• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Oda do Zmierzchu
Autor Wiadomość
Sowa 

Nerf Me plz !!111

Wysłany: 2007-09-22, 23:23   Oda do Zmierzchu

Wielkie gratulacje za te dwa rajdy w ktorych uczestnilismy. Udowodnilismy iz Maulgar pada nawet bez zadnego wlasciwie problemu , natomiast Grull ... 8% to tez niewatpliwy sukces . Jestem pewien ze padnie w ciagu 1-2 tygodni widzac niewatpliwy progres w trakcie rajdu .

Pamietajmy iz jestesmy guildia gdzie sami narzucilismy sobie pewno wielkie ograniczenie , mianowicie jezyk polski . Wielu jest polaków na tym serwie , jednak obawiam sie iz mozliwosci co do rekrutacji powoli sie wyczerpuja. Jakie mamy mozliwosci ? Sa nasi dobrzy znajomi z ToD , jednak maja swoja guildie ktorej opuscic nie chca , mamy tez polaków w IoF i innych guildiach rajdowych , jednak na nich liczyc na pewno nie mozemy. Co nam pozostaje ? MY , progress oraz ludzie z innych serwerow. Jednak jesli nie bedzie progressu , nie bedzie nowych graczy. A takowych , zwlaszcza hilerow i kulku dobrych dpsow nam brakuje.

Sowa to drapiezny ptak . Czeka , obserwuje , ocenia ,a potem atakuje . Niektorzy zamiast ptaka widza w nim buraka :) no coz ale do rzeczy.

Pomyslcie co by byo jak by kazdy mial sprzet taki jak gracze z czolowki dps/hps ... Ogladali bysmy tlusty i martwy tylek Gruula. Tu nie ma miejsca na dramy gdy ktos wam mowi "poprawic dps" . PO prostu trzeba to zrobic , ale powinnismy wlasciwie zaczac od poczatku ... Czyli od RAIDOWEGO BUILDU Nie oszukujmy sie , rajdowanie bez takowego buildu nie da nam pozytywnych rezultatow ... Czy wszyscy hilerzy na pewno sa resto czy tez holy ? Czy kazdy dpsowiec jest nastawiony na full dps a nie na areny ? Na dzien dzisiejszy zwracam sie z tym pytaniem do was , niech kazdy sobie odpowie . Potem dla dobra rajdu i progressu bedziemy musieli zwracac sie bezposrednio do poszczegolnych osob z prosba o poprawienie talentow/gearu.

Sowa lubi tez sie powtarzac . PO raz kolejny zwracam sie tez z prosba o uzbrojenie sie najlepiej jak na dzien dzisiejszy mozemy. Zagladnac do armory jaki sprzet maja nasi najlepsi dpsowcy , zapytac sie na /g , whisperze o to , zoorganizowac heroiki ... zawsze pomoge gdy bede mogl i jeszcze kilka osob na pewno. Tu tez prosba do tankow , hilerow.
Pomozcie im . Brawa dla Sivtera czy Mecenasa ktorzy widza ze mozna cos poprawic , probuja , takich ludzi potrzebujemy ... Ktorzy na zdrowa krytyke odpowiedza : rzeczywiscie , moge cos na to poradzic . Zachecam wiec do takiej postawy . Mozemy zdziałac wiecej i w krótszym czasie gdy damy z siebie wiecej .

Wasz maruda.

Sowa

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-09-23, 11:05   Re: Oda do Zmierzchu

Sowa napisał/a:
... Czyli od RAIDOWEGO BUILDU Nie oszukujmy sie , rajdowanie bez takowego buildu nie da nam pozytywnych rezultatow ... Czy wszyscy hilerzy na pewno sa resto czy tez holy ? Czy kazdy dpsowiec jest nastawiony na full dps a nie na areny ? Na dzien dzisiejszy zwracam sie z tym pytaniem do was , niech kazdy sobie odpowie .
Sowa

ehh raidujemy 25 ppl 1 w tygodniu jak na razie.... i co ja bede robil ja rozdam talenty w full dps? zadnego hordziaka nie zabije ^^ no a levelowanie jest tak nudne ze moje alty na pvp servach maja po 12 lvl... zreszta nawet jak bym inaczej rozdal talenty to mial bym 20% lepsze okrzyki i tyle, wiele to nie zmienia. ale ofc jesli bedziemy raidowac wiecej jak 1 w tygodniu respecne sie i odpuszcze troche hordzie w X-roadsach. Do tego areny=epixx=wiekszy dps/heal na raidzie. ah no dobrze odpuszcze sobie respec na arms...

Sowa 

Nerf Me plz !!111

Wysłany: 2007-09-23, 18:05   

Widzisz , i tu sie własnie nie rozumiemy. Myślisz ze ja bym był casterem gdyby nie rajdy? Myślisz ze nasi magowie sa az tak szczęsliwi z fire buildem ? Arena i full dps ? Chyba nie do końca sobie zdajesz sprawe iż na arenach survival=all a nie dps. Build areny a build na rajdy to dwie różne sprawy. Pozatym ja nie wiem jak z warkiem , może to jakiś totalny wyjatek , ale sprzet z PvP nadaje sie po do PvP a nie na wymagające rajdy.
Gdyby każdy patrzył w taki sposób jak ty czyli dla jednego dnia nie warto nic robic, mielibyśmy po prostu run nieprzygotowanych do rajdów graczy co w rezultacie dało by mierne dość wyniki. Przecież nikt ci nie każe przerabiać sie na arms. Spójrz w swój build , poczytaj co mozesz zrobić dla siebie i dla swojej grupy aby zwiekszyć swoją i ich efektywność na rajdach. Moze jakis dodatkowy buff, umiejetnosc lub po prostu poprawienie tego co masz w kontekscie rajdów czyli najczesciej dlugich walk ? Na tym własnie polega build rajdowy.

Semthril 

Knight of the Ebon Blade

Wysłany: 2007-09-23, 20:12   

Sowa napisał/a:
Myślisz ze nasi magowie sa az tak szczęsliwi z fire buildem ?

Ja jestem :mrgreen:

with vengeance fighting along with other heroes
in order to purify all remaining evil from Azeroth
and get his own revenge on Arthas, The Betrayer

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-09-23, 20:33   

Sowa napisał/a:
Arena i full dps ?

czy ja powiedzialem ze mam full dps i jestem jednoczesnie swietny na arenach?

Sowa napisał/a:
Pozatym ja nie wiem jak z warkiem , może to jakiś totalny wyjatek , ale sprzet z PvP nadaje sie po do PvP a nie na wymagające rajdy.

tak to kompletny wyjatek :) pogardzilem t4 bo gladiator jest lepszy do dpsu na raidach....

Sowa napisał/a:
dyby każdy patrzył w taki sposób jak ty czyli dla jednego dnia nie warto nic robic, mielibyśmy po prostu run nieprzygotowanych do rajdów graczy co w rezultacie dało by mierne dość wyniki

hmm czy bylem nieprzygotowany na ostatnim gruulu? czy to ze dalem w kilka talentow w pvp a nie w maks dps (niewiele by to zmienilo) by oznaczalo ze jestem nieprzygotowany? a co mam robic przez reszte czasu w grze jesli raidujemy 1 raz w tygodniu? zreszta fury i tak jest pod pve. owszem moj dps moglby byc lepszy no ale gram dla funu...

Sowa napisał/a:
Przecież nikt ci nie każe przerabiać sie na arms

jak nie? tandrill mnie kiedys probowal namowic :P

Sowa napisał/a:
Spójrz w swój build

spojrzalem...

Sowa napisał/a:
oze jakis dodatkowy buff, umiejetnosc lub po prostu poprawienie tego co masz w kontekscie rajdów czyli najczesciej dlugich walk ? Na tym własnie polega build rajdowy.

jak najbardziej sie zgadzam

Keleborn 

Wysłany: 2007-09-23, 21:44   

Z aren dla magów sholdersy i klata sa lepsze imo do dps-u niz T4, chyba że jest się tailorem.
Ja z rajdowym buildem ostatnio mialem 3 wygrane, 7 przegranych w 3v3 - ale zawsze to 260 cus punktow. Tak że pomału mozna ciułac na te epiki. No a jak komus bardzo zależy to 50 g to godzinka farmy abo ze 3 daily q. Jak dobrze pójdzie za 2 tyg mam klate - kosztem chyba 4 dmg i 10 inta mam 37 chyba cryta i sporo sta wiecej. Tak że polecam.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-09-23, 22:34   

Kel napisał/a:
50 g to godzinka farmy

to jak sie farmi prot warkiem/palkiem :)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-09-23, 22:59   

Kel napisał/a:
sporo sta wiecej

Pamiętajcie, że sta na Gruulu to jest "przeżyć następny szater, jak mi ktoś wlezie, czy go nie przeżyć". Podstawa.

Semthril 

Knight of the Ebon Blade

Wysłany: 2007-09-24, 06:07   

Straszyk napisał/a:
Kel napisał/a:
50 g to godzinka farmy

to jak sie farmi prot warkiem/palkiem :)

Tak samo dlugo wykonujac 2 bombing questy, 1 wrap rays, 1 kolorkowy i ewentualnie 1 eskort gdzie NIE trzeba nic ubijac!! Nadal nie rozumie, co w tym trudnego.... To daje lacznie ponad 55golda w niecala godzine.

with vengeance fighting along with other heroes
in order to purify all remaining evil from Azeroth
and get his own revenge on Arthas, The Betrayer

Odpowiedz do tematu