• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Grid 2, czyli debeściak
Autor Wiadomość
Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2014-03-26, 00:46   Grid 2, czyli debeściak

Wszystkim, którzy używają zwykłego Grida (albo nie używają ze względu na fpsy), naprawdę gorąco polecam najnowsze odkrycie Resora, czyli Grida 2.
Spędziłam na zabawie nim wczorajszy wieczór i na razie nie znalazłam słabych stron. Chociaż trudno to sobie wyobrazić, ma więcej możliwości niż Grid, jest bardziej elastyczny, a - co najważniejsze - po wymianie Grida na Grida 2 po raz pierwszy zabiłam Ordosa zupełnie normalnie (czyli przy jakichś 16 fpsach w 40-osobowym rajdzie), a nie na totalnej stopklatce jak dotychczas.

Grida 2 można ściągnąć STĄD. Nie ma do niego żadnych dodatków, ale też nie są potrzebne - wszystko jest inside.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2014-04-11, 12:52   

Gajanna też miała stopklatkę na Gridzie na tych takich pugach worldbossowych, pamiętam, że jej patchowałem addona do HoTów i pomogło...

outox

Wysłany: 2014-10-27, 13:54   

Jest możliwość zmiany rozmiaru indykatorów w kornerach?

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2014-10-27, 14:42   

Jest, chociaż nie pamiętam, czy dla każdego rodzaju indykatorów (ale pewnie tak). Szczegółami służę wieczorem, chyba że ktoś wcześniej Ci pomoże.

outox napisał/a:
Mam pytanie głównie do healerów. Czy i jak widzicie ilość stacków shielda na Malkoroku? Czy można to zobaczyć na ramkach (najlepiej grid2)? Czy poprostu healować wszystkich równo jak leci? ;p

Trzeba ustawić odpowiednio wysokie prio dla debuffów weak ancient barrier, ancient barrier i strong ancient barrier - względnie umieścić ich indykatory (w formie ikon debuffowych) w miejscu, w którym nic ich nie zasłoni. Zielony debuff - nie leczymy, żółty - trochę leczymy, czerwony - leczymy mocno, brak debuffa - leczymy asap.

Ostatnio zmieniony przez Demelain 2014-10-27, 14:42, w całości zmieniany 1 raz  

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2014-10-27, 14:42   

a w ogóle, to prosy używają elvUI i rzondzo (jakkolwiek lojalnie ostrzegam, że nie da się zbindować lewego i prawego przycisku myszki, tylko 3, 4 i 5)

Anula 

Wysłany: 2014-10-27, 14:57   

Cytat:
a w ogóle, to prosy używają elvUI i rzondzo (jakkolwiek lojalnie ostrzegam, że nie da się zbindować lewego i prawego przycisku myszki, tylko 3, 4 i 5)

Kiedys byla informacja o tym addonie :)

I downloaded ElvUI Shadow & Light Edit from this site and looked through the code.

http://wow.curseforge.com...02-10-g8b5e71e/

Version is v2.02-10-g8b5e71e updated 22 hours ago as of this posting.

Look at the attached screenshots. It has its own copy of the ElvUI backdoor, but this one is worse.

1.) It includes 37 characters that are authorized to use the backdoor.

2.) In addition to listening for CHAT_MSG_ADDON, it also listens for BN_CHAT_MSG_ADDON (the battletag/realid) equivalent. Even worse, these messages' senders are not checked against the list of authorized backdoor users, and anyone may use them to force you to SendChatMessage() or loadstring().

http://imgur.com/a/TUvWy

Edit: The backdoor has been removed from the code in a release pushed 20 minutes after this post was published (v2.03). However, the author actually wrote the commit removing the code about 7 hours ago.

Podobno naprawione.

Treach 

Cysorz

Wysłany: 2014-10-27, 14:57   

outox napisał/a:
Jest możliwość zmiany rozmiaru indykatorów w kornerach?

Klikasz na danych indicator np. icon-center i wtedy w panelu po prawej masz 2 zakładki, pierwszą do ustawiania buffów/debufów i drugą (zdaje się, że nazywa się Layout) z opcjami wyglądu.
Też tego na początku nie mogłem znaleźć :)

outox

Wysłany: 2014-10-27, 15:17   

Demelain napisał/a:

outox napisał/a:
Mam pytanie głównie do healerów. Czy i jak widzicie ilość stacków shielda na Malkoroku? Czy można to zobaczyć na ramkach (najlepiej grid2)? Czy poprostu healować wszystkich równo jak leci? ;p

Trzeba ustawić odpowiednio wysokie prio dla debuffów weak ancient barrier, ancient barrier i strong ancient barrier - względnie umieścić ich indykatory (w formie ikon debuffowych) w miejscu, w którym nic ich nie zasłoni. Zielony debuff - nie leczymy, żółty - trochę leczymy, czerwony - leczymy mocno, brak debuffa - leczymy asap.

Dziękować, pod wieczór spróbuję to ustawić.

Treach napisał/a:

Klikasz na danych indicator np. icon-center i wtedy w panelu po prawej masz 2 zakładki, pierwszą do ustawiania buffów/debufów i drugą (zdaje się, że nazywa się Layout) z opcjami wyglądu.
Też tego na początku nie mogłem znaleźć :)

Właśnie szukałem tego, wydawało mi się, wszędzie.. Będę w domu to zobaczę :) Dzięki

Kwinto napisał/a:

Ponoć tak, ale ja nie jestem pro więc spoko ;)
Może kiedyś jak już będę pro...

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2014-10-27, 16:03   

Anula napisał/a:
Cytat:

Kiedys byla informacja o tym addonie :)

Faktycznie, ale to raczej taki głupi 0-day niż backdoor :)

Wtopa, owszem, ale żeby to był jedyny zbugowany addon w grze...

outox

Wysłany: 2014-10-28, 10:52   

Dzięki za podpowiedzi. Shieldy zadziałały prawidłowo. A kornery sobie ustawiłem zajebiście fajnie :)

Odpowiedz do tematu