

Wysłany: 2007-12-09, 16:01   

Ja też do Kara chetnie :)

Nightblóód

Wysłany: 2007-12-09, 16:11   

a bede mogl chociaz raz w Kara rollnac :) /joke

chetnie sie przejde jak bedzie spot

PS.Ostatecznie zostawiam spot dla Nadii, ja pogram BG...jeszcze troche i bedzie stafik
Ostatnio zmieniony przez Nightblóód 2007-12-09, 16:26, w całości zmieniany 1 raz  

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-12-09, 16:14   

Dostępu do Magtheridona bronią 4 grupy trashy. Ich pokonanie wymaga wprawy. Pamiętam, że "Twilight" swego czasu zmarnował cały wieczór, zanim się ich jako tako nauczył. Na trashe healerów macie w miarę wystarczającą ilość, więc może nie rezygnujcie tak prędko z wycieczki do tego insta.

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-09, 16:15   

Nadia in

Orfeo 

Wysłany: 2007-12-09, 16:17   

Dario trashe padaja u nas bez problemu przed Maggim ;)

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-12-09, 16:19   

Ok, myślałem, że idziecie tam pierwszy raz.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-09, 16:21   

Dariush napisał/a:
Ok, myślałem, że idziecie tam pierwszy raz.

To miał być pierwszy zorganizowany rajd. Byliśmy tam spontanicznie po jakimś Gruulu w przypadkowej grupie około 20 osób. Trashe nie stanowią żadnego problemu. Magi tak.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-12-09, 16:21   

Cytat:
Dario trashe padaja u nas bez problemu przed Maggim ;)

No nie wiem, mieliśmy tylko jedno podejście, żeby się z Magtheridopnem przywitać - szliśmy po Gruulu w AFAIR 18 osób. I w te kilkanaście osób daliśmy radę trashom, ale kto wie co się stanie jak będzie pełny skład, może będziemy wipować :)

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-09, 16:22   

Nightblóód napisał/a:
chetnie sie przejde jak bedzie spot

Night, byłeś w Kara w tym tygodniu. Wyczyściłeś je. Z kim chcesz tam walczyć? ;)

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-09, 16:23   

Kwinto napisał/a:
No nie wiem, mieliśmy tylko jedno podejście, żeby się z Magtheridopnem przywitać - szliśmy po Gruulu w AFAIR 18 osób. I w te kilkanaście osób daliśmy radę trashom, ale kto wie co się stanie jak będzie pełny skład, może będziemy wipować :)

rotfl

Odpowiedz do tematu