S3D - nie tylko dla melee |
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-26, 14:00
|
|
|
Najt, łi nid ja dzisiaj na s3d. As dekiel ofc ;) Didi, jeśli będziesz miał czas wieczorem i zgodzisz się nam pomóc w wariancie z trzema tankzorami, też będę wdzięczna. A Gajannie - za wspieranie nas z rezerwy, jeżeli to możliwe :) |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-03-26, 15:33
|
|
|
add wczorajszych rozmów o makrach i whelpach
/tar Sartharion Twilight Whelp
/cast [target=target, exists] Swipe (np:))
coś takiego powinno zadziałać |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-03-26, 16:07
|
|
|
Moze tak lepiej?
/cleartarget
/tar Sartharion Twilight Whelp
/cast [target=target, exists] Howling Blast
/targetlasttarget
Oprocz tego, bardzo przydatne jest zrobienie sobie makr w stylu:
/cast !Rune Strike
/cast Icy Touch
dla wszystkich atakow z rotacji. Pozwala to zapomniec o Rune Strike, jakkolwiek kosztem potencjalnych niedoborow runic power, gdyz wtedy nie panujemy na wydawaniem mocy. |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-03-26, 16:27
|
|
|
Jeśli to ma być spamowane w trakcie bicia Tenebrona, to po co /cleartarget ? tank będzie musiał co chwilę targetować Tenebrona ponownie.
Nie wiem jak używanie makr "zakładających" umiejętność na swing się sprawdza u dekla. Wojkom i druidom raczej odradzam (przetestowane). Coś mi się zdaje, że nie jest to najlepsza droga również dla dekla :)
Fragment tekstu z tankingtips:
Macro Men, 15%
As a former member of the Macro Men, I can say confidently that you’re lazy and if you don’t know it, you do now. Heroic Strike lands whenever your weapon swings. Your weapon does not swing at the same time that you do your main rotation. If you’re using a Macro, you’re missing numerous opportunities to dump rage. You’re also making it impossible to use Heroic Strike by itself.
Why would I want to just Heroic Strike?
For bosses that spawn adds. Once you’ve got a massive threat lead, you can just start spamming Heroic Strike around the time the adds are expected. This will allow you to have your global cooldown free to Thunder Clap or Shockwave immediately once the adds spawn ensuring no one gets hit. The fact that the current content allows DPSers to “take a hit” is no excuse.
calość |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2009-03-26, 16:50
|
|
|
Bo jak masz na celu Tenebrona, to "/tar Sartharion Twilight Whelp" nic nie zmieni, a "[target=target, exists]" chroni tylko przed aktywacja, gdy nie ma celu w ogole. Po prostu wydaje mi sie, ze twoje makro bedzie walic HB na Tenebrona, jak nie ma whelpow. "/targetlasttarget", ewentualnie "/tar Tenebron" powinno przywrocic oryginalny cel.
Co do drugiego punktu, to nie rozumiem dlaczego uzywanie makra z HS powoduje, ze tracimy okazje na zuzywanie rage (you’re missing numerous opportunities to dump rage). Mozesz mi to wytluaczyc? |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2009-03-26, 17:04
|
|
|
zapisalem sie
mam pytanie, czy Hungering Cold mieliscie okazje przetestowac?
i rozumiem ze bede z whelpami bawil sie w berka |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-26, 17:09
|
|
|
Whelpy i elemki. A hungering cold w tej roli chyba aż tak Ci się nie przyda. No może interwencyjnie. Jak tam sobie chcesz ;) |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-03-26, 17:25
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Bo jak masz na celu Tenebrona, to "/tar Sartharion Twilight Whelp" nic nie zmieni, a "[target=target, exists]" chroni tylko przed aktywacja, gdy nie ma celu w ogole. Po prostu wydaje mi sie, ze twoje makro bedzie walic HB na Tenebrona, jak nie ma whelpow. "/targetlasttarget", ewentualnie "/tar Tenebron" powinno przywrocic oryginalny cel. |
Masz racje, last target na końcu Twojego makra i będzie lepsze od mojego.
Ranghar napisał/a: | Co do drugiego punktu, to nie rozumiem dlaczego uzywanie makra z HS powoduje, ze tracimy okazje na zuzywanie rage (you’re missing numerous opportunities to dump rage). Mozesz mi to wytluaczyc? |
Głównie dlatego:
Cytat: | Your weapon does not swing at the same time that you do your main rotation |
Do tego może zabraknąć runic power na skill który właśnie kończy cd i wymaga określonej ilości runic power. Dlatego w praktyce czasem odpuszcza się heroic strike/maul, żeby zachować rage na slam-a/mangle itp.
Do tego dekiel może na takim makrze cierpieć nawet bardziej, bo w praktyce w tej walce druid (podobnie wojek) ma po kilku sekundach i elemelkach tyle rage, że nie jest w stanie go "zjeść". Dekiel zyskuje runic power w inny sposób, dlatego myślę, że gospodarka tym badziewiem jest jeszcze bardziej czuła na takie makro. Z tym, że to raczej pytanie z mojej strony, bo nie mam doświadczenia deklem w instancjach i nie chcę się wymądrzać specjalnie ;) |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-30, 10:40
|
|
|
Ustawiłam na dziś casterskie s3d. Start 20.30, inwajty 20.15. Lekarze będą, tanki raczej też, liczę na dps ;)
Zabijmy wreszcie tę gadzinę, bo ech... |
|
|
|
|
Kergoth
Taki sobie Brodacz ;)
|
Wysłany: 2009-04-02, 12:46
|
|
|
Co do zabijania SZYBKO :) Co wy na to by tak spróbować :> |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-04-02, 12:57
|
|
|
OMG Ciem. |
|
|
|
|
Kergoth
Taki sobie Brodacz ;)
|
Wysłany: 2009-04-02, 12:59
|
|
|
kwinto przeczytaj po co tam rogala zabrali :P |
|
|
|
|
Frosthammer
|
Wysłany: 2009-04-02, 13:01
|
|
|
"1 Restor Shaman" ...Resorku coś kombinujesz? |
_________________ Wy - pragnienie, ja - mana mana! |
|
|
|
|
Zuzana
|
Wysłany: 2009-04-02, 13:03
|
|
|
Z Mietkiem po pijaku to nie takie rzeczy się robiło ;P |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-04-02, 13:17
|
|
|
Kergoth napisał/a: | kwinto przeczytaj po co tam rogala zabrali :P |
No czytałem, nawet mi to pasuje. Ciekawi mnie tylko, czemu poszedł w HAT zamiast w Combat - w tak krótkiej walce Combatowe cooldowny powinien jednak dać więcej od spamu "Potroszeńja" i od czasu do czasu dorzucania "Krowojzljanja". Ale widać miał swoje powody. |
|
|
|
|
|