• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Goodbye Magtheridon
Autor Wiadomość
Keleborn 

Wysłany: 2007-12-10, 11:19   

Jedyne wyjście to ustawiać deadline zapisów na 24h wcześniej i jak nie będzie ustalonej z góry liczby określonych klas to automatycznie EOR. Tylko że wtedy na 90% nie pójdziemy na żaden rajd. Pytanie czy tak chcemy, czy jednak do końca walczymy by pójść?

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-10, 11:23   

szkoda ze jednym bardziej zalezy na rajdowaniu innym mniej
wydawalo mi sie ze ludzie dolaczajac do tej gildi dolaczalai z mysla o rajdowaniu a nie zabawie w rajdowanie.... jest tu zasadnicza roznica....
mi osobiscie zalezy na rajdowaniu i sukcesach gildii, byc moze bardziej niz niektorym, trudno
jakos potrafie sie zapisac na cholerny rajd z wyprzedzeniem kilkudniowym, nie przypuszczam zeby to byl jakis problem (poza uzasadnionymi przypadkami ofc)
a moze niektorzy w ogole nie zagladaja w raid planner??

nonenalim

Wysłany: 2007-12-10, 11:34   

Ja jeszcze napisze o dwoch rzeczach:

1. Gosiu zauwaz, ze robimy wszystko by ludzi zmotywowac do zapisywania sie. Dlatego regulamin wyglada tak, a nie inaczej
2. Glownymi rajdami sa 25ppl i zeby na nich byc wystarczy zaplanowac sobie 2 wieczory. Ostatnio one odbywaly sie regularnie i wczorajszy rajd jest pierwszym od dluzszego czasu, ktory sie nie odbyl, czyli trzeba bylo wieczorem robic cos innego. Kara i ZA nie sa obowiazkowe i nie wymagamy, zeby one sie odbywaly. Wychodzi wiec na to, ze w RL trzeba zaplanowac 2 wieczory i naogol sa one zapelnione. Cala reszta to juz indywidualne decyzje i checi gry w dodatkowy dzien.
Brittanyy napisał/a:
szkoda ze jednym bardziej zalezy na rajdowaniu innym mniej
wydawalo mi sie ze ludzie dolaczajac do tej gildi dolaczalai z mysla o rajdowaniu a nie zabawie w rajdowanie....

dobrze powiedziane Gosiu dlatego pracujemy nad sciaganiem do gildii nowych ludzi.

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-10, 11:45   

ciesze sie ze podzielasz moje zdanie Non :)

hermenegilda 

Wysłany: 2007-12-10, 14:07   

Ja za to mam jedna propozycje byc moze ona jest zla, nieodpowiednia(nie wiem jakie zajecia macie w ciagu tygodnia) etc ale moze byc bardzo pomocna w ustalaniu raidow itp.

Dlatego uwazam ze 25ppl moglbybyc organizowane w ciagu tygodnia np wtorek i czwartek a nie piatek i sobota. Piatek piatkiem wszyscy graja do ktorejs w nocy ale to tez jest dzien wyjsciowy zeby gdzies wyskoczyc. W niedziele (tu przepraszam za nieobecnosc)z kolei jak widac tez nie wszyscy moga (np ja ostatnio) bo wtedy tez mozna albo trzeba sie spotkac z przyjaciolmi albo rodzina. I wlasnie kara/za ustawic na weekend i pozostale dni tygodnia wolne od 25ppl bo to one nie sa obowiazkowe i jak ktos by chcial isc na kara by musial poswiecic spotkanie z przyjaciolmi a tak zeby isc na 25ppl albo idzie i wszyscy sa zadowoleni albo nie i pozniej jest placz i pretensje.

Ten pomysl moglby spowodowac zaprzestanie raidowania kara/za ale moglby byc bardzo pomocny wielu osobom. Decyzja i tak nalezy do was ciesze sie ze moglem jakas mysl podsunac.

Didimos 

Wysłany: 2007-12-10, 14:26   

hermenegilda napisał/a:
... ciesze sie ze moglem jakas mysl podsunac.

Były ankiety, większości pasuje właśnie piątek i niedziela jako dni rajdowe.

Semthril 

Knight of the Ebon Blade

Wysłany: 2007-12-10, 14:59   

Didimos napisał/a:
większości pasuje właśnie piątek i niedziela jako dni rajdowe.

Większość (niestety) to nie wszyscy (co jest największą wadą demokracji)

with vengeance fighting along with other heroes
in order to purify all remaining evil from Azeroth
and get his own revenge on Arthas, The Betrayer

Sante 

Summer Wine ;)

Wysłany: 2007-12-10, 15:33   

Ja się dostosuję do prawie każdego terminu (wieczornego), ale...

Niech zgłosi się kilka osób, które będą przygotowywały i prowadziły rajdy. Ja będę przychodził na czas, nie będę marudził, będę grał na 110% swoich skromnych możliwości i będę zawsze miał wszystko co RL każe mieć...

Więc do dzieła, czekam na chętnych i zaangażowanych :)

hermenegilda 

Wysłany: 2007-12-10, 18:24   

Nie wiedzialem o ankiecie ja tez moge sie dostosowac ale jednak moje zdanie jest takie ze te dni nie sa zbyt dobre na raidowanie.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-12-10, 19:12   

Brittanyy napisał/a:
bo moze niektorzy mysla ze ludzie grajacy w wow nie maja zycia

trudno mi sobie wyobrazic gracza wowa ktory ma choc troche realnego zycia ;)

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-12-10, 19:49   

No to masz słabą wyobraźnię :D

Keyholder 

Wysłany: 2007-12-11, 08:52   

hermenegilda napisał/a:
Ten pomysl moglby spowodowac zaprzestanie raidowania kara/za
Piękne dzięki :evil: Ja wciaż mam nadzieję, że załapię się na KA, na pzykład w te dni, gdy będą równoległe wyjścia do KA i ZA.

Sulivoy 

Wysłany: 2007-12-11, 13:28   

Non nigdy nie powiedziałem i nigdy nie powiem ze ustalanie skladadu na rajdy jest zadaniem prostym, łatwym i przyjemnym. Dlatego nie mam pojęcia jakim prawem wpychasz takie stwierdzenia w moje wypowiedzi. Teraz jeśli chodzi o relaks innych graczy : myślisz ze dwa lata grania zajebiście dynamiczną i posiadającą niesamowity DPS klasa postaci jaką jest wojownik prot nie może zmęczyć człowieka? Myślisz ze tez nie chciał bym skoczyć czasami do Kara jako DPS który nie musi się niczym przejmować tylko walić w bossa wykorzystując na max postać? Oczywiście Agnieszka proponowała mi udział w „relaksującym” wypadzie do Kara. Ale dla mnie relaksem nie jest 4,5-5 h wypad w roli tanka. Szczególnie w sytuacji gdy wszyscy dpsowcy idą się zrelaksować czyli raczej nie będą patrzeć na Omena ( normalnie nie wielu to robi :( ) tylko walić ile wlezie do pierwszego wajpa. Nie chce chodzić do Kara aby się dozbroić bo dawno zrozumiałem ze pierwsi w kolejności są gracze mainami i całkowicie to popieram. Ale ciągle mam nadzieje ze kiedyś będzie mi dane wybrać się na Atu lub Maiden gdzie hunt nie ma nic do roboty tylko walenie na 100% swoich możliwości i pilnowanie Omena. Dalej się nie pcham bo wiem że jestem zbyt cienkim huntem.

Przepraszam wszystkich że dopiero dzisiaj umieszczam tego posta ale wczoraj nie miałem dostepu do forum wiec nie moglem wziaść udzialu w dyskusji.

nonenalim

Wysłany: 2007-12-11, 19:14   

Sulivoy napisał/a:
Dlatego nie mam pojęcia jakim prawem wpychasz takie stwierdzenia w moje wypowiedzi.

z takiego:

Sulivoy napisał/a:
Reszcie pozostaje relaks na rajdach o ile sie odbędą i na ktorych sklad regularnie trzeba czekac prawie że do ostatniej chwilin

Dla mnie takie stwierdenie swiadczy jednoznacznie, ze wina obarcza sie zamykajacych sklad. Jesli twoje intencje byly inne, to one z tej wypowiedzi w zaden sposob nie wynikaja.

Co do dynamicznej postaci to chyba zapomniales do kogo piszesz :P Imo tank jest postacia, ktora i tak wiecej widzi z walki niz healer, ktory non stop obserwuje 25 zielonych paskow i jeden niebieski ;] Ja jak chce sobie postrzelac to ide na bg. Jakbys ubral hunta w sprzet pvp to myle, ze bys ladnie wymiatal i bys sie mogl na maxa wyzyc ;] a jakbys znalazl jeszcze jakas loczyce... :P

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-12, 11:14   

huh dlatego Non powinienes rozumiec dlaczego czasem chcialabym pojsc Nadia do KZ :/

Odpowiedz do tematu