Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2008-05-22, 18:26
|
|
|
Soucouyant napisał/a: | Alishya napisał/a: | Idealnie byłoby, gdyby nikt nie wiedział, ile dkp mają pozostali zainteresowani | - ale tak nie jest i nie bedzie, zawsze ktos moze prowadzic swoj prywatny rejestr. W tym wypadku osoba z nawieksza iloscia dkp jesli jest zdeterminowana i tak wygra to na czym jej tak zalezy co jak napisaliscie sprowadza sie do jawnej licytacji.
Druga i wydaje mi sie duzo wazniejsza sprawa. Jesli skladam najlepsza oferte ale tak naprawde nie zalezy mi na tym tak bardzo, a dajmy na to druga osoba nie ma po prostu wiecej dkp ale przydaloby sie jej to bardziej niz mi, to wolalbym wiedziec kto i ile licytuje bo moze warto odstapic. W moim mniemaniu dkp ma sluzyc takiemu podzialowi lootu aby ci co najwiecej raiduja i sa najwiekszym wsparciem dla gildii w rajdach byli odpowiednio wyposazeni - czytaj tak naprawde nie ma znaczenia kto to dostanie wazne zeby gildia/rajd skorzystal na tym w jak najwiekszym stopniu.
Dopoki kazdy naprawde zainteresowany nie dostanie tego na czym mu zalezy, ceny i tak beda osiagaly poziom zblizony do 'maskymalnego' - tyle dkp ile ma osoba posiadajaca ich najwieksza ilosc.
Przez poltora roku z jawna licytacja nie mialem zadnego problemu i sprawdzala sie bardzo dobrze - szczegolnie patrz 'Druga sprawa' ;). Wydaje mi sie ze niejawna jest zbedna komplikacja. ktora niczego nie wniesie i bynajmniej nie bedzie dzialala tak jak to zalozyliscie, ale moze sie myle ;) |
maksymalnego* !!! |
|