Trzeci dzień rajdowy |
Czy jesteś skłonna/-y przeznaczyć środowy wieczór (max 20.00-23.00) na dodatkowy rajd 25 ppl, nie rezygnując z rajdowania w piątki i niedziele? |
TAK |
|
62% |
[ 17 ] |
NIE |
|
37% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 27 |
Wszystkich Głosów: 27 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-01-29, 11:39 Trzeci dzień rajdowy
|
|
|
Już chyba czas, żebyśmy przymierzyli się do wprowadzenia trzeciego stałego wieczoru przeznaczonego na rajdy 25 ppl. Mam nadzieję, że wkrótce położymy Mietka. Jeśli będziemy radzić sobie z nim sprawnie, przyda się nam jeden dodatkowy krótki rajd do niego, Gruula i Maulgara (przy odrobinie wprawy wystarczy 1,5 h). Szkoda byłoby porzucać farmę na tym etapie, bo wciąż sporo ludzi liczy na dropy. Drugi dzień farmerski przeznaczylibyśmy na The Eye (z Al'arem pewnie jeszcze się pomęczymy, zanim znajdzie się na regularnej farmie), a trzeci - na progress w SSC. Z czasem zrezygnujemy z trzech bossów T4, bo zagłębienie się w Serpentshrine będzie wymagać poświęcenia dwóch wieczorów w tygodniu.
Taki rozkład zajęć powinien dać nam szansę na dozbrojenie wszystkich potrzebujących i rozsądny progress. Nie przewidujemy dokładania do rajdowego kalendarza kolejnych dni, bo z założenia nastawiliśmy się na rajdowanie bez hardcore'u. Nie jesteśmy tylko pewni, czy na trzy rajdy 25 ppl mamy już wystarczająco dużo graczy. Nie chcemy doprowadzić do sytuacji, w której większość zainteresowanych będzie wybierała sobie dogodniejszy termin i w efekcie powstanie problem ze złożeniem składu raz lub dwa razy w tygodniu. Stąd ta ankieta.
A. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
Ostatnio zmieniony przez Demelain 2008-02-28, 19:58, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-01-29, 11:46
|
|
|
TBH jak ten trinket z Gruula w końcu wypadnie, to przewiduję niezłą dramę - potrzebują go wszyscy rogale, hunci, furry warki i enh szamki, przy czym co najmniej dla rogali nie ma w grze nic lepszego. Dlatego nie możemy sobie odpuścić farmy Gruula pewnie do momentu jak wyjdzie WotLK, bo unieszczęśliwimy połowę składu DPSowego (a w przypadku huntów - podstawę tego składu). Poza tym to jest banalne 35 minut, które przydaje się akurat na rozbudzenie graczy przed poważnym rajdem w trudniejsze rejony. |
|
|
|
|
Cadanea
|
Wysłany: 2008-01-29, 11:54
|
|
|
Mnie niestety nie ma nigdy w pon i srody wlasnie :( i nie chcialabym odpuszczac sobie tego trzeciego dnia... rozumiem, ze nie da sie wszystkim dogodzic :/. Za to we wtorki i czawrtki moge byc zawsze od 20.00. |
_________________ Hmmm... juz nie taki mały Żelek ;) |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-01-29, 11:55
|
|
|
Kwinto, niektóre topowe gildie na tym serwerze odpuściły sobie wypady po ten trinket po pół roku farmy Gruula. Z drugiej strony takie Pure miało już 8 dropów DST.
Na razie można GL połączyć z próbami Mietka/Lurkera, a TK zostawić na jeden rajd. Nie wiem, czy nie skupiłbym się też na wyczyszczeniu ZA w tygodniu. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:03
|
|
|
Vegelus napisał/a: | Na razie można GL połączyć z próbami Mietka/Lurkera, a TK zostawić na jeden rajd. Nie wiem, czy nie skupiłbym się też na wyczyszczeniu ZA w tygodniu. |
Veg, wolałabym nie łączyć progress rajdu z farmą, bo to nam ograniczy czas na próby z nowym bossem. Poza tym, to "na razie" nie powinno trwać dłużej niż 3-4 tygodnie (mam nadzieję, że do tego czasu położymy Lurkera i Hydrossa) i staniemy ponownie przed tym samym problemem.
Co do ZA, ofc dobrze byłoby je wyczyścić, ale nie ma takiego pośpiechu. Priorytet ma TK i SSC, bo to tam, a nie w ZA, dają przepustkę do Archimonda i Illidana :P |
|
|
|
|
nonenalim
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:08
|
|
|
Po glebszym zastanowieniu wtorek mnie rowniez lepiej pasuje. Obojetnie, ktory dzien wybierzemy to i tak srednio raz w miesiacu mnie na rajdzie w tygodniu nie bedzie, ale w ciagu roku raczej srody wypadna mi czesciej. |
_________________ main: Evenixa |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:09
|
|
|
GL aż tak bardzo nam czasu nie ogranicza tbh ;). Szczególnie że tych dwóch bossów nie powinno być trudniejszych od tego, co już znamy (a droga do Lurkera jest łatwiejsza od tej do VR'a).
Racja, to niedługo doprowadzi do tego samego problemu. Trzeci dzień chyba nie będzie zły, jeśli będzie głównie na GL/Mietka nastawiony. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:11
|
|
|
Vegelus napisał/a: | Kwinto, niektóre topowe gildie na tym serwerze odpuściły sobie wypady po ten trinket po pół roku farmy Gruula. |
Veg, czy to znaczy, że w przypadku, jak dropnie, odpuścisz go innym potrzebującym kolegom? To jest wielkie świństwo niestety, że tak łatwy boss dropuje item, który nie ma sobie równych w grze, jest potrzebny tylu klasom i na dodatek nie chce wypaść zbyt często (jak dla nas - w ogóle). Ale ponieważ jest jak jest, to uważam, że dopóki nie będą wszyscy szczęśliwi, powinniśmy gnoja farmić. I tak samo będę uważać, jak będzie chodziło o jakiś imba item magowski, healerski or whatever, zwłaszcza jak koszty są takie niewielkie. Po prostu mam tak, że jeśli można mieć coś najlepszego w grze i jest to w zasięgu, to nie powinno się z tego rezygnować - czy jest to cloak resistancowy, czy drop z farm bossa. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:11
|
|
|
nonenalim napisał/a: | Po glebszym zastanowieniu wtorek mnie rowniez lepiej pasuje. |
Na razie nie będziemy debatować o dniach tygodnia. Jeśli środa nie wypali, zapytamy graczy o wtorek. Celowo nie umieściłam w ankiecie różnych dni do wyboru, bo nic nam po informacji, że 15 osób woli wtorek, a 15 - środę :P |
|
|
|
|
Keleborn
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:15
|
|
|
Pn i sroda mam zajęcia (do maja). Nie rajduje w te dni. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:30
|
|
|
Wiem, że niektórych może przytłaczać obowiązek chodzenia trzy razy w tygodniu na rajd - w końcu w założeniu nie mieliśmy nigdy rajdować hardkorowo 6 dni w tygodniu, a szczęśliwie do tego zmierzamy :)
But have no fear!
Nie jest wykluczone, że w najbliższym czasie nasze powiększające się zasoby ludzkie pozwolą nam troszkę rozluźnić wymagania obecności na rajdach - np obecnych zamiast 6 rajdów na cztery tygodnie po dwa rajdy tygodniowo (75%), zrobi się 6 rajdów na trzy tygodnie po trzy rajdy tygodniowo (66%) - ale to faktycznie w przypadku, gdy będziemy mieć wystarczająco dużo ludzi i właśnie jeszcze trzeci dzień rajdowy. Pozwoli to utrzymać wyższą rangę rajdową nawet, jeśli ktoś w jakiś dzień tygodnia nie będzie mógł się zapisywać. W przypadku gdybyśmy mieli dość ludzi na cztery dni rajdowe (to bym chciał docelowo osiągnąć) powinno nam wystarczyć 50% obecności (to by również było 6 rajdów na trzy tygodnie). |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2008-01-29, 12:33
|
|
|
Gief sum hardkor! |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2008-01-29, 13:00
|
|
|
Ja moge rajdowac 3 dzien w tygodniu (czy to bedzie poniedzialek czy czwartek nie ma znaczenia). Raz w miesiacu zdarzaja mi sie wyjazdy na 2-3 dni (w roznych terminach), ale to jest do dogadania sie. |
|
|
|
|
Ponia
|
Wysłany: 2008-01-29, 13:43
|
|
|
Mi to jest bez roznicy ktory dzien. Od poniedzialku do czwartku mam wieczory wolne. |
_________________ Ponia/ mage 8x
Paciaa/ hunter 8x
Yendza/warlock 7x
^^
na emeryturze |
|
|
|
|
Marilith
|
Wysłany: 2008-01-29, 14:10