• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Wiosna...
Autor Wiadomość
Crakuf

Wysłany: 2008-03-26, 08:26   Wiosna...

No i jest patch. Proponuje wiec podyskutować na temat dalszego raidowania.
Możemy wejsc do MT i BT a i Sunwell jest w zasiegu ( daleko ale jednak ) - o ile mamy checi na dalsze wypady.

Moja propozycja wyglada mniej wiecej tak - poprawcie mnie jezeli sie gdzies pomyle.
Mamy 3 dni raidowe. Te 3 dni warto by przeznaczyc na progress - czyli BT i MT.
Keal i Vashj - warto ich jeszcze pocwiczyc i zabic - mysle ze moze byc nieco łatwiej po bufie z itemków za badge. Może nie tyle co łatwiej, a szybciej.

Grula i Magiego zostawic jako nieoficjalne raidy z ludzmi z poza gidlii - ZL + goście.

Zdaje sobie sprawe, ze pisze to z pozycji osoby, która z Grula i Magiego nic nie potrzebuje, a i pewnie jest wiecej takich osob. Kilka osob jednak potrzebuje jeszcze itemkow z obu panów - ale warto by jednak pomyslec o konkretnym progresie.

Bez odbioru :)

Nadhira 

Wysłany: 2008-03-26, 08:40   

dowcipny jestes ;P

Keleborn 

Wysłany: 2008-03-26, 08:59   

Dokładnie - olać T4, z T5 vashj i kael (nie trzeba już zabijać wszystkich bosów) i zacząć T6 - czas nas goni, pewnie za pół roku WOTLK, a tokeny T6>T5. Myślę że jesteśmy na tyle ubrani już że licząć dodatkowo to co teraz można wyfarmić za badge, starczy na rozpoczęcie MH/BT.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-03-26, 09:35   

Niekoniecznie, hunterzy chyba Cię zabiją za brak dodatkowych tokenów t5 (a konkretnie dwóch łącznie). Ja przynajmniej na pewno :evil:

Wilk 

Wysłany: 2008-03-26, 10:41   

Ta... olać bossow T5 i wejść do "pierwszej ligii" bocznymi drzwiami. Wolałbym nie. Przynajmniej równolegle do MH, BT męczyć Vashj i Kaela. Tylko czy ich da się męczyć zajmując się progresem w innych instancjach? Trzeba sprawdzić :)

pozdrawiam
--
Wilk

Cadanea 

Wysłany: 2008-03-26, 10:46   

No hmmm.... jak zauwazylam frekwencja ostatnio cos podupada... moze to tylko czas swiateczny??? a moze nie :/ ja tez jestem jak najbardziej za MH i BT bo moze to obudzi w nas (znowu) wole walki :P
Jednak po wypadach do Vashj nie licze, ze za pierwszym podejsciem wyczyscimy te instancje :P wiec mysle, ze jeden dzien powinien zostac na dowartosciowanie sie w takim Tk czy raczej SSC. I tez tak sobie mysle, ze mozna by juz odchodzic pomalu od grulla i magiego... chyba ze alt-wypad :P albo dodatkowy dzien na trasze? :D

nonenalim

Wysłany: 2008-03-26, 10:52   

dla mnie sprawa jest prosta: MH i Bt tak,ale po Vashj. Dokonczmy to, co zaczelismy. Stac nas na zabicie jej, dolaczmy do elitarnego grona, ktore ja polozylo. nie chce, zeby nasza gildia wygladala jak noobska, ktora zaciela sie na niej i dopiero teraz ruszy z progresem.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-03-26, 10:58   

Zgadzam się z Nalimem.

Całe swoje rajdowe wowowe życie ciągnąłem w jednym kierunku: zobaczyć MH. Nic innego mnie w wowie tak nie interesuje. I teraz możliwość pójścia tam na skuśki, jak ostatnie łajzy... po prostu mnie zniesmacza. Jesteśmy już tak blisko.. dwóch ostatnich bossów nam do tego brakuje, żeby zrobić to koszernie, feng szui, i tak jak należy. Ja bym bił jeszcze przez cały kwiecień Vashj i Kealthasa i dopiero wtedy, jak się nie uda, to się poddał.

Bo pójście na skróty da nam zero satysfakcji. Po prostu.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-03-26, 11:09   

Kwinto napisał/a:
Zgadzam się z Nalimem.

Całe swoje rajdowe wowowe życie ciągnąłem w jednym kierunku: zobaczyć MH. Nic innego mnie w wowie tak nie interesuje. I teraz możliwość pójścia tam na skuśki, jak ostatnie łajzy... po prostu mnie zniesmacza. Jesteśmy już tak blisko.. dwóch ostatnich bossów nam do tego brakuje, żeby zrobić to koszernie, feng szui, i tak jak należy. Ja bym bił jeszcze przez cały kwiecień Vashj i Kealthasa i dopiero wtedy, jak się nie uda, to się poddał.

Bo pójście na skróty da nam zero satysfakcji. Po prostu.

Najpierw był Maggie czy VR?
Też bym wolał najpierw wyczyścić to, co jest pod ręką.

nonenalim

Wysłany: 2008-03-26, 11:12   

thottbot <----

a nie sorki

zmierzch.webhost.pl <----

na glownej masz daty :P

Cadanea 

Wysłany: 2008-03-26, 11:17   

nie uwazam pojscie do MH oznaka slabosci... i nie mowie tez o olaniu Vashj i Kaela absolutnie.... Ale dlaczego mamy spedzac caly tydzien po tygodniu w SSC? jest to bezsensowne wedug mnie... A poza tym ciagle wipowanie na jednej laluni zmniejsza nasze morale.... i nie uwierze temu kto powie inaczej... to doskonale widac chociazby po frekwencji...

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-03-26, 11:18   

Non, specjalnie dla Ciebie link :evil:

Soucouyant

Wysłany: 2008-03-26, 11:26   

Zupelnie sie nie zgadzam, chcecie czyscic SSC i TK tylko dlatego ze nie ubilismy Vashj i Kaela? Ja juz osobiscie mam dosc tych instow, szczegolnie jesli mozna zobaczyc cos nowego - wydaje mi sie ze naprawde niewiele osob czegos stamtad potrzebuje, uwzgledniajac fakt, iz lepsze rzeczy mozna wyciagnac z MH/BT/badge. Zreszta patrzac na frekwencje ostatnio zajmie nam to nie miesiac, a rok... bedziemy czyscic dwa dni, i 2-3 godziny trzeciego dnia na proby z dosc trudnymi bossami, w zyciu...

Czy moze zamierzacie w te 3 dni chodzic tylko do nich? Ja osobiscie jestem jak najbardziej za, ale z doswiadczenia wiem ze sklad na takie tepe wipowanie sie nie zbierze, 'wojownikow' w gildii to my mamy niewielu...

Mnie tu i tak nikt nie slucha ale ja bym zrobil tak:
Olac ZA i KARA, MH i BT > ZA, mozna tam chodzic jak sie komus nudzi w pozostale dni, dolozyc za to 4-ty dzien rajdowy. W 2 dni robimy progress w MH i BT, jeden dzien na farme wybranych, a moze wszystkich - jak zepniemy posladki - bossow w SSC i TK, czwarty na ubijanie Vashj i Kaela. To ostatnie powinno pojsc dosc szybko z nadchodzacym lepszym sprzetem za badge i MH/BT.

Nadhira 

Wysłany: 2008-03-26, 11:32   

wiesz Souc, tu chodzi o czysta satysfakcje... a nie o dropy... przynajmniej w moim przypadku

poza tym 4 dzien rajdowy?? halo!! ludzie tu tez maja zycie....

Restor

Wysłany: 2008-03-26, 11:40   

Dodam swoje dwa grosze, pewnie z subiektywnej perspektywy, ale co tam.

Angazowanie 25 osob na Gruula i Magiego, temu ze kilka osob ma szanse na jeden drop uwazam za bezsensowne z poziomu Gildii. Koniec, kropka.

Za kilka (2-4) tygodni beda dostepne nowe itemki za badge, ktore sa lepsze od dropow na poziomie T5 i bardzo zblizone do t6 (niektore lepsze, inne gorsze). Stad drodzy panstwo moga sobie farmic heroiki zamiast liczyc na dropy ssc/tk, z zastrzezeniem bonusow setowych T5 (jak Veg wspomnial hunterski jest tak imba, ze 2xt5>>>rewardy za badge). Stad ja bym widzial 1 dzien farmy SSC/TK na zmiane (lub samo ssc jesli na tk nie bedzie chetnych) i pozostale dwa na progress.

Zastanawia mnie czy sobotnie Karazhan, ktore jest farma badgy co prawda, ale moze niedlugo juz ich nie bedziemy potrzebowac w takiej ilosci, tym bardziej ze w 25kach beda dropic, nie warto by zamienic na 25tke lub chociaz ZA (ale znowu: badge rewards>dropy z ZA w duzej mierze).

Na pewno Vashj odpuscic nie mozemy, po prostu nie wypada poddac sie, temu ze ten boss wymaga wiecej niz pozostali, ktorych robilismy. Pamietajcie tez, ze MH to nie bedzie powtorka z rozrywki, ale dalsza nauka i pokorne wajpowanie na coraz trudniejszych bossach. Tak naprawde Vashj to nasz pierwszy test na wytrwalosc w dazeniu do celu. Jesli takiej nubki nie zabijemy, to ktos na powaznie mysli o BT?

edit: Piszac swoj nie widzialem posta Souca, stad czesc rzeczy sie powtarza ;)
Ostatnio zmieniony przez Restor 2008-03-26, 11:42, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu