Poprawka do regulaminu gildii |
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-01-07, 22:34 Poprawka do regulaminu gildii
|
|
|
Decyzją GMa i oficerów do regulaminu gildii została wprowadzona drobna poprawka nieco precyzująca nasze wymagania wobec rekrutów. Życie jest pełne niespodzianek i czasem okazuje się, że coś, co wydaje nam się intuicyjne, nie dla wszystkich jest oczywiste. Na przykład to, że rekrut, czyli gracz świeżo przyjęty do gildii lub rajdowego grona (co do zasady, bo bywają nieliczne wyjątki), powinien się w gildii wykazać, by udowodnić swoją dla niej przydatność.
Regulamin opatrzyliśmy również posłowiem, które - mamy nadzieję - spowoduje, że nikt już nie będzie próbował traktować nas jak urząd skarbowy i szukać luk w przepisach dla swojej wygody, a wbrew interesom gildii. Gildia to społeczność, do której przynależność jest dobrowolna, a podstawę jej istnienia stanowi dążenie do wspólnych celów nieosiągalnych w pojedynkę. Staramy się nasze działania podporządkować właśnie tym celom. Nie czerpiemy też z naszej działalności żadnych korzyści i wymagamy od siebie nie mniej niż od innych. Spróbujcie o tym pamiętać, nawet jeśli czasem to i owo Wam się nie podoba.
A. :mrgreen:
PS. Wiem, że jędza ze mnie, ale naprawdę Was lubię :P |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Keyholder
|
Wysłany: 2008-01-07, 22:56
|
|
|
Skoro zamykamy dziury w regulaminie to w tym punkcie:
Degradacja
Gracz, który przestał spełniać warunki rajdowe odpowiednie dla swojej rangi (Weteran po trzeciej, a Żołnierz po piątej nieobecności na rajdzie spośród 8 ostatnio organizowanych),
warto dodać, że chodzi o rajdy 25-osobowe, bo o nich jest mowa przy spełnianiu warunków na poszczególne rangi.
Ja to rozumiem, ale znajdzie się domorosły prawnik, który będzie wiercił dziurę w całym :) |
_________________ Keyholder |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-01-07, 23:16
|
|
|
Właśnie po to jest posłowie ;)
Próby precyzyjnego skodyfikowania rzeczywistości (nawet tej wirtualnej) są z góry skazane na niepowodzenie. Im bardziej będziemy brnąć w regulację, tym więcej luk i wątpliwości się pojawi. Dlatego, poza ewidentnymi brakami, wolimy już niczego nie ruszać. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
|
|
|
|