• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
VENTRILO 3.01
Autor Wiadomość
Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-01-20, 16:22   VENTRILO 3.01

Proszę wszystkich o zainstalowanie najpóźniej przed piątkowym rajdem clienta Ventrilo 3.01. Nasz nowy hunt o wdzięcznym nicku Elzbieta zaoferował do gildiowego uzytku swój serwer. Jakość bije TSa na głowę, więc od piątku chcielibyśmy korzystać już z nowego komunikatora.
Dane serwera i ustawienia zapewniające komfortową komunikację umieścimy poniżej w ciągu kilku dni, kiedy tylko Ela zrobi dla nas oddzielny kanał.

Enjoy :D

A.

Ostatnio zmieniony przez Demelain 2008-01-29, 11:44, w całości zmieniany 1 raz  

Keyholder 

Wysłany: 2008-01-21, 00:33   

Dziękujemy :)
Zainstalowane, czekam na dane :)

Elzbieta 

Wysłany: 2008-01-22, 11:49   dane do vent

Server name: Zmierzch Lordaeronu
Host name ip: voice405.hurricanehost.com
port: 4066
pass: zmierzch

Co do ustawien zeby byc slyszalnym dla innych trzeba wejsc w setup i w pierwszej zkladce "voice" w lewej kolumnie miec zaznaczone -Enable outgoing voice com...
i w tej samej kolumnie troche nizej ustawic silence time 1,0 i sensitivity 4. Mozna uzywac vice aktivation i push button ustawia sie to w tej samej zakladce domyslnie jest voice aktivation. Dla wszystkich experymentatorow wazna informacja jest w momencie otwarcia zakladki setup przestajesz byc slyszalny dla innych. Niektorzy uzytkownicy komputerow apple maja problem z uzytkowaniem ventrilo ze wzgledu na codek czy cos takiego jesli jest ktos taki niech mi wysle pm.

do uslyszenia

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-01-22, 19:13   

Jeeej ale fajne :)

Ale sensitivity na 4 to zbyt niska wartość, chociaż to już chyba zależy od indywidualnego sprzętu - dla mnie optymalne jest około 30.
Proponuję włączyć przycisk "monitor" i zobaczyć jaka wartość pojawia się podczas mówienia np "Poproszę BoW", "Owca się zerwała" i "To nie ja, przecież jestem daleko!", a jaka podczas intensywnego walenia w klawiaturę lub ciężkiego dyszenia do mikrofonu i dać coś pośrodku :)

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-01-22, 19:31   

Pamiętam, że to nowsze Ventrilo da się ustawić tak fajnie (DirectX ftw), że każdego słychać tak samo głośno, niezależnie od tego, czy mówi cicho, czy też głośno (taką przynajmniej dawały możliwość wszystkie filtry DirecX w Vencie - zgłaśniania kanałów, poszczególnych osób, ustawiania efektów).

Niestety, nie mam już zapisków, jak to się ustawiało -.-.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-01-28, 15:58   

http://forums.worldofwarc...&sid=1&pageNo=1

Odpowiedz do tematu