Mainy vs Alty |
Autor |
Wiadomość |
Keleborn
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:30
|
|
|
Kwinto vs Alty. Dajcie se na luz i wypracujcie rozwiązanie tak jak rozsądek podpowiada. Myślę że danie kilku altom specjalnych przywilejów można przełknąć jeżeli to robi dobrze nam wszystkim. A cała reszta nie wydaje dkp/nie dostaje dkp. |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:31
|
|
|
a moge prosic admin aby wycial watek altowy z tego posta i przeniosl w pizdu w kosmos a moze jeszcze dalej, nie mozna zaczac tematu aby nie skonczyc na dyskusji o tym samym. Mamy altowy problem to zrobmy do niego osobny watek i naparzajmy sie tam ile wlezie.
Chcialbym poznac Wasze zdanie o rajdowaniu altami z Sarmatia, a nie o pieprzonych bolaczkach. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:39
|
|
|
@Night
prosze bardzo.
@Kel
Było takie rozwiązanie, był kompromis. Znudził się najwyraźniej. |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:41
|
|
|
Bardzo dziekuje. Fajny z Ciebie chlop :D |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:45
|
|
|
Kwinto napisał/a: | Było takie rozwiązanie, był kompromis. Znudził się najwyraźniej. |
Nie, po prostu był zgniły i nijak nie przystawał do rzeczywistości. |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:49
|
|
|
To twoje zdanie, mi wolno mieć swoje. |
|
|
|
|
Keleborn
|
Wysłany: 2009-03-09, 13:55
|
|
|
Już wiem Kfinto nabija posty, bo musi mieć 10% przewagi nad Aliszją! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-09, 14:53
|
|
|
Jeszcze jeden argument przyszedł mi do głowy, a nuż trafi :>
Bo to jest dokładnie tak, jak powiedział Szop. Dobre alty to coś w rodzaju offspeca - tylko na innej postaci. Co do offspeca, zgodziliśmy się, Kwinto, że - jeśli jest gotowy do użytku - zasługuje na darmowe itemy. Z użytkowymi altami jest dokładnie tak samo. Zauważ, że tak naprawdę na życzenie gildii używamy altów wtedy, kiedy mogą pełnić w rajdzie inną rolę niż main (no może z wyjątkiem jakichś naprawdę unikalnych możliwości konkretnej klasy). Uzupełniamy w ten sposób niedobór dpsa, heala albo tanków. Jedyna istotna różnica polega na tym, że nie da się wygearować alta, chodząc na rajdy wyłącznie mainem. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:15
|
|
|
Powtórzę po raz ostatni swoje argumenty, ale bez wiary w to, że trafią :>
Ja mam miejsce w rajdzie tylko gdy brakuje melee DPS. Hybryda/alt zawsze, gdy brakuje depeesu, healera czy tanka. Wolałbym być hybrydą, naprawdę. Albo kiedyś dolevelować priesta i domagać się przy każdej okazji tony darmowych dropów dla siebie.
(I owszem, była już parę razy mowa o tym, że melee będą musiały zacząć siadać na ławce - co więcej, raz zdarzyło się tak, że ja poszedłem dobrowolnie na ławkę, bo był tłok i w nagrodę proszę - adjustment -3DKP).
W sytuacji obecnej, gdy taki niebieski alt nie wnosi do gry nic, bierze sobie dziesiątki dropów za darmo i jeszcze zarabia 30 DKP za rajd, a ja nie mogę dostać jednego itemu, który jest _GILDII_ przydatny do jednej (dokładnie) walki, czuję się po prostu... pisałem już jak. Dla mnie osobiście wspomniany chest (TANKERSKI!!!) nie jest do niczego potrzebny, bo nigdy w regularnej grze go nie użyję i nie widzę powodu, aby traktować go mainspecowo. |
|
|
|
|
Kergoth
Taki sobie Brodacz ;)
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:21
|
|
|
Wiesz Kwinto całe to gadanie że ubieranie alty zamiast mainów, ze rogale i inne klasy nie maja owspeców, już mnie lekko znudziło... ja sam poprosiłem bym mógł płacić za owspecowe itemki, a Tobie się nie chce płacić za item który ci się przyda w innej walce Ja już mam tak ze 3 itemy odłożone bo może się przydadzą. Natomiast Ty mówisz wczoraj na riadzie że szkoda ci dkp na item który ci się przyda .. no sorki ale to jest właśnie rozwijanie postaci na różne sytuacje . W końcu zdecydowałem mieć jedna postać ;-) to ja rozwijam :) inni niech maja sobie nawet 3 alty jeśli chcą i się przydają. To moje zdanie. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:30
|
|
|
Oj Blada Blada... Przyłączyłeś się dlatego, że jest modne jeżdżenie po Kwincie, czy z jakiegoś merytorycznego powodu? |
|
|
|
|
Kergoth
Taki sobie Brodacz ;)
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:49
|
|
|
Mówisz że problemem jest ze alty nie wydaja DKP. no tak ale widzisz w TBC właśnie taki Huggin na tym się doekwipował i stał się mainem wtedy gdy brakowało healerow teraz też może taka sytuacja wyniknąć braknie jakieś gracz będzie potrzebny nie healerem a dps np..
A po za tym chcesz się zachowywać jak pies ogrodnika ? "sam nie zje drogiemu nie da ?", jakoś to nie wydaje mi się po twojemu. Ta gra ma sprawiać przyjemność. dlaczego nie ma sprawiać radości granie altem czasem zmęczenie materiału nie daje nic dobrego (granie w kolo jedna postacią) Czasem trzeba coś odmienić dlatego się gra inna postacią gdy można. (na własnym przykładzie mówię) Przecież gdy alty idą wtedy gdy jest to możliwe nikt nie mówi "nie idę na raid bo chce iść altem .." W skrócie : Być człowiek i daj pograć :) /smile |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:54
|
|
|
nic innego nie moge napisac jak to ze zgadzam sie z Kwintem. Alt zarabiajacy powinien byc altem rowniez wydajacym. |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:58
|
|
|
Kwinto, mirmiłujesz masakrycznie.
1) Miejsce w rajdzie miałeś dotychczas ZAWSZE (z wyjątkiem sytuacji "not sure", "spóźnię się" - przy nadwyżce chętnych), czego nie może o sobie powiedzieć paru casterów. Więc albo jesteś całkiem oderwany od rzeczywistości, albo narzekasz profilaktycznie.
2) RAZ, niedawno, zdarzyło Ci się trafić do rezerwy. NA WŁASNE ŻYCZENIE! (Twoja notka z rp: jeśli naxx chetnie do rezerwy). Zapisanych melee było trzech + Treach. Więc przestań opowiadać bajki i robić za męczennika. Po prostu w składzie miały się znaleźć alty, z którymi nie chciałeś rajdować. I te alty + parę mainów zarobiły dla Ciebie 10 dkp za to, że mogliśmy się z Tobą komunikować przez venta Gajanny :> A z premii 3 dkp za udział trzech altów sam zrezygnowałeś, bo jako rezerwista nie musiałeś znosić ich niestosownego towarzystwa.
3) Zrób tego priesta i przestań płakać.
4) Niebieski alt nic nie wnosi. Ale to sprawdzony i zasłużony alt. Jak się ubierze, będzie wnosił. Odwrotnie się nie da. Możemy ofc wysłać go z pugiem albo do 10-tki. Pewnie już za dwa miechy będzie gotowy do Naxxa. Akurat wtedy, kiedy będziemy w połowie Ulduaru. Spróbuj się zdobyć na perspektywę odrobinę bardziej odległą niż czubek własnego nosa i potraktuj to jak inwestycję, która w dodatku nic albo niewiele kosztuje.
5) Żadna niehybryda-main nie może dostać darmowego itemu, więc naprawdę nie pojmuję, dlaczego tylko Ty rozpaczasz. Nie wydaje mi się, żeby jego posiadanie przez Ciebie lub nie miało zauważalny wpływ na przebieg tej jednej jedynej walki. A jeśli jest inaczej, nie wiem, dlaczego nie chciałeś zapłacić tych 10 dkp. |
Ostatnio zmieniony przez Demelain 2009-03-09, 16:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Cadanea
|
Wysłany: 2009-03-09, 15:58
|
|
|
wyobraz sobie Kwinto, ze moje "offspecowe" itemy sa mi takze potrzebne na jedna wlake... (gdyz nie przymierzam sie zmieniac buildu na shadow bo po prostu nie umiem nim grac) Teraz mam je za darmo to fakt... Ale nawet jakby trzeba bylo za nie placic to bym zaplacila... kiedys bylo tak, ze sie placilo za gear dla alta... tak sie cadanea ubrala... a dla orchide zostawaly jakies resztki dkp... myslisz to ma to sens? potem staly sie darmowe... i co mialam sie rzucac do gardla Alishyi zeby mi oddala moje "stracone" dkp?? no bo w koncu jak inni teraz maja za darmo ta ja tez chce... lol i czy to, ze cadanea byla ubrana nie okazalo sie bardzo przydatne?? |
_________________ Hmmm... juz nie taki mały Żelek ;) |
|
|
|
|
|