• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
reroll??
Autor Wiadomość
Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-11-02, 19:15   reroll??

SP bedzie klasa mniej niz nieuzyteczna w raidzie w wotlku, zwazajac na te wszystkie nerfy VE VT itp itd, jaka klase proponujecie? czy moze zostac holy? kurcze mam dylemat jak pieron...

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-11-02, 19:35   

Hunter? -.-

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-11-02, 19:47   

bez przesady Strasiu.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-11-02, 19:48   

Retnub? :>

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-11-02, 20:01   

pozyjemy zobaczymy....

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-11-02, 23:21   

A jakie masz alty?

Š‚€€€€€€€€€€€
˜Œ

Gajanna 

Wysłany: 2008-11-02, 23:47   

poczekaj do 80 ;-)

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-11-03, 06:24   

Gajanna napisał/a:
poczekaj do 80 ;-)

a co sie zmieni z 80? bede bardziej uzyteczny? raczej nie. SP w wiekszosci juz traca swoj raidowy spot i brani beda pod uwage raczej jako latacz dziur w skladzie. Ubolewam nad tym strasznie, bo lubie (lubialem) grac moim pryszczem.

Nadhira 

Wysłany: 2008-11-03, 07:54   

imo reroll na holy :D

Keleborn 

Wysłany: 2008-11-03, 09:00   

A ten 3 bild - disciple, czy jak mu tam, nie nada się?

Gajanna 

Wysłany: 2008-11-03, 09:28   

Undeciku ja po prostu wierze ze blizzowi zalezy na tym zeby zadna klasa nie byla lataczem dziur w skladzie :) Jesli cos spapral i tak wyszlo to to naprawi :)

Anula 

Wysłany: 2008-11-03, 10:17   

Undet napisał/a:
Gajanna napisał/a:
poczekaj do 80 ;-)

a co sie zmieni z 80? bede bardziej uzyteczny? raczej nie. SP w wiekszosci juz traca swoj raidowy spot i brani beda pod uwage raczej jako latacz dziur w skladzie. Ubolewam nad tym strasznie, bo lubie (lubialem) grac moim pryszczem.

Nie martw sie na zapas. Do levelowania 80-tki i tak pewnie bedziesz SP, a potem zobaczysz - no chyba, ze juz nie chcesz grac priestem.

Diuna 

Wysłany: 2008-11-03, 11:08   

Moim zdaniem powinienes zostac SP skoro lubisz nim grac, a to jak postac bedzie sie zachowywala na lvl 80 to nikt do konca nie wie, bo wiesci z beta serwerow rowniez sa dosc mocno zaklamane. Balans postaci obecnie jest tragiczny... widac to na WWSach. Blizz tlumaczy sie, iz nie chce teraz mieszac w mechanike postaci na 70lvl gdyz mogloby to im zepsuc prace jaka wlozyli pracujac nad 80lvl.

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-11-03, 16:35   

nie wiem... narazie jestem rozczarowany tym speccem. czytajac wiekszosc niusowm wypowiedzi ludzi ktorzy graja na becie, wnioskuje ze tzw utility sp w raidzie nie sprawdza sie...

PVE:

VE - totalny nerf nadchodzi wraz z nastepnym buildem. w tej chwili leczy po 15% zadanych shadow obrazen cale party, fajne nie? po nerfie leczy 5%.

VT - 0.25% base mana przy odlewaniu MB. RetPalkowie i Huntardzi.

Misery - +3% spellhita na celu dla calego raidu. fajne. tylko ze kazdy bedzie mial (ma) hit cap...

DPS - srednio o 10 - 20% mniejszy nic pure dps klasa. Tak to jest z hybrydami...

PVP:

0 przezywalnosci...

Ja rozumiem ze to wszystko moze sie zmienic. Jest pare fajny rzeczy ktore bedzie mial pryszcz. Ale czy wystarczy tego aby lapac sie do raidu? A grzanie lawy i czekanie az ktos wypadnie ze skladu to tez niezbyt fajne jest. Wiem whinuje strasznie ale jakos tak stracilem troszke zapal...

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-11-03, 16:47   

undet, z tego co blizz na razie pisze, wynika, że chce aby dps na 80lvl wyglądał następująco: hunty/rogale/magowie/locki na topie (ale po równo w ramach tej czwórki), a nieznacznie za nimi fury warki / shadowy / dps-dkeje / oba dps spece szamkow / oba dps spece druidow / retri (też po równo).
Ale dopiero na 80 lvlu i tylko kilka % słabiej od pure dpsu - póki co, jak widać są hunterzy, którzy robią zupełnie niezbalansowany dps, a daleko potem reszta, w różnej kolejności w zależności od bossów. Nerf fizycznego DPSu został już zapowiedziany z głośnym hukiem, możesz go potraktować równie dobrze jako względny buff swojego DPS.

Kurde przestańcie już wszyscy tak jojczyć. Najpierw Aga, potem Wariat, teraz ty. Moja klasa od momentu otwarcia bety WotLK została zaszczycona tylko dwoma notatkami bluesów na forach, a potem z buildu na build były ciche nerfy "przy okazji", z których tylko kilka znalazło jakąś małą wzmiankę w patchnotach. I co, też mam siąść i mirmiłować?

Odpowiedz do tematu