Dla znudzonych swoimi mainami |
Autor |
Wiadomość |
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-22, 17:15 Dla znudzonych swoimi mainami
|
|
|
Temat pojawia się od czasu do czasu w postaci postów typu "ja chcę porajdować swoim lockiem, swoim priestem, swoim Mojo", "ja już rzygam leczeniem, tankowaniem, dpsowaniem" etc. No czasami trudno się dziwić takim reakcjom - chociaż osobiście żaden alt mnie nie zafascynował tak jak rogal, to rozumiem, że nie każdy znalazł dla siebie ten konkretny ulubiony sposób grania. Zresztą - sam mam czasem dość męczenia się rogalem i chętnie bym sobie w spokoju bezstresowo pospamował z odległości pół kilometra jeden spell przez 10 minut :)
Przeglądając dziś wowinsidera natrafiłem na taki wpis: http://www.wowinsider.com...hing-your-main/ - jeszcze sprzed TBC. Oprócz tego, że opisują tam, jak złe dla gildii jest, gdy ktoś chce zmienić postać lub chociaż spec, to przedstawiają bardzo rozsądny argument - jeżeli musisz to zrobić, zrób to w momencie wejścia dodatku. Wtedy nawet w swoim nowym specu, nowej postaci wystartujesz z rajdowaniem równo z resztą swojej gildii, na takim samym (zerowym) poziomie gearu, z (najprawdopodobniej) czystym kontem DKP, bez zmarnowania już uzyskanych epixów i bez innych niepotrzebnych problemów. Na dodatek gildia, wiedząc o zmianach w składzie, będzie mogła na bieżąco adaptować politykę rekrutacyjną.
Dlatego osoby, które na poważnie myślą o zmianie stylu grania, niech może rozważą jeszcze "pomęczenie się" w obecnej formie do momentu wydania WotLK, albo przynajmniej do momentu zakończenia progressu <ZL>. Ostatnio tak nam świetnie idzie w obecnym składzie, że chyba warto pchać to dalej, siłą rozpędu, i nie wykonywać żadnych chaotycznych ruchów Browna, które mogłyby nas zatrzymać.
A za pół roku uderzymy w 80lvlowe rajdy w 25 Death Knightów :)
pozdr |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-04-23, 17:24
|
|
|
Kwinto napisał/a: | Na dodatek gildia, wiedząc o zmianach w składzie, będzie mogła na bieżąco adoptować politykę rekrutacyjną. |
Co to się porobiło na świecie. Nie dość, że homoseksualne pary mogą adoptować dzieci, to jeszcze gildie będą adoptować politykę. W dodatku rekrutacyjną! :P |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Dzidzia
|
Wysłany: 2008-04-23, 18:54
|
|
|
a to adopcja i adaptacja to nie to samo? :roll: |
_________________ 35 - 5 to go! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-23, 19:45
|
|
|
Alishya napisał/a: | Nie dość, że homoseksualne pary mogą adoptować dzieci |
Nie mogą, to mit prawicowych oszołomów :>
Alishya napisał/a: | to jeszcze gildie będą adoptować politykę. |
A tutaj to nie wiem, o co ci chodzi :> |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-04-23, 21:01
|
|
|
Kwinto, zajrzyj do słownika języka polskiego please adoptować/adaptować ;) |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-23, 23:17
|
|
|
Takin, myślę, że czasami nie powinieneś brać wszystkiego tak na poważnie :)
Albo nie przeoczać szczegółów :) |
|
|
|
|
nonenalim
|
Wysłany: 2008-04-24, 11:42
|
|
|
tak czy inaczej warto odlozyc rerolle, zebysmy mogli sie zaadaptowac do nowej sytuacji i jak najszybciej w ilosciach hurtowac adoptowac biedne, samotne t6 ;] |
_________________ main: Evenixa |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2008-04-24, 12:01
|
|
|
Jedno pytanie: po co w ogóle rerollać? |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-04-24, 12:11
|
|
|
Straszyk napisał/a: | Jedno pytanie: po co w ogóle rerollać? |
Na przyklad po to, zeby poznac gre ze wszystkich stron, jak to jest byc tym, tamtym czy owamtym. Gram swoim druidem juz of 2-3 lat, znam te klase od podszewki, mam zrobione wszystkie sensowne questy, mam wystarczajaca golda na swoje potrzeby i nie interesuje mnie PVP, wiec co mam robic, gdy nie rajduje? Czesto ide na alta, tym razem to jest shaman, i sobie mloce mobki. Pare dni temu dobilem do 40, dostalem talent stormstrike ... wow .. cos nowego i fajnego! Przy okazji odkrylem nowe questy w Theramore Isle, naprawde fajne. Planuje dobic shamkiem do 70, tak zeby jak wyjdzie rozszerzenie, to bede mial wybor maina. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-04-24, 12:44
|
|
|
Straszyk napisał/a: | Jedno pytanie: po co w ogóle rerollać? |
Inna odpowiedź - dla dobra gildii. Czasem lepiej jest wylvlować i wyposażyć nowego chara na potrzeby gildii niż szukać kogoś na zewnątrz. Również szybciej. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2008-04-24, 14:38
|
|
|
ja se rerolne chyba priesta holy... taki plan mi juz po glowiue chodzi kilka tygodni.. :) |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
Nadhira
|
Wysłany: 2008-04-24, 14:39
|
|
|
mi od dluzszego czasu chodzi po glowie shadow priest ;P
powiem wiecej, ja tego priesta nawet juz zaczelam montowac, ale na innym servie ;P |
|
|
|
|
ozrik
|
Wysłany: 2008-04-24, 15:16
|
|
|
nie ukrywam ze elemntar mnie ciagnie ... ale narazie " gildia nie potrzebuje elmentara tylko resto " - czekam az jakis shaman zlozy apli :P |
_________________ Co w Polsce grozi za pedofile? -.. przeniesienie do innej parafii......... |
|
|
|
|
Soucouyant
|
Wysłany: 2008-04-24, 15:21
|
|
|
jesli oficerowie nie maja nic przeciwko, to rowniez chcialbym sie respecnac na holy |
|
|
|
|
Crakuf
|
Wysłany: 2008-04-24, 15:29
|
|
|
Ozrik, wiec rozumiem, ze pasujesz na wszystko co dropnie dla shamka resto? |
|