Filmikowanie w wowie... |
Autor |
Wiadomość |
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-10-13, 23:52 Filmikowanie w wowie...
|
|
|
Hej, zająłem się ostatnio frapsowaniem naszych wyczynów, poniżej pierwszy z frapsowanych bosskilli, który niestety mnie przekonał, że jeszcze dużo muszę się w tym temacie nauczyć (albo nie grać rogalem :> ) Ale tak czy inaczej może ktoś będzie chciał dla odmiany obejrzeć kill mamuśki, na którym my jesteśmy :)
Poniżej link (proponuję od razu kliknąć "wyświetl w wysokiej rozdzielczości")
http://www.youtube.com/watch?v=Ai8XGXjTAa0
PS: Tak, wiem, mój układ na ekranie pozostawia co nieco do życzenia, ale ja naprawdę potrzebuję tych wszystkich informacji :/ (no, prawie wszystkich) |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-14, 00:17
|
|
|
"Wysoka" rozdzielczosc w wykonaniu Youtube... Fajnie ci to wyszlo muzycznie, teraz tylko umiesc wersje w prawdziwie wysokiej jakosci na jakims filefroncie, czy jak, to bedzie cos widac :) |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Ponia
|
Wysłany: 2008-10-14, 07:15
|
|
|
Ladne burdello na ekranie. :) |
_________________ Ponia/ mage 8x
Paciaa/ hunter 8x
Yendza/warlock 7x
^^
na emeryturze |
|
|
|
|
Cadanea
|
Wysłany: 2008-10-14, 08:24
|
|
|
hmmm za duzo addonow... nic nie wiedac :P |
_________________ Hmmm... juz nie taki mały Żelek ;) |
|
|
|
|
Vatrass
|
Wysłany: 2008-10-14, 08:39
|
|
|
niewiele więcej tych addonow od tego co ja mam na swoim ekranie :D |
|
|
Zuzana
|
Wysłany: 2008-10-14, 09:12
|
|
|
W końcu to PAN ADDON. Nie może być inaczej ;P |
|
|
|
|
Nadhira
|
Wysłany: 2008-10-14, 09:34
|
|
|
a ja myslalam ze to ekran hilera jest bardzo zawalony..... |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-10-14, 09:50
|
|
|
No ale z drugiej strony to tak naprawdę nie ma tam za dużo zawalenia...
Poza Incubatorem i swing meterem to wszystko jest tam uzasadnione i potrzebne...
Tylko elkano buffbary zajmują za dużo miejsca, bardzo chętnie bym je wywalił, ale nie znalazłem innego addonu, który posortowałby mi buffy tak jak elkano - osobno consumable, osobno rajdowe, osobno paladynskie, osobno chwilowe combatowe itp - a cholernie nie lubie przeglądać listy ikonek koło minimapy, żeby sprawdzić, czy np mam BoS-a.
Zresztą tak czy inaczej w WotLK przebuduję UI na potrzeby frapsowania. Problem jest jednak w czymś innym - jak się stoi zaraz za bossem, to niezależnie od tego, czy UI jest wyświetlone czy nie, widać tylko jego kostki co chwile zasłaniane dziesiątkami wybuchów i efektów specjalnych od spelli. Film wychodzi raczej mało porywający. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-10-14, 10:02
|
|
|
Kwinto napisał/a: | No ale z drugiej strony to tak naprawdę nie ma tam za dużo zawalenia...
Poza Incubatorem i swing meterem to wszystko jest tam uzasadnione i potrzebne...
Tylko elkano buffbary zajmują za dużo miejsca, bardzo chętnie bym je wywalił, ale nie znalazłem innego addonu, który posortowałby mi buffy tak jak elkano - osobno consumable, osobno rajdowe, osobno paladynskie, osobno chwilowe combatowe itp - a cholernie nie lubie przeglądać listy ikonek koło minimapy, żeby sprawdzić, czy np mam BoS-a. |
Dla mnie ikonki buffów ważne, żeby miały timery, choć te standardowe są cienkie - nie pokazują czasu w formacie hh:mm:ss. Niestety styl pokazywania buffów, jaki wprowadzili w TBC w CT_mod zupełnie mi nie odpowiada - ekran jest zawalony niepotrzebnie.
Poza tym Kwinto, tak naprawdę ramek rajdowych nie potrzebujemy, to jest potrzebne/przydatne healerom i RLowi co najwyżej. Ale ja na przykład się przyzwyczaiłem, że zawsze mam paski i tak jakoś już zostało :P.
U mnie i tak jeszcze dochodzi parę pasków, których poza walką nie widać (MD, KHunterTimers, jeszcze coś tam chyba). |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-14, 10:06
|
|
|
Zwieksz sobie maksymalny dystans kamery, ponad to, co mozesz ustawic z inerfejsu uzytkownika. Trzeba dodac
SET cameraDistanceMax "50"
do pliku config.wtf. Wybuchy juz nie beda takie duze. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-10-14, 10:17
|
|
|
Vegelus napisał/a: | Poza tym Kwinto, tak naprawdę ramek rajdowych nie potrzebujemy, to jest potrzebne/przydatne healerom i RLowi co najwyżej. |
Moim zdaniem kazdemu sie przydaja ramki. Healerzy, rzecz oczywista. Buffujacy - gdzies ikonki buffow powinne by wyswietlane. Druidzi - combat rez. Vashj - jak podasz Iksinskiemu kulke, nie majac go na ekranie. Nawet jak gram rogalem, to bez ramek czuje sie jakis taki zagubiony, we mgle, gdyz nie wiem, co sie dokladnie dzieje w rajdzie. |
◑` ◔
|
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2008-10-14, 11:57
|
|
|
Kwinto napisał/a: | Problem jest jednak w czymś innym - jak się stoi zaraz za bossem, to niezależnie od tego, czy UI jest wyświetlone czy nie, widać tylko jego kostki co chwile zasłaniane dziesiątkami wybuchów i efektów specjalnych od spelli. Film wychodzi raczej mało porywający. |
nie martw sie Kwinto, jak fraps za bardzo nie bedzie mi przeszkadzal w grze to dostaniesz material do montazu z range dps'a :P...moze nawet bedzie Zet-eL 25th Fox :) |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-10-14, 12:13
|
|
|
night, jest pewien problem z przesłaniem materiałów zfrapsowanych... To jest około GB/minutę... Jeśli tylko coś wymyślimy, żeby sobie z tym poradzić, to będzie super :) |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2008-11-07, 11:55
|
|
|
a ja z innej beczki. jakich programow uzywacie do obrobki video? bo mam troche tego materialu i moze tez bym sie w to pobawil? ;) |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-11-07, 11:59
|
|
|
Zgrywam frapsem (pełną wersją), podkład dźwiękowy przycinam Audiocity (darmowy soft), po czym całość montuję w Sony Vegas Studio (trial 30 dni, niedługo się mi skończy i będę musiął kupić, a dolar nie chce spadać z powrotem :/ ) |
|
|
|
|
|