Jaszczurki |
Autor |
Wiadomość |
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-02-02, 10:16
|
|
|
eeee... chyba jednak na lawę też :>
patch notes 3.0.8:
Cytat: | Dungeons and Raids
* The Obsidian Sanctum
o Players will now be affected by Twilight Residue when they leave the Twilight Realm. Twilight Residue grants immunity to Fire and Shadow damage for a few seconds.
|
|
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Soucouyant
|
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-02-02, 11:02
|
|
|
Dla mnie to wygląda na niezły hardcore, trzeba będzie dużo ryb nałapać przed tym raidem :P |
|
|
|
|
Dzidzia
|
Wysłany: 2009-02-02, 12:52
|
|
|
No to dziś polowanie na robale robię.... ja jem mięsko na crit :P blah |
_________________ 35 - 5 to go! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2009-02-02, 12:58
|
|
|
A powinieneś na spell power :> |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-02-09, 00:47
|
|
|
Powoli szkoda mi już czasu, nerwów i golda na chodzenie na te smoczki. To po prostu nie będzie miało sensu tak długo, dopóki nie przestaniemy popełniać podstawowych błędów.
I nie mam na myśli okazjonalnego wlezienia w zonę, breath czy lawę. Może się zdarzyć, można się zagapić, może być lag, może nie być jak i gdzie uciec. Ale celowe używanie umiejętności, które rozwalają grę jest dla mnie po prostu niezrozumiałe. Konkretnie mam na myśli Frost Novę, która mnie osobiście zabiła dziś trzy razy. Bo któryś z magów rzucał jak robiliśmy AoE i parę razy zdarzyło się tak, że żaden z tanków addów nie był w zasięgu melee któregoś adda, a ja owszem.
Ja nie wiem, ile razy trzeba tak oczywistą rzecz powtarzać, ale tak długo jak trzeba to będzie robić - nie ma sensu marnować czasu w tym inście. |
|
|
|
|
nonenalim
|
Wysłany: 2009-02-09, 12:24
|
|
|
Nie mirmiłuj Kwinto ;] Problemem jest, jesli dobrze zrozumialem, frost nova, ktora rzuca sie sama, z talentow. Moze magowie musza zmienic ciut talenty lub melee odejsc z zasiegu elemkow podczas aoe. |
_________________ main: Evenixa |
|
|
|
|
Diuna
|
Wysłany: 2009-02-09, 13:29
|
|
|
niet Nolimku :) frost nova byla rzucana spellem :] ale Kwinto troche demonizuje problem z frost nova... problem jest ten, ze zawsze gra konczy sie w tym samym momencie i jakos nie chce pojsc dalej... oczywiscie nie licze sytuacji, kiedy w/w f.nova konczy probe :) |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2009-02-09, 13:31
|
|
|
Można to przeczytać tak, że frost nova uniemożliwia nam wipnięcie w ciekawszym punkcie walki :P |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-02-09, 13:37
|
|
|
Jak do knendzy melee mają odejść z zasięgu elemków podczas aoe, jak po pierwsze - nasze całkiem teraz przyzwoite AoE jest player based, a po drugie - addy są bite (i słusznie) na drugim smoku, więc nie ma alternatywy. Tu nie ma żadnego "lub", żadnej dyskusji. Po prostu nie wolno na rajdach rzucać Frost Novej i koniec. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-02-09, 13:46
|
|
|
Cytat: | niet Nolimku :) frost nova byla rzucana spellem :] ale Kwinto troche demonizuje problem z frost nova... problem jest ten, ze zawsze gra konczy sie w tym samym momencie i jakos nie chce pojsc dalej... oczywiscie nie licze sytuacji, kiedy w/w f.nova konczy probe :) |
Szop, może i demonizuję, ale ta walka jest zajebiście trudna nawet bez sabotażu ze strony graczy, żebyśmy sobie mogli na takie rzeczy pozwolić. Używanie rozmyślne Frost Novej jest tak samo mądre jak na przykład gdybym ja rzucał Expose Armor w celu podniesienia fizycznego DPSu w rajdzie albo ty używał tauntującego totemu żeby zmniejszyć szanse na to, że jakiś elemek się zagruje na tobie. Jasne, można. Tylko Thimowi bez Sunderów i Davastate cokolwiek trudniej będzie zbudować agro, a jak na twój totem się niechcący zagruje któryś smok to cała walka może się to skończyć bardzo szybko, więc raczej takich rzeczy nie robimy, prawda? |
|
|
|
|
Dzidzia
|
Wysłany: 2009-02-09, 15:39
|
|
|
Widzę, że żaden mag nie chce się wypowiedzieć w tej sprawie, więc ja się podejmę, jako że używam tego skilla najczęściej z magów.
Podejmuję się tego z 2 powodów:
pierwszy i ważniejszy - S3D muszą paść i nikt nie będzie mówił, że to przez jakąś FN;
drugi - wkurza mnie Kwinto robieniem dramy zanim sprawdzi wszystko na spokojnie (jakiś nerwowy się zrobił ostatnio?).
spell="frost nova" or target="kwinto" to klucz do analizy WWS dostępnego dla wszystkich.
FN trwa 8 sekund, więc może być przyczyną śmierci w tych okolicach czasowych.
I faktycznie, stało się tak 1 raz (słownie: "JEDEN") o 20:46:24. Czyli zanim ktoś zgłaszał pretensje, że mu FN przeszkadza.
Potem druga sytuacja miała miejsce o 22:16:48 (śmierć Kwinty 22:17:06) i mało była związana z FN a raczej z aggro jakie zdążył zbudować + pech, że był pewnie blisko (pomoczny filtr: spell="frost nova" or target="kwinto" or unit="lava blaze #226")
Więcej grzechów nie pamiętam...
PS
Każdy ma prawo do pretensji, zwłaszcza gdy są uzasadnione. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2009-02-09, 16:40
|
|
|
Jakiekolwiek uderzenie przez sfrostnowanego moba kogokolwiek kto nie jest tankiem powinno być dla ciebie sygnałem do nieużywania tego więcej, to raz.
Dwa, że już wielokrotnie sprawa bezmyślnego spamowania FN przez magów była poruszana, więc nie pitol, że nikt nie zgłaszał pretensji.
Trzy, że naprawdę zupełnie nie ma uzasadnienia dla tego skilla.
Cztery, że S3D to może nam się śmiać w twarze tak długo, jak długo będziemy się zabijali sami.
Pięć - dopóki ta sytuacja się nie zmieni, pożyteczniej ten czas będzie spędzić biegając Qwop-em 100m.
A jeśli bardzo chcesz się bawić w udowadnianie, że whelby/blazy sfrostnowane zabiły mnie tylko dwa razy a nie trzy, to proszę bardzo:
1. 19:59'45 Rzucasz FrostNovą - od whelpów ginie: Instill, Hirkan i, ojej, Dzidzia.
2. 20:46'24 Rzucasz FN - ginie Kwinto.
3. 21:09'50 - ginie Ela, Dzidzia (znowu), Restor.
4. 22:23'05 Ponia i Kalaam rzucają - ginie Veg.
To są śmierci bezpośrednio spowodowane przez objęte FN-em mobki, a nie z tym, że po rzuceniu FN cała gra idzie się pierdolić, bo tanki nie mają jak kontrolować sytuacji. Nie chce mi się wypisywać wszystkich przypadków, gdy ktoś po prostu oberwał na FN ale nie został wyleczony na czas, a potem dostał z jakiegoś innego źródła. |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
|
|
|
|
Dzidzia
|
Wysłany: 2009-02-09, 18:43
|
|
|
Sfrustrowany jakiś jesteś Kwinto, bo musisz grać z "używającymi FN". Zluzuj poślady. Widzę, że polemika z Tobą na argumenty kończy się szukaniem dziury w całym.
19:59'45 od FN ginie Instill Hirkan i Dzidzia
(wcześniej zginęli w kolejności Azath, Wariat, Thimotehh(!!!), Kergoth(!!!), Ela, Suli(!!!), Crakuf, Anula, Nightblood, Vatras - rzeczywiście było co kontynuować)
20:46'24 - opisana sytuacja w moim poprzednim poście - tak, możesz mieć do FN pretensje (1 - słownie "JEDEN" przypadek)
21:09'50 - FN - 21:09'58 FN puszcza 21:10'03 ginie Ela, 21:10'06 ginie Dzidzia, 21:10'08 ginie Resor (czyżby wszyscy zginęli jak addy latały swobodnie od 5 do 10 sekund?)
22:23'05 - od FN ginie Veg (hahahaha - pomijając że nie żyją już Kergoth i Suli 22:23'31 ginie Veg*.... znowu?)
Manipulant :P Zwyczajnie się pienisz i nie masz racji. FN zdejmuję z paska dla dobra ZL.
*FD liczony jest jako DEAD |
|
|
|
|
|