Maulgar-komentarze |
Autor |
Wiadomość |
Konradpl
WoWPlayer
|
Wysłany: 2007-09-12, 12:20
|
|
|
hmmm no nie wiem ja ogólnie jestem noobem nie dam rady takiego eq z 16 % do hit raiting uzbierać bez pomocy... |
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-09-12, 14:33
|
|
|
Konradpl napisał/a: | hmmm no nie wiem ja ogólnie jestem noobem nie dam rady takiego eq z 16 % do hit raiting uzbierać bez pomocy... |
Biorąc pod uwagę talent o którym Aga wspominała i to, że zdrowy rozsądek nakazuje mieć te ~7-9% (w zależności od klasy) z talentami w ogóle, to nie wiem w czym problem. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-09-12, 14:40
|
|
|
Veg, rozsądek nakazuje, jak ma się już pewne doświadczenie. Ale z doświadczeniem nikt się nie rodzi, a kto pyta, nie błądzi ;)
Problem Konrada jest już rozwiązany i nie ma o czym gadać.
A. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Wariatus
wariat inside
|
Wysłany: 2007-09-12, 16:47
|
|
|
+ hit a co to jest ? wiem, ze cos takiego bylo u hunta, ale u pala ? nevah 8)
tylko taka ironia :P
btw kto bedzie "glownym" tankiem na locku ja czy Thim ? |
_________________ W piekle diabeł jest postacią pozytywną. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:22
|
|
|
Tam nie ma main tanka, bo ten dupek będzie was na zmianę co chwila deathcoilował... Trzeba tylko ustalić, kto pulla, co możemy zrobić już w jaskini ;) |
|
|
|
|
Wariatus
wariat inside
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:24
|
|
|
pfff rownie dobrze moge isc tam w takim razie jako retri ... lol joke |
_________________ W piekle diabeł jest postacią pozytywną. |
|
|
|
|
Sowa
Nerf Me plz !!111
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:31
|
|
|
Radze lepiej zapoznac sie z taktykami bo jak takie pytania beda padaly dalej to zabije .... :) |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:34
|
|
|
Sowa napisał/a: | Radze lepiej zapoznac sie z taktykami bo jak takie pytania beda padaly dalej to zabije .... :) |
A ja mu pomogę. I będziecie cierpieć. CZYTAĆ TAKTYKI, LENIE!!!! ;) |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:37
|
|
|
Alishya napisał/a: | Veg, rozsądek nakazuje, jak ma się już pewne doświadczenie. Ale z doświadczeniem nikt się nie rodzi, a kto pyta, nie błądzi ;) |
Doświadczenie ma tu niewiele do powiedzenia. Raczej ciekawość które staty i w jakim stopniu się przydają - czyli lurkowanie po forach klasowych (znajdzie się tam ciekawe wątki) na oficjalnych forach EU i US, a także (czy też raczej przede wszystkim) lurkowanie po forum Elitist Jerks i po WoWWiki. Czyli w skrócie chęć i ciekawość. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-09-12, 17:48
|
|
|
Veg, słonko, jedno i drugie ma znaczenie. Tylko że na zaspokajanie ciekawości tą drogą trzeba mieć czas i chęć ofc. Ja na przykład nie znoszę czytać forów. Robię to wyłącznie wtedy, kiedy szukam czegoś konkretnego.
Btw. fora to nie wyrocznia. Nie wszyscy, którzy na nich piszą, mają coś sensownego do powiedzenia, a niektórzy po prostu wypisują brednie i tyle ;) |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-09-12, 18:09
|
|
|
Jasne że wypisują - dlatego to co wygląda sensownie na papierze warto sprawdzić w praktyce, tak jak sugerują co rozsądniejsi piszący na tych akurat forach. Dla tych casterów, co nie wiedzą - super miejscem do testowania ranged dpsu jest Dr Boom w Nether. Wystarczy zapuścic jakiegoś dmg metera, który zapisuje szczegóły. Po czym po symulacji dłuższej walki, nawet z użyciem potków, przeglądnąć zapiski i wyciągnąć z wnioski. Jeśli nie lubi się for to zawsze można połazić po armory i oglądać chary w gildiach, które mają podobny lub lepszy progress - patrzeć w co inwestują, jakich buildów używają. Jeśli ktoś na takie rzeczy nie ma się czasu i chęci to przykro mi, ale 25man nie jest dla takiej osoby. Bardzo przykra i okrutna, ale szczera prawda. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2007-09-12, 18:26
|
|
|
Z żalem przyznaję Ci rację, Veg ;) Jeśli ktoś wybiera się do poważnych lochów, powinien znać postać na wylot, wiedzieć, jakie staty są potrzebne, w jakich ilościach i do czego. Ja akurat wolę samodzielnie eksperymentować albo liczyć, niż korzystać z gotowych buildów i zestawów gearu. Gdybym polegała na tym, co piszą na forach, w życiu nie grałabym z noobskim buildem 0/43/18, bo przecież każdy czytelnik forów wie, że demo lock jest do dupy ;) Notabene, obawiam się, że w 25 ppl ten build faktycznie się nie sprawdzi, ale to inna historia.
A wracając do tematu, metoda gromadzenia wiedzy o postaci jest mało istotna. Co kto lubi. Grunt, żeby starać się wiedzieć więcej. WoW to nie Diablo II, w którym do odniesienia sukcesu wystarczał dobrze umięśniony palec wskazujący. Ale żeby się o tym przekonać, trzeba trochę pograć :) |
|
|
|
|
|