Przesunięty przez: Demelain 2007-11-16, 10:53 |
Dylematy poczatkujacego warka |
Autor |
Wiadomość |
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:29
|
|
|
To Deep Wounds się stackuje? Ciekawe. Poza tym, widzę że fajny sposób znaleźli na wykorzystywanie bezużytecznego skilla (a nie, sorry, w tbc miał zastosowanie - tank w ten sposób ograniczał możliwości CC :>). Wygląda na całkiem niezły burst, tylko czy to wszystko nadal będzie warte renda?
Swoją drogą Rangh - Prot ma ogromnego bursta (do 3.1 pewnie największego ze wszystkich buildów, po 3.1 nie mam pojęcia), szczególnie jak mu się proc z S'n'B zgra, z całkiem sporą liczbą stunów, silenców, zdejmowania magiców i charge in combat, w każdej stancji (Na argument że arms też będzie tak miał - w 3.1 prot będzie także miał intercept i intervene w każdej stancji) - co czyni z niego szybką i wydajną maszynkę do mielenia mobków na farmie. Także tych trudniejszych, z którymi pozostałe spece mogą mieć problem (i sam wiesz Strasiu, że heal z BT nie rozwiązuje pewnych problemów, nie? :P).
Do tej pory tylko nie chciało mi się wyliczać, czy lepiej jest robić to w prot gearze (większa szansa na revenge) czy też w dps gearze (statsy do umrzywania mobów). Ale subiektywnie wydaje mi się, że jednak lepiej jest brać dps gear (ewentualnie kilka elementów z block rating) + tarcza. Tankerski sprzęt tylko na coś niemiłego. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:31
|
|
|
Z tego co wiem, to nalozenie drugiego DW w czasie poprzedniego (6s) powoduje odswiezenie sie dota do 6s i wzmocnienie go (sila pierwszego i drugiego zsumowane). Taki ignite:
http://www.wowwiki.com/Deep_Wounds
Dwa DW pod rzad daje 2x silniejszy dot. |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:45
|
|
|
Vegelus napisał/a: | i sam wiesz Strasiu, że heal z BT nie rozwiązuje pewnych problemów, nie? :P |
Do tej pory przejechałem się tylko na falling dmgu na geddonie :>
@Rangh, pierwsze słyszę. Pamiętaj że wowwiki czasem mija się z prawdą ;p Chociaż kto wie, bedę musiał sprawdzić |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:52
|
|
|
A skad sie biora szalone tiki DW po pare tysiecy? Wlasnie z tego. Inaczej by ci tikalo po najwyzej pareset. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2009-03-31, 17:58
|
|
|
Strasia napisał/a: | Vegelus napisał/a: | i sam wiesz Strasiu, że heal z BT nie rozwiązuje pewnych problemów, nie? :P |
Do tej pory przejechałem się tylko na falling dmgu na geddonie :>
@Rangh, pierwsze słyszę. Pamiętaj że wowwiki czasem mija się z prawdą ;p Chociaż kto wie, bedę musiał sprawdzić |
A jak z questowaniem było, dałeś radę grupowym w Dragonblight na ten przykład? :P |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-03-31, 18:06
|
|
|
Ranghar napisał/a: | A skad sie biora szalone tiki DW po pare tysiecy? Wlasnie z tego. Inaczej by ci tikalo po najwyzej pareset. |
yay.... parę tysięcy, gz. Strasio ma popsuty, bo mu tika za tysiąc, tak na oko ;)
edit: Vegu, to w Dragonblight sa jakies grupowe? :) |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-03-31, 18:13
|
|
|
Wilk napisał/a: | Ranghar napisał/a: | A skad sie biora szalone tiki DW po pare tysiecy? Wlasnie z tego. Inaczej by ci tikalo po najwyzej pareset. |
yay.... parę tysięcy, gz. Strasio ma popsuty, bo mu tika za tysiąc, tak na oko ;)
|
O'RLY?
http://wowwebstats.com/fr...3D%22Strasia%22 |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2009-03-31, 18:24
|
|
|
Wilk napisał/a: | Ranghar napisał/a: | A skad sie biora szalone tiki DW po pare tysiecy? Wlasnie z tego. Inaczej by ci tikalo po najwyzej pareset. |
edit: Vegu, to w Dragonblight sa jakies grupowe? :) |
Z questowania Vegiem pamiętam jeden, z Furiata żadnego.
Ale wiem, że fury wojkowi, nie jednemu nawet, pomagałem w jakiś dziwnych q tam (jakby ubicie pojedyńczego moba solo stanowiło problem, nie? :P). |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-03-31, 18:25
|
|
|
ya'rly :P Jak mogłem nie pomyśleć, że Cię w wws-y wygnam :P
strasio all bosses
Na podstawie np tego nie mogę napisać, że mój shred zadaje 17 kilo obrażeń :) |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2009-03-31, 19:28
|
|
|
Deep woundsy na normalnych walkach z odpalonym deathwishem tickają po 3-3.5k maks, i wiesz co rangh? Masz racje, na healbocie zawsze mocniej tickają, nie wiedziałem czemu. (Na tadku najwiecej mialem ponad 12k) |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Gemm
|
Wysłany: 2009-04-01, 08:10
|
|
|
Strasia napisał/a: | Vegelus napisał/a: | Arms ma Traumę poprawiającą bleedy, nie? |
Nie, nie stackuje się z manglem. |
Ujalbym to nieco inaczej: tak, ma, a druidzki Mangle nie stackuje sie z Trauma :-P.
Strasia napisał/a: | Vegelus napisał/a: | Dla prota deep wound to około 10% dmg done, a ile dla przeciętnego dpsowego woja? |
20-kilka dla fury, dla armsa nie mam pojęcia (Na tadku kiedyś miałem z tego 30-coś
%, ale tadek to tadek)
Co nie zmienia faktu ze 10% dpsu to dalej od cholery :> |
Nie nalezy zapominac ze DPS warek robi "troche" wiecej dpsu niz protek, wiec dodatkowo 15-20% dpsa jest znacznie wieksze niz 10% prota.
A co do dyskusji o DW.
- olbrzymie ticki z DW na Thaddiusie to juz przeszlosc - zafixowali to w ktoryms patchu (slowo-klucz: double-dipping), obecnie to tak powiedzmy 4-5k max wychodzi (z moim gearem)
- stackowanie - niezupelnie tak dziala, przyjelo sie raczej okreslenie "rollowanie", a polega to na tym, ze jesli zostanie nalozony nowy DW w czasie trwania poprzedniego to "niewytikowany" damage starego DW jest dodawany do calkowitego damage'u nowego DW i z tego powodu nowe ticki sa wieksze. Dostatecznie szybkie critowanie konczy sie zatem wiekszymi/duzymi tickami |
_________________ Gemm |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-04-04, 22:40
|
|
|
Tak wracajac do levelowania warka, to kiedy warto sprobowac jak to jest byc prot? Mam wrazenie, ze przed 60, albo raczej przed S&B moze byc raczej powolnie. Dobrze mysle? Po drugie, jaka bron? Szybka czy wolna? |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-04-04, 23:46
|
|
|
Ranghar, jak prot, to pamietaj, ze tarcze musisz ubrac... |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-04-04, 23:54
|
|
|
Nie sugeruj sie tak moim forumowym awatarem, Kwinto. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
|