• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
O DPSie i nie tylko - cd 2 x T4 z forum rogali
Autor Wiadomość
Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-17, 14:38   

Bardzo was proszę o prowadzenie tej dyskusji poza forum rogalskim.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-05-17, 15:35   

Kwinto napisał/a:
Złośliwości są niepotrzebne, Agnieszko

Oj, Kwinto, Kwinto... wydaje mi się, że ten poziom złośliwości nie przekracza przeciętnej z Twoich postów. Naprawdę nie ma o co się obrażać ;)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-17, 15:51   

Taaa... Najpierw reagujesz świętym oburzeniem i kurde'ujesz, jakbym ci ojca siekierką zabił, dlatego, że stwierdziłem, że rogale nie mają wszystkich (de)buffów, które mogliby wykorzystać, a potem imputujesz mi, że ja mam o to jakieś pretensje i nie zauważam potrzeb (ani wręcz istnienia) innych klas.
Ja się nie obrażam, tylko po prostu staram zachować cierpliwość do tłumaczenia, że czarne nie jest białym. Tym bardziej, że nic nie wnosi to do dyskusji na temat, o którym w wątku klasowym pisałem.
Nie chcę być niegrzeczny, więc powiem tylko, że to, że ja się nie wymądrzam w temacie tego, jak mają grać hunterzy - wynika z tego, że doskonale sobie zdaję sprawę, że mam mierne pojęcie o grze tą klasą - za to chętnie czytam np co na ten temat pisze Vegelus, wiedząc, że raczej mi ta wiedza pomoże niż zaszkodzi. Szkoda, że tak niewielu w naszej gildii jest ludzi, którym chce się coś kompetentnego napisać, zamiast tylko krytykować innych i złośliwie komentować w stylu "po co, jak niedługo kończysz".

ozrik

Wysłany: 2008-05-17, 16:05   

skoro kwinto ma czas i ochote niech pisze - mamy bynajmniej szanse poczytac o innych klasach i czegos sie nauczyc ....... let em write ;]

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-05-17, 16:17   

No cóż chyba trochę szkoda czasu na takie niemerytoryczne dyskusje, ale głupio nie odpowiedzieć, gdy jest się wywołanym do tablicy.

To nie było "święte oburzenie", tylko raczej ZADZIWIENIE. Jak tu się nie dziwić, skoro - jako jeden z nielicznych w rajdzie - masz zazwyczaj jakieś 90 proc. możliwych buffów i w tym stanie rzeczy wspaniałomyślnie oznajmiasz, że co prawda baaaardzo duuuużo brakuje do ideału, ale wiesz, że inni też muszą żyć... No nie gniewaj się, ale to mnie po prostu setnie ubawiło ;)

O tym, jak grać rogalem, nikt - poza fachowcami - chyba się nie wypowiada, a przekomarzankę na temat osiągów sam sprowokowałeś, naśmiewając się - na podstawie pojedynczego wwsa - ze stwierdzenia Soucou, że w gildii przewaga jest po stronie ranged dps. Ja też uważam, że złośliwości na temat Twojego planowanego odejścia Grzesiek mógł sobie darować, ale to chyba nie powód, żeby psuć sobie humor, a potem walić w każdego, kto akurat jest pod ręką.

Co do niewinnych złośliwości, wcale się ich nie wypieram, Kwinto. Wydaje mi się, że dość często w ten sposób żartujemy, a Ty akurat w tym przodujesz, co zresztą bardzo mi się podoba. Jeszcze tylko odrobina dystansu i będzie cool ;)

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-05-17, 16:53   

Kwinto napisał/a:
Szkoda, że tak niewielu w naszej gildii jest ludzi, którym chce się coś kompetentnego napisać,

Kurde, coś bym napisał... tylko co?

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-05-17, 17:56   

Jak już tak sobie analizujemy, to ja mam małe pytanko. Z wwsa wynika, że podczas wczorajszego rajdu ani razu w grupach casterskich, w których byli szamani, nie stanął Wrath of Air Totem. Obok skądinąd słusznych totemów zwracających manę (Spring i Tide) pojawiały się za to takie ciekawostki, jak Tremor, Strength of Earth czy Fire Nova Totem. Czy to wws oszukuje, czy też naszym szamkom pomyliły się ikonki? ;)

Restor

Wysłany: 2008-05-17, 18:34   

Z WWSa również widać jak Ozrik strzelał Chain Lightingiem (potwierdzam), więc tym bardziej nie rozumiem czemu sobie Wrath of Air nie postawił.

ozrik

Wysłany: 2008-05-17, 18:44   

hmmmmmmm ciekawe ... wrath stal caly czas obok mnie ... to nie tylko bonus do dmg ale tez healingu wiec podstawa z ktora shamani sie nie rozstaja - mysle ze cracuf potwierdzi - shity wws ;] - a de facto jasne ze strzelam jak nie mam co robic a mam duzo many ;] - zawsze jaksi marny dps ;]

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-05-17, 19:49   

Z tego co sam zauważyłem, to przy totemach widać tylko efekty, nie widać ich jako buffów (Mana Spring i Tide, WF). Na przykład tutaj widać efekt Mana Tide, ale tu jako buffa go nie widać.

I nubie, naucz się nie rozdzielać niepotrzebnie wątków na kilka, offtopy naprawde nie są złe, nawet w takich działach. ;)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-05-17, 20:30   

Vegelus napisał/a:
I nubie, naucz się nie rozdzielać niepotrzebnie wątków na kilka, offtopy naprawde nie są złe, nawet w takich działach. ;)

Zwłaszcza, że wiele przeniesionych postów było jednak na temat. Ale widać Adze przy rozdzielaniu coś się źle klikło.

Odpowiedz do tematu