mikrofon i TS |
Autor |
Wiadomość |
Ponia
|
Wysłany: 2007-12-04, 12:39 mikrofon i TS
|
|
|
Jak ustawic TS, zeby mozna bylo rozmawiac, chodzi mi dokladnie jaka kombinacje klawiszy nastawic. Mam aktywne okno z WOW, w tle odpalony TS i zalozmy kombinacja klawiszy zeby aktywowac mikrofon control+P (o ile oczywiscie mozna tak ustawic). Czy TS wylapie ta kombinacje klawiszy i uaktywni mikrofon ? |
_________________ Ponia/ mage 8x
Paciaa/ hunter 8x
Yendza/warlock 7x
^^
na emeryturze |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-12-04, 12:54
|
|
|
Tak.
Tyle, że ta kombinacja musi być cały czas wciśnięta. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2007-12-04, 12:59
|
|
|
To działa inaczej - mikrofon jest włączony tak długo, jak długo jest wciśnięty odpowiedni klawisz, tak jak na krótkofalówkach. Np SHIFT, CTRL, ALT.
Tylko można się na tym naciąć - np w trakcie walki spamuję klawisz 4, co u mnie robi za backstab. I dałem sobie shift do push-to-talk, więc jak coś mówiłem (z włączonym shiftem), to WoW czytał nie "4" tylko "Shift-4" co jest kombinacją do zmiany aktywnego paska przycisków, po czym wpadałem w panikę, bo na czwartym pasku przycisków miałem zupełnie inne rzeczy (quest itemy zazwyczaj, typu "Aether-ray wrangler" :) ) i nie wiedziałem, jak wrócić do pierwotnych ustawień.
Także jak już zdefiniujesz sobie np shift, to upewnij się, że w ustawieniach klawiszy nie masz nic podpiętego pod "Shift-<najczęściej-używane-klawisze>". Analogicznie CTRL czy ALT ofc. |
Ostatnio zmieniony przez Kwinto 2007-12-04, 13:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ponia
|
Wysłany: 2007-12-04, 13:03
|
|
|
dzieki bardzo o to wlasnie mi chodzilo. |
_________________ Ponia/ mage 8x
Paciaa/ hunter 8x
Yendza/warlock 7x
^^
na emeryturze |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-12-04, 13:16
|
|
|
Kwinto napisał/a: | To działa inaczej - mikrofon jest włączony tak długo, jak długo jest wciśnięty odpowiedni klawisz, tak jak na krótkofalówkach. Np SHIFT, CTRL, ALT.
Tylko można się na tym naciąć - np w trakcie walki spamuję klawisz 4, co u mnie robi za backstab. I dałem sobie shift do push-to-talk, więc jak coś mówiłem (z włączonym shiftem), to WoW czytał nie "4" tylko "Shift-4" co jest kombinacją do zmiany aktywnego paska przycisków, po czym wpadałem w panikę, bo na czwartym pasku przycisków miałem zupełnie inne rzeczy (quest itemy zazwyczaj, typu "Aether-ray wrangler" :) ) i nie wiedziałem, jak wrócić do pierwotnych ustawień.
Także jak już zdefiniujesz sobie np shift, to upewnij się, że w ustawieniach klawiszy nie masz nic podpiętego pod "Shift-<najczęściej-używane-klawisze>". Analogicznie CTRL czy ALT ofc. |
Dlatego wybrałem trzeci przycisk myszy (czy rolkę, jak ktoś woli). |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
|
|
|