• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Jako rzecze Kwinto
Autor Wiadomość
Soucouyant

Wysłany: 2008-10-09, 13:00   

Vegelus napisał/a:
Prawdopodobnie z jedno będzie, ale nie będzie wymagane, jeśli znajdzie się Antoś w rajdzie - bo się z ichnim buffem nie stackuje.
byc na pewno bedzie, ktos stinga trzymac bedzie musial ;)

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-10-09, 13:18   

Vegelus napisał/a:

Po prostu rozbawiła mnie sytuacja, w której słyszę, że rogale z jednej gildii już teraz się umawiają, że nie będą tego na tanku używać, tylko jeden na drugim - jak dla mnie typowo rogalskie myślenie.

Ale dopiero teraz słyszysz i tylko z jednej gildii? Przecież to było od samego początku wiadomo, że tak się będzie robić, jeśli nie będzie problemu z threatem.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-10-09, 13:24   

Wybacz mi, że nie śledzę mechaniki klasy, którą grać mi się nie chce (chociaż nawet próbowałem) ;]. Rzadko kiedy śledzę wątki klas innych niż warki i huntahy.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-10-09, 23:28   

Wilk napisał/a:
Szczerze mówiąc nie znam kosztów rzucania CoR przez locków, więc ciężko mi się wypowiadać.

Jeśli locków w rajdzie jest co najmniej dwóch, to koszt wynosi jakieś 20-25k dmg rzucającego CoR locka na 2 min walki (bo CoR jest wówczas zamiennikiem Dooma). To jest koszt brutto w tym sensie, że nie uwzględnia korzyści z większego threata tanka, co pozwala uniknąć dużych przestojów w depeesowaniu.

Wilk napisał/a:
Wiem tylko, że nie stać nas jeszcze na rzucanie go w walkach, w których tankowi się czasem z "niewyjaśnionych" przyczyn schodzi.

Właśnie tu leży główny problem. Na wielu walkach wciąż zamiast CoR używamy CoW właśnie po to, żeby zmniejszyć prawdopodobieństwo takich nagłych zgonów ;) Gdzieniegdzie pozwalam sobie na eksperymenty z CoR (np. na Najentusie lub w II fazie RoSa), ale na Teronie, Bloodboilu, Mother, Radzie czy Rogatym jeszcze trochę się boję i wybieram CoW lub Dooma :>

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-10-09, 23:44   

I tu sie prosi affiction warlock. Z tego co wiem, bedzie mogl talentem usunac efekt uboczny z CoR. Dobrze mowie?

Š‚€€€€€€€€€€€
˜Œ

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-10-09, 23:49   

Wystarczy 7 punktów w affli i CoR takiego locka nie ma skutków ubocznych - poza jednym: nie pozwala mu rzucać CoA (to tylko indywidualna strata) ani CoE (na czym sporo tracą wszyscy casterzy), które ma znacznie mocniejsze od innych locków :> Więc może od razu trzech affli...

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-10-10, 00:18   

CoE to bedzie robil moonkin, i to bez żadnych poświęceń. + 13% obrazeń magicznych na cel, 100% czasu, dopóki moonkin bije.

Š‚€€€€€€€€€€€
˜Œ

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-10-10, 00:40   

Ranghar napisał/a:
bedzie mogl talentem usunac efekt uboczny z CoR.

Po patchu to raczej CoR nie będzie można rzucać, bo wtedy nie wejdzie Faerie Fire ani Sting z hunterskiego peta. A FF i Sting są pozbawione tej ułomności CoR pod tytułem "zwiększamy AP bossowi, niech wygeneruje na tanku więcej rage'a :) "

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-10-10, 05:52   

Ranghar napisał/a:
I tu sie prosi affiction warlock. Z tego co wiem, bedzie mogl talentem usunac efekt uboczny z CoR. Dobrze mowie?

Strasiu i reszta worków też, Imp. Demo Shout. ;)

Odpowiedz do tematu