• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki to był addon?
Autor Wiadomość
Alyone

Wysłany: 2007-11-22, 15:24   Jaki to był addon?

Ostatnio w Kara Sante wspomniał mi coś o addonie, dla healera, który wyświetla tylko paski z życiem, bez żadnych zbędnych pierdół. Niestety, człowiek sie starzeje i skleroza coraz szybciej dopada...
Gdyby ktoś z Was wiedział co to za addon prosiłbym o podpowiedź.

Nadhira 

Wysłany: 2007-11-22, 15:52   

ja generalnie uzywam CT Raidu i mi wystarcza :)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-11-22, 16:31   

Testowałem różne addony i kombinacje tychże na swoim prieście niedawno, i wyszło mi tak:

Combo Grid + Clique jest fajne, ale nie udało mi sie go zmusić do pokazywania petów rajdu, targetu ani focusa. Za to do samego healowania party/rajdu - bomba sprawa, świetnie się konfiguruje. Grid ma jedną wadę, pokazuje tylko 4 litery z każdego nicka, to znaczy, że jak na rajdzie są dwie osoby z nickami zaczynającymi się od Nightcośtam, to gleba, nie połapiesz się :) Ale z drugiej strony grid jest bardzo czytelny, bo to tylko zwykłe prostokąciki, bez żadnych zaciemniających informacji.
Combo XPerl + Clique - tego ja używam do grania czy solo czy w party - jest kapitalne, bo można skonfigurować np tak, że jak klikniesz jakimś (np 4) przyciskiem myszy na ramce z friendly, to zakładasz powiedzmy cure disease, a jak na hostile mobie, to np shackle - szadoł prieści mogą w ten sposób np walczyć w Kara, że ustawiają sobie swój cel do szaklowania na focus, a potem walą czym popadnie w czachę, od czasu do czasu powtarzając szakle. Magowie mogą użyć tego do owieczkowania focusa, locki do fearowania, dotowania, etc. W sumie (none|shift|alt|ctrl) * (MB1-MB5) * (friendly|hostile) =80 kombinacji do przypisania.
Healbot - ma kilka zalet i kilka wad. Po pierwsze jest brzydki, po drugie konfiguracja go potrafi przyprawić o ból głowy (osobno konfiguruje się czary/buffy dla "in combat" i "out of combat"), a po trzecie gubi się jak chce się go używać także do leczenia/cursowania celu lub focusa. Ale za to pokazuje ci, jakie są incoming heale innych healerów dla danego członka rajdu i ma świetny mechanizm do buffowania ludzi (jak jesteś ooc, to lewy przycisk myszki po prostu zakłada kolejne brakujące buffy).
Klik (nie mylić z Clique) - pokazuje tylko, kto i jak bardzo jest chory, umie obsługiwać pety, targeta, focusa, etc, ale O BOŻE JAKI BRZYDKI.

Ale w sumie pewnie jest jeszcze ze 20 addonów dla healerów :)
Ostatnio zmieniony przez Kwinto 2007-11-22, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  

Alyone

Wysłany: 2007-11-22, 17:00   

Healbota akurat znam. Kiedyś go używałem. Na pewno sprawdzę te pozostałe addony, o których Kwinto pisałeś. Ale zależy mi przede wszystkim na tym, o którym wspominał Sante. Tylko w tym sęk, że nie pamiętam nazwy.
Chciałbym tylko, żeby paski rajdu były czytelniejsze, bez zbędnym ikonek czy innych dupereli, a do tego, żeby je można było swobodnie zmniejszać, zwiększać, poszerzać, zwężać, itd. Nie zależy mi tak bardzo na addonie, dzięki któremu będę klikał na pasek odpowiednim klawiszem myszy, i to załatwi sprawę. Nie chcę korzystać z takich addonów z tego względu, że jak wejdzie jakiś poważniejszy patch, addon siądzie, a ja nie będę umiał bez niego leczyć.
A to o czym mówił Sante po prostu tylko porządkowało interface. I przede wszystkim właśnie o to mi chodzi.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-11-22, 17:04   

to chyba jednak Grid albo Healbot

Alyone

Wysłany: 2007-11-22, 17:10   

Healbot na pewno nie. Ale zobaczę tego Grida.

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-11-22, 20:15   

...
Ostatnio zmieniony przez Dariush 2008-04-04, 15:36, w całości zmieniany 1 raz  

Gemm

Wysłany: 2007-11-23, 00:37   

Dariush napisał/a:
I jeszcze jedno, zalecam używanie Quartz do koordynowania czarów z latency.

Co rozumiesz przez 'koordynowanie czarow z latency' w przypadku healerow?

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-11-23, 06:38   

...
Ostatnio zmieniony przez Dariush 2008-04-04, 15:36, w całości zmieniany 1 raz  

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-11-23, 08:09   

Tak, co więcej, healerzy często kastują na zapas, przerywając w ostatniej chwili czar, jeśli jednak nie jest on potrzebny - quartz ładnie pokazuje, kiedy jest ta ostatnia chwila w/g serwera, więc zmniejsza ryzyko, że z powodu latency niepotrzebny czar jednak pójdzie.

Gemm

Wysłany: 2007-11-23, 08:32   

No wlasnie quartza kojarze raczej z optymalizacja dpsu, a zapomnialem ze sam go uzywam do tego o czym wspomnial Kwinto :-).
Z drugiej strony uzywam sporo instow, wiec przydatnosc tego modu dla mnie jest nieco mniejsza.

Alyone

Wysłany: 2007-11-23, 10:07   

Wrzuciłem sobie perfect raid. Chyba właśnie o coś takiego mi chodziło. Quartza też mam od jakiegoś czasu. Te dwa addony jak na razie mi wystarczą.

Odpowiedz do tematu