• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
UWAGA - AWARIA
Autor Wiadomość
Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-12-06, 11:07   UWAGA - AWARIA

Mały problem z raid plannerem spowodował wykasowanie wszystkich rajdów. Bardzo proszę o ponowne zapisanie się na rajdy.

Przepraszamy za usterki.
Ostatnio zmieniony przez Demelain 2007-12-08, 11:55, w całości zmieniany 2 razy  

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-06, 11:30   

Koniecznie sprawdźcie zapisy na dzisiejsze Kara i jutrzejszego Gruula. Starałam się je odwtorzyć (w przypadku Kara tylko "confirmy"), ale nie jestem całkiem pewna, czy wszystko jest ok.

Na niedzielny rajd, który - w zależności od tego, co zdołamy zrobić w piątek - będzie do VR albo do Mietka, zapiszcie sie jeszcze raz, pls.

Sorry, to nie ja, to raid planner trochę żyje własnym życiem ;) Pewnych rzeczy nie da się przewidzieć...

A.

PS
1. Na Maulgara i Gruula brakuje nam jeszcze kilku osób - w szczególności 2 healerów i 1 tanka (Daaron?), ale jest też miejsce dla paru dps-ów. Na VR potrzebujemy ich z pewnością więcej, niż się zapisało.
2. Jednego z tanków warrków prawdopodobnie wyprosimy na chwilę po Maulgarze, a zaprosimy ponownie na VR. Ustalcie to najlepiej między sobą.
3. Osoby, które są "signed", ale nie "confirmed", proszę o śledzenia rp. Sytuacja jest dynamiczna i wiele jeszcze może się wydarzyć.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-06, 15:59   

Britt, mam prośbę. Jeśli zapisujesz się na rajd, rób to mainem, pls. W notce możesz zawsze dodać, że chętnie pójdziesz Nadiaą. Jeśli będzie taka możliwość (boss na farmie, nadmiar healerów, niedobór dps'a), nie widzę przeszkód, ale priorytetem jest złożenie sensownego składu.
Mówię o rajdach 25 ppl ofc, bo rozumiem, że w Kara nie masz już specjalnych potrzeb Brittka. Jeśli chodzi o progress rajdy, możesz spokojnie założyć, że idziesz mainem. Alt może się pojawić na takim rajdzie tylko na życzenie RL, kiedy jest potrzebny do zamknięcia składu.
Btw. kiedy zapisujesz się Nadiaą do Kara, pisz w notce, czy w razie potrzeby można liczyć na Britt. Tak robi np. Daaron, zapisując swojego Hirkana. Ta sama prośba do Sebastiana. Rozumiem, że chciałbyś Dreinarem, ale masz sporą konkurencję mainów hunterów, którzy jeszcze polują w Kara. Czasem za to brakuje tanka i nie mogę złożyć grupy, bo nie wiem, jak traktować Wasze zapisy. Dlatego proszę o informację w notce.

Pozdro.
A.

PS Na piątek jest komplet tanków. Brakuje 1 lekarza z HoTami i kilku dps-ów.

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-06, 17:18   

Aga dla altow raczej NIGDY nie bedzie miejsca na rajdzie, bo zawsze znajdzie sie ktos, kto jeszcze cos ptrzebuje, zawsze zabraknie tanka albo hilera
dlatego cholernie zaluje czasem ze zrobilam tego priesta
moge isc na gruula Britka, nie widze przeszkod...
mowisz ze mam sie zapisywac mainem - ja doskonale wiem co to znaczy - to znaczy tyle ze zawsze bede szla tym mainem...

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-12-06, 18:03   

Brittanyy napisał/a:
Aga dla altow raczej NIGDY nie bedzie miejsca na rajdzie, bo zawsze znajdzie sie ktos, kto jeszcze cos ptrzebuje, zawsze zabraknie tanka albo hilera

Not true - np Daroon ma bardzo dobrze już wyposażonego DPSowca (chociaż dla gildii zbędnego) - chodzi wtedy, gdy nie ma innych chętnych, takie sytuacje też sie zdarzały.
Ale faktycznie, lepiej dla wszystkich graczy jest, jak ktoś dopieszcza swojego maina na ile się da i nie zabiera altem spotów innym graczom, niż jeśli równorzędnie średnio prowadzi kilka charów, a ktoś inny nie ma okazji się dozbroić.
Cytat:
dlatego cholernie zaluje czasem ze zrobilam tego priesta

Bez sensu. Sorry za szczerość, ale lockiem byłaś takim sobie (pamiętam zresztą, jak zniechęcona sama mi mówiłaś, że go zarzucisz i przestawisz się na priesta), natomiast priestem grasz dobrze, masz go coraz lepiej ubranego i wyskillowanego, a poza tym jesteś najzwyczajniej potrzebna. Nie lubisz czuć się potrzebna? Ja bym chciał być w takiej sytuacji, żeby moja postać była potrzebna, a nie co najwyżej przydatna.
Cytat:
moge isc na gruula Britka, nie widze przeszkod...

Ale nie wystarczy że możesz :) Więcej entuzjazmu, dziewczyno! Poczuj zew natury, poczuj to kapłańskie powołanie do niesienia pomocy bliźnim! Do szeklowania! Do dispelowania! Do rezowania! Do naduszania makra "/rw AGGRO ON PRIEST, HELP!!", żeby jakiś tank w te pędy przybiegł ci z pomocą! Czujesz to? Tę adrenalinę? Tę żądzę mordu... źle, żądzę ratowania potrzebujących!
Więcej radości z gry, Britt, bo inaczej to nie warto się męczyć, nie płacą nam za to. Znajdź satysfakcję w tym, co robisz najlepiej (a naprawdę ten priest ci wychodzi dużo lepiej od locka)
Cytat:
mowisz ze mam sie zapisywac mainem - ja doskonale wiem co to znaczy - to znaczy tyle ze zawsze bede szla tym mainem...

No to niech będzie deal - na 25 zapisuj się mainem z notką, że jakby co to możesz lockiem (faktycznie, mało to prawdopodobne) i na Kara jak Daaron - zapisuj się altem z notką, że jakby co, to możesz mainem.

Ale nie żałuj tego co robisz dobrze, bo to nie ma sensu.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-12-06, 18:14   

Britt, być może. Ale co w tym dziwnego? Nowych ludzi do gildii dobieramy według potrzeb, uwzględniając, kogo już w niej mamy. To jasne, że bierzemy pod uwagę mainy. To w mainy się inwestuje, ubiera się je, poprawia skilla. Jeśli każdy będzie skakał z kwiatka na kwiatek, nigdy nie będziemy mieli poważnego składu do 25-tek. Nie lubisz grać swoją postacią? Nie zmusimy Cię, żebyś to robiła. Pamiętaj tylko, że alternatywa nie wygląda zbyt różowo. Nie da się rajdować, nie mając healerów, tanków albo dps'ów.
I jeszcze jedno. Britt, przypomnij sobie, dlaczego zrezygnowałaś z gry lockiem i przerzuciłaś się na priesta. Nie zrobiłaś tego pod presją. To była Twoja decyzja.

A.

Nadhira 

Wysłany: 2007-12-06, 19:00   

Kwinto, ja nadal bardzo lubie grac priestem, sprawia mi to radosc :) na prawde
ale...
to ze priest jest moim mainem nie oznacza ze calkiem zrezygnuje z gry lockiem
ja po prostu czasem potrzebuje drobnej odmiany, zeby, wlasnie zeby mi sie gra jedna postacia non stop nie znudzila
jednym wystarcza gra jedna postacia itd... mi niestety nie
z locka zrezygnowalam wlasnie z powodu podanego powyzej - potrzebowalam malej odmiany
jesli ktos nie potrafi tego zrozumiec - trudno, ale ja z locka nie zrezygnuje :)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-12-06, 19:19   

"Naprawdę" się pisze razem :>

A co do reszty - fajnie :)
Każdy potrzebuje czasem odmiany, od tego są alty - graj jak lubisz. Tylko niestety nie możemy altów traktować tak samo jak mainów, bo poza bardzo rzadkimi przypadkami gildia nie ma z nich żadnego pożytku - zwłaszcza, gdy są to klasy dps-ujące. Wynika to z tego, że w WoW nierajdowym dużo bardziej opłaca się być mordercą niż lekarzem, dużo lepiej umieć zadawać obrażenia niż je przyjmować i w związku z tym morderców jest zawsze nadmiar, zaś lekarzy czy tanków wiecznie za mało. Dlatego apeluję, żebyś rozważyła swoje pretensje dotyczące braku spotów na rajdach dla twojego locka.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-12-06, 20:00   

wez przyklad ze mnie britt! gram jednym charem, wogle mi sie nie nudzi, woj ze mnie kiepski, na dodatek dps, nikt mnie nigdzie nie chce bo nie lubie po twarzy dostawac, a gram sobie moim nubowatym workiem, ciesze sie i robie glupoty! mam jedngo "powaznego" alta tez warriora :D tyle ze na pvp servie....

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2007-12-06, 20:00   

hehe ja w poprzedniej gildi mialem SPriesta ktorego altem byl HPriest :D. to jest samozaparcie :)

Didimos 

Wysłany: 2007-12-06, 20:01   

...a ja ma chytry plan... zrobię z mojego shamka healera i rajdując będę zgarniał itemki do dpsowania, haha. Fajnie mieć postać hybrydową! ;)

Odpowiedz do tematu