Daliśmy Radę ;) |
Autor |
Wiadomość |
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-09-12, 14:47
|
|
|
A ja się jednak zastanawiam, czy poprawnie językowo nie powinno być "We haven't been prepared" ew. "We've been not prepared". (Chociaż pod kątem lore lepiej brzmi "we were not...", przez analogię do "You are not prepared"). |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-09-12, 14:53
|
|
|
Kwinto napisał/a: | A ja się jednak zastanawiam, czy poprawnie językowo nie powinno być "We haven't been prepared" ew. "We've been not prepared". (Chociaż pod kątem lore lepiej brzmi "we were not...", przez analogię do "You are not prepared"). |
Co się sprowadza do WAAAGH!!! ;) |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-09-12, 15:16
|
|
|
Kwinto napisał/a: | A ja się jednak zastanawiam, czy poprawnie językowo nie powinno być "We haven't been prepared" ew. "We've been not prepared". (Chociaż pod kątem lore lepiej brzmi "we were not...", przez analogię do "You are not prepared"). |
"We have not been prepared" to raczej znaczy "nie jestesmy przygotowani" (teraz i wczesniej). Wypowiedz byla w czasie przeszlym, wiec to raczej nie pasuje.
Oprocz tego:
http://www.googlefight.co...ot+prepared+for |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-09-12, 15:41
|
|
|
Tfuj, ten googlefight mozna o kant glowy rozbic, nie wyszukuje calych fraz, tylko zestawu slow. Oba nasze porownania sa zupelnie nietrafne. |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
|