Dla healerow |
Autor |
Wiadomość |
nonenalim
|
Wysłany: 2007-08-31, 14:50 Dla healerow
|
|
|
Chcialbym polecic healerom z naszej gildii addony, bez ktorych ciezko mi sobie wyobrazic sprawne, szybkie i efektywne leczenie.
Pierwszy to bardzo znany HealBot . Bardzo przydatny, gdy trzeba szybko leczyc rozne cele i gdy kazda setna sekundy sie liczy. Mozna skonfigurowac leczenie pod przycisk myszy i wystarczy kliknac na pasek zycia by automatycznie zaczac cast heala. Nie raz uratowal komus z was zycie w krytycznej sytuacji ;]
Drugi addon to Perfect raid . Bez tego addona nie potrafilbym juz leczyc. Bardzo wyrazne paski zycia. bez zbednych paskow many czy rage'a. W jednym miejscu mamy wszystkich czlonkow raidu, co pozwala szybko przelaczac sie miedzy celami. Widac tez ilosc straconego hp, dzieki czemu mozna wybrac odpowiedni czar leczacy. Ponadto np. Palladyn moze tak skonfigurowac praida, ze od razu widzi kto dostal jaki buff i komu jakiego brakuje. I co najwazniejsze: pokazuje jaka postac ma aggro - bezcenne na takich bossach jak Aran czy Nspite w fazie banishu, bo pozwala zaczac castowac leczacy czar zanim cel dostanie pierwsze obrazenia. Aby wejsc w opcje nalezy wpisac /praid. Dla mnie najwazniejszy addon. |
_________________ main: Evenixa |
|
|
|
|
Sowa
Nerf Me plz !!111
|
Wysłany: 2007-08-31, 14:56
|
|
|
HealBot jest o tyle dobry ze widac iz dana postac bedzie za chwile przez kogos wyleczona i za ile ( o ile ten ktos ma takze HB) Imo mod obowiazkowy dla hilerow , nie trzeba go uzywac ale moze byc pomocny dla innych ... |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-08-31, 15:02
|
|
|
Wielu healerów z tego co słyszałem używa też Clique i Grida (ten drugi do ramek rajdowych). |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2007-08-31, 16:59
|
|
|
nonenalim napisał/a: |
Pierwszy to bardzo znany HealBot . Bardzo przydatny, gdy trzeba szybko leczyc rozne cele i gdy kazda setna sekundy sie liczy. Mozna skonfigurowac leczenie pod przycisk myszy i wystarczy kliknac na pasek zycia by automatycznie zaczac cast heala. Nie raz uratowal komus z was zycie w krytycznej sytuacji ;] |
HealBot jest evil. Bo jest cholernie przydatny z jednej strony, a z drugiej, jako jedyny z Ważnych Rajdowych Addonów nie ma swojego odpowiednika zgodnego z bibliotekami Ace2. A addon z Ace2 => więcej FPSu na Twoim monitorze :)
Zamiast CtRaid można używać ORa, zamiast Deadly Boss Mods -> BigWigs, wreszcie zamiast KTM, który potrafi czasem pięknie się popierdzielić, można (może wręcz należy, bo zalet nad KTM jest sporo) używać Omen, albo czegoś innego zgodnego z biblioteką Threat. Ale Omen najlepiej, bo jest również kompatybilny z KTM.
A jeśli chodzi o healbot - niestety nie ma on żadnego odpowiednika Ace2, więc po prostu trzeba się z nim pogodzić. Przyznam osobiście, że podziwiam skutecznych hilerów, którzy go nie używają z jakichś przyczyn, ale prawda jest taka, że ich skuteczność z tym addonem wzrosłaby jeszcze bardziej. |
|
|
|
|
Nadhira
|
Wysłany: 2007-09-04, 12:47
|
|
|
a ja mam problem z healbotem... wrzucilam go w addony ale..... go nie ma
tak wiec w Kara bylam bez addonow :/ |
|
|
|
|
Blackleaf
|
Wysłany: 2007-09-04, 14:07
|
|
|
Healbot sux tbh uzywalem go chwile i uzywalem go tylko do buffow lol xP zabiera za duzo miejsca a te przyciski w zasadzie duzo nie daja, jak ktos umie leczyc to umie jak nie umie to nawet healbot mu nie pomoze :P ale jak kto woli. |
_________________ Nerubis ---> WTFrostPvPMage!!11oneoneeleven
Blackleaf ---> ....whatevaman |
|
|
|
|
Blackleaf
|
Wysłany: 2007-09-04, 14:10
|
|
|
ten addon jest uzyteczny tak naprawde dla druidow zeby mogli sprawdzac na kim sa HoT-y a na kogo trzeba je jeszcze rzucic :) |
|
|
|
|
Sowa
Nerf Me plz !!111
|
Wysłany: 2007-09-04, 15:10
|
|
|
Healbot sux bo ? jakis konkretny powod ? bo nic tu nie podajesz ... I jakie przyciski ? HB pokazuje paski zycia i umozliwia leczenie poprzez zwyczajne click. Znacznie ulatwia sprawe graczom ktorzy preferuja myszke i nie lubia lamac sobie paluchow na klawiaturze . Nie ma latwiejszego sposobu na heal , jak ktos juz z tym addonem nie potrafi to potrafic juz nie bedzie. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2007-09-04, 15:19
|
|
|
Co nie zmienia faktu, że najpierw trzeba umieć tego healbota poprawnie skonfigurować, no bynajmniej nie jest zadaniem trywialnym. Jest to jeden z najbardziej upierdliwych w konfiguracji addonów TBH. |
|
|
|
|
Sowa
Nerf Me plz !!111
|
Wysłany: 2007-09-04, 15:32
|
|
|
Chyba zartujesz ;) |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2007-09-04, 15:48
|
|
|
Nie, autentycznie... Fakt, że robiłem to w okolicach ubiegłego grudnia na kompie Gracji i może w nowych wersjach Healbot Continued coś już poprawili, ale nie zmienia to faktu, że moje ówczesne wrażenia mógłbym opisać tylko używając bardzo niecenzuralnych słów. |
|
|
|
|
nonenalim
|
Wysłany: 2007-09-05, 10:32
|
|
|
Szczerze mowiac konf nie jest az tak ciezki, choc faktycznie jest duzo opcji. Przyznam sie jednak ze do tej pory nie moge ustawic holy light rank 9 na zwykly click prawej myszy. moze ktos umie? ;] |
_________________ main: Evenixa |
|
|
|
|
Blackleaf
|
Wysłany: 2007-09-05, 19:05
|
|
|
mi sie po prostu nie podobal :P zawalal mi ekran tylko xP |
|
|
|
|
Gemm
|
Wysłany: 2007-09-11, 07:40
|
|
|
Ja uzywam xperla - pokazuje kto ma moje hoty, shielda, aggro moba i dodatkowo Clique - glownie do ustawienia shackle'a na left-click na framie moba. |
_________________ Gemm |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2007-10-01, 14:38
|
|
|
Trafił w moje łapki video tutorial - dla tych którzy chcieli spróbować comba Grid+Clique a nie wiedzieli co z czym się je. Z tego co różne mądre głowy piszą dla healerów, choć nie tylko. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
|