Gemy i enchanty - kilka zmian |
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-10-29, 15:13 Gemy i enchanty - kilka zmian
|
|
|
Drogie loczki, w związku z kompletną demolką, jaką zrobił Blizz w naszej klasie i w ogóle w grze, musimy parę rzeczy przebudować.
Po pierwsze, wymieniamy WSZYSTKIE gemy w niebieskich slotach na [wow]Purified Shadowsong Amethyst[/wow]. Po drugie, w slotach czerwonych ZAWSZE najbardziej opłaca się mieć [wow]Runed Crimson Spinel[/wow]. Po trzecie, w żółtych i pomarańczowych ZAWSZE [wow]Reckless Pyrestone[/wow] lub [wow]Potent Pyrestone[/wow] - w zależności od poziomu crita (bo z hitem to już chyba nikt nie ma problemu).
Zmieniamy też enchanty na klacie - na +15 spirit, i na butach - na Surefooted.
Zwróćcie też uwagę na enchanty na broni. Jeśli jesteśmy fire, chodzenie z Soulfrostem raczej nie ma sensu. Wiem, że jest problem z respecami. Dlatego najlepiej mieć zapasową broń, na którą możemy sobie nałożyć Sunfire. Scyzyk za badge jest niestety unique (co za kretyn to wymyślił?!). Ja, z braku laku, używam go zamiennie z mieczysławem z Zul'Jina.
Prawda, że WoTLK za pasem, ale chcemy jeszcze przed dodatkiem coś ubić, a i do levelowania lepiej się wzmocnić ;) |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-29, 16:05
|
|
|
No nie mogę się powstrzymac, żeby nie wtrącic tu jakiegoś offtopa :)
Naprawdę mi się podoba i miło mi, że chce się nam jeszcze bawić w tak szczegółowa optymalizację sprzętu, farmienie BT, eksplorację Sunwell, mimo że dodatek jest już za rogiem. Wiele osób by powiedziało, że po co się napinac, skoro i tak wkrótce będzie lepszy sprzęt, praktycznie za darmo w jakiś banalnych instancjach. Fakt, prawda, ale teraz jest teraz i należy trzymać fason niezależnie od sytuacji. To na tyle słodzenia. Teraz z innej mańki - stwierdzenie "wzmocnić się do levelowania" jest, jakby się mu bliżej przyjrzeć, nieco zabawne w aktualnej sytuacji. Bądźmy szczerzy - to, co nosimy teraz, z kamyczkami, najlepszymi enchantami prawdopodobnie już by wystarczyło do wejścia do Naxxa na 80. Samo levelowanie będzie po prostu banalne. Parę dni temu chodziłem sobie po wyspie Sunwell i po raz pierwszy udało mi się ubić jakiegoś ghula na 70lvl jednym strzałem. Elementale w SMV? Też czasami jest jedno BUM! i loot. Podsumowując, ten argument już możemy sobie odpuścic :) |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Frosthammer
|
Wysłany: 2008-10-29, 16:38
|
|
|
Czasy kiedy zabijałem 4 Scarletów w Dragonblight jednym diwajn stormem minęły bezpowrotnie...:/ |
_________________ Wy - pragnienie, ja - mana mana! |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2008-10-29, 19:05
|
|
|
heh watpie ze z tym sprzetem wejdziesz do naxxa 80. tzn wejsc wejdziesz, ale zginiesz w sekunde ;) |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-10-29, 19:10
|
|
|
Undet napisał/a: | heh watpie ze z tym sprzetem wejdziesz do naxxa 80. tzn wejsc wejdziesz, ale zginiesz w sekunde ;) |
W T6 + Sunwell? Da się radę zacząć omijając niebieski sprzęt pewnie. Dokładnie tak samo, jak się dawało radę zaczynać KZ w T3. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-29, 19:43
|
|
|
Undet napisał/a: | heh watpie ze z tym sprzetem wejdziesz do naxxa 80. tzn wejsc wejdziesz, ale zginiesz w sekunde ;) |
Przykladowe porownanie T6/5 z niebieskimi 80:
[wow]Nordrassil Chestguard[/wow] a http://wotlk.wowhead.com/?item=37236
[wow]Thunderheart Gloves[/wow] a http://wotlk.wowhead.com/?item=37230
Niebieskie zdecydowanie lepsze, ale nie az tak, zeby "zginac w sekunde". Biorac pod uwage, ze poczatek Naxxa bedzie na pewno przystosowany dla tak zwanej szerokiej audiencji, mozna sie spodziewac walk z duzym marginesem bledu i duza mozliwoscia nadrobienia braku w sprzecie umiejetnosciami. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-10-29, 19:54
|
|
|
Jak zsumujesz te drobne różnice, to na koniec Ci wyjdzie postać x 1,5. A jeśli chodzi o "opłacalność" podrasowywania sprzętu na tym etapie gry, to już kwestia indywidualnego podejścia. Mnie się np. chciało enchantować każdy nowy scyzyk podczas levelowania locka do 70-tki. A Tobie swego czasu "nie opłacało się" wymieniać gemów na niebieskie (sic!) w "za słabych" epixxach :> |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-29, 20:13
|
|
|
Alishya napisał/a: | A Tobie swego czasu "nie opłacało się" wymieniać gemów na niebieskie (sic!) w "za słabych" epixxach :> |
Bo wtedy mialem przed soba konkretna sciezke rozwoju sprzetu. Teraz jestem na koncu drogi, bez szczegolnych nadziei na cos lepszego i z darmowymi kamykami. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-10-29, 20:45
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Alishya napisał/a: | A Tobie swego czasu "nie opłacało się" wymieniać gemów na niebieskie (sic!) w "za słabych" epixxach :> |
Bo wtedy mialem przed soba konkretna sciezke rozwoju sprzetu. Teraz jestem na koncu drogi, bez szczegolnych nadziei na cos lepszego i z darmowymi kamykami. |
Sugerujesz, że Aga na 62lvlu, jak robiła Zanga, nie miała ścieżki rozwoju postaci do siedemdziesiątki? Śmiałe założenie, nie powiem.
BTW: Na gram.pl cena dodatku jeszcze nie wzrosła. Trzymam kciuki za złotówkę, żeby nie musieli podnosić :) |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-29, 21:14
|
|
|
Kwinto napisał/a: |
Sugerujesz, że Aga na 62lvlu, jak robiła Zanga, nie miała ścieżki rozwoju postaci do siedemdziesiątki? Śmiałe założenie, nie powiem. |
Nie, odnosze sie tylko do tego, ze pewien czas temu nie bylem chetny do wymiany kamykow na fioletowe, a teraz jestem. W tym stwierdzeniu odnosilem sie tylko do siebie. Nie wiem, skad ta mysl, ze mialem na mysli kogokolwiek innego. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
|