• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Lurker - wskazówki
Autor Wiadomość
Gemm

Wysłany: 2008-02-08, 08:42   

To jest jedna z nielicznych walk, na ktorych nadal zuzywam 5+ mana potek, wiec healerzy powinni byc na to przygotowani.

Guardiani robia bardzo wredny Cleave, z reguly oneshotujacy wszystkich ponizej plate'a.

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2008-02-08, 09:17   

...
Ostatnio zmieniony przez Dariush 2008-04-04, 15:27, w całości zmieniany 1 raz  

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-02-08, 10:12   

Skakanie do wody to plan, który będziemy realizować w pierwszej kolejności. Mnie też na oko wydaje się łatwiejsze od biegania. No i mniejsza strata dps. Ale ponieważ na niektórych filmach (w tym Nihilum vs. Lurker ;)) grupa biega w kółeczko, uwzględniamy to jako rozwiązanie awaryjne, gdyby ze skakaniem nam nie szło. Wtedy ofc wewnętrzna krawędź głównej platformy, żeby maksymalnie srócić sobie drogę (prędkość kątowa identyczna, jak na zewnątrz, ale V spouta mniejsze ;)).
Dzięki za przypomnienie o cleavie Guardianów. Wiedziałam, że czegoś zapomniałam dopisać ;)

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-02-08, 10:47   

Gdybym przypadkiem później zapomniał o tym wspomnieć - pety huntów na zewnętrznych platformach zostają na "stay" (czyli petem sterujemy przez ustawianie passive/atakowanie) na wewnętrznej platformie przez cały okres walki. Whirl i Spout na pety nie działają, addy na zewnętrznych platformach nie wymagają ich pomocy - mogą co najwyżej pomagać lać Guardianów.
Jak miałem możliwość bycia na Lurkerze z Misiakami, to pet miał problem z powrotem do bossa po przywołaniu go do siebie na czas walki z addami - albo cały czas już w wodzie zostawał.

I tak, skakanie do wody wydaje się dużo łatwiejsze. Na szczęście w tej walce bład i zostanie w miejscu jest równe własnemu zgonowi, nie zaś połowy rajdu (hellou, Solarian :P).

Gemm

Wysłany: 2008-02-08, 11:01   

Jeszcze tylko dwie podpowiedzi :-).

Melee oczywiscie moga chowac sie przed Spoutem w wodzie w wewnetrznym kregu i caly czas DPSowac.

Ranged moga od poczatku zrobic all-out na Lurkera - nawet jesli przeaggruja to biedny Lurkerek nie ma jak wyjsc ze swojej dziury :-).

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-02-08, 11:06   

Gemm napisał/a:
Ranged moga od poczatku zrobic all-out na Lurkera - nawet jesli przeaggruja to biedny Lurkerek nie ma jak wyjsc ze swojej dziury :-)

O to to... tak właśnie lubię ;)

Gemm

Wysłany: 2008-02-08, 11:08   

Alishya napisał/a:
Gemm napisał/a:
Ranged moga od poczatku zrobic all-out na Lurkera - nawet jesli przeaggruja to biedny Lurkerek nie ma jak wyjsc ze swojej dziury :-)

O to to... tak właśnie lubię ;)

Hehe, no to z tego tez bedziesz zadowolona:

Rangersi kiedy chowaja sie przed spoutem z reguly nie maja bossa w line of sight, ale jesli troche zanurkuja, to LoS sie pojawi i moga DPSowac kiedy spout przechodzi nad nimi :-)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-02-08, 11:20   

Eee, z filmików to mi się wydawało, że to schowanie się trwa jakąś sekundę, dwie może i trzeba od razu wyskoczyć - to co tu można nakastować?

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-02-08, 11:25   

Gemm napisał/a:
Rangersi kiedy chowaja sie przed spoutem z reguly nie maja bossa w line of sight, ale jesli troche zanurkuja, to LoS sie pojawi i moga DPSowac kiedy spout przechodzi nad nimi :-)

aaaa... czyli tym razem locki też buffuja ;)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-02-08, 11:37   

Aha - i jeszcze magowie na Spout mogą blinknąć w drugą stronę, jak im zejdzie CD na iceblocku.

A czy rogale mogą użyć CoS, bo tego nie mogę wygóglać?

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-02-08, 11:39   

Kwinto napisał/a:
A czy rogale mogą użyć CoS, bo tego nie mogę wygóglać?

Teoretycznie powinno działać, bo Spout jest frostowy...

Gemm

Wysłany: 2008-02-08, 11:51   

Kwinto napisał/a:
Eee, z filmików to mi się wydawało, że to schowanie się trwa jakąś sekundę, dwie może i trzeba od razu wyskoczyć - to co tu można nakastować?

Jak ktos chce ryzykowac i ma dobre wyczucie kiedy wskoczyc i kiedy wyskoczyc to moze uda mu sie wyciagnac sekunde. A jesli chcemy bez ryzyka to ciepla kapiel moze potrwac kilka sekund.

Gwarantuje ze mimo ostrzezen na TSie znajdzie sie wielu takich ktorzy beda chcieli zmaxymalizowac czas DPSowania i w rezultacie dostana Spoutem prosto w twarz - wystarczy ze ich zlaguje na chwile albo komputer sie przytnie.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-02-08, 11:56   

no myślę, że jeśli dziś sobie z trashami poradzimy (i sieć będzie działać :> ), to będzie można przetestować, co działa, a co nie :)

Saria 

Wysłany: 2008-02-08, 12:55   

Dla casterów ta walka to miód malina (oprócz tony potków ofc). Ja zawsze stałem sobie na zewnętrznej stronie okręgu, gdy pojawia się spout, skok do tyłu i zawsze miałem zasięg. Potem tylko wybicie addów na platformach i z powrotem rybka.
Jeśli ludzie będą naprawdę zaznajomieni z taktyką to położycie go pierwszego wieczora, czego Wam serdecznie życzę.

Keleborn 

Wysłany: 2008-02-08, 13:06   

A czy w SSC po drodze to tego bossa jest dużo trashy? SSC ma od groma bossów i mam nadzieje że nie jest tam za dużo śmiecia po drodze.

Odpowiedz do tematu