• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Zul'Aman: Misio i nie tylko
Autor Wiadomość
Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-07-12, 10:48   Zul'Aman: Misio i nie tylko

Zgodnie z zapowiedzią (obecni na vencie po wczorajszym BT wiedzą, o co chodzi), umieściłam w rp nowy event - ZA-Misio. Jak w notce, zachęcam do zapisów osoby z dużym doświadczeniem w ZA. W grupie, która dopiero uczy się tej instancji, czwarta skrzynka jest po prostu nieosiągalna. Dlatego wszystkich niedoświadczonych namawiam, żeby chodzili do "normalnego" ZA i tak, jak my, nauczyli się tam grać na własnych błędach i wipach. A potem misio :)
Miałam okazję podsłuchiwać na vencie przebieg dwóch czy trzech mniej doświadczonych wypraw. Widzę, że się denerwujecie i szybko zniechęcacie (np. po siódmym wipie na Janku ;)). Ale uwierzcie mi, w ZA inaczej się po prostu nie da. Każda grupa musi tam odwipować swoje, a potem będzie dobrze. My też wydaliśmy na naprawy góry złota. To po prostu wymagająca instancja. Ale naprawdę warto, więc nie rezygnujcie. Wkrótce zobaczycie efekty. Najlepiej uczyć się we w miarę stałym zespole. Zgrana grupa to więcej niż połowa sukcesu.

A.

PS. Miałam taki spontaniczny pomysł, żeby zrobić dla ZA-Misio odrębny dkp pool. Nie będziemy w nim uwzględniać dropów, a jedynie sam udział w evencie. To pozwoli bardziej sprawiedliwie rozdystrybuować misie, jak już dobierzemy im się do skóry. Proponuję następujący przydział dkp:

*3 dkp za nieudaną próbę, w której zostało nam minimum 10 minut po zaliczeniu trzeciej skrzynki
*4 dkp za udaną czasówkę
*1 dkp na pocieszenie, jeśli wyprawa okaże się kompletną klapą.

Restor

Wysłany: 2008-07-12, 10:57   

Brzmi dobrze.

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-07-12, 12:00   

a ja uwazam ze na misia powinien byc /roll :P

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-12, 12:00   

rezerwa też dostaje te dkp?

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-12, 12:12   

Rooshoffa napisał/a:

:)

Aga - jakby była potrzeba jakiejś modyfikacji EQDKP+, to daj znać. W każdym razie przed założeniem nowego poola warto zrobić backup bazy danych - nigdy nie wiadomo, kiedy szlag może trafić aktualne wpisy.

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-12, 12:22   

Kwinto napisał/a:
Rooshoffa napisał/a:

:)

Aga - jakby była potrzeba jakiejś modyfikacji EQDKP+, to daj znać. W każdym razie przed założeniem nowego poola warto zrobić backup bazy danych - nigdy nie wiadomo, kiedy szlag może trafić aktualne wpisy.

Nie wiem o co Ci chodziło z tym uśmieszkiem ale moje pytanie było uzasadnione. Wiem, że nie ma czegoś takiego jak rezerwa na skrzynkowym evencie aleeeeeee w mojej sytuacji jako 10x melee z rzędu mam małe szanse na wyłowienie misia kiedykolwiek ;d

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-12, 12:28   

Niom, i tak zostanie :>

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-12, 12:37   

Rooshoffa napisał/a:
Nie wiem o co Ci chodziło z tym uśmieszkiem ale moje pytanie było uzasadnione. Wiem, że nie ma czegoś takiego jak rezerwa na skrzynkowym evencie aleeeeeee w mojej sytuacji jako 10x melee z rzędu mam małe szanse na wyłowienie misia kiedykolwiek ;d

zakładając nawet grupę najbardziej doświadczoną w ZA, która najwięcej czasu i nerwów poświęciła na to, żeby tego insta poznać i wytrenować, i zakładając, że tej doskonale zbalansowanej, uzbrojonej, wyskilowanej i przygotowanej grupie uda się zrobić timed 10 razy z rzędu, to nawet w niej będzie jedna osoba, która 9x z rzędu nie dostanie misia, bo wypada tylko po jednym na run. Więc nawet jeśli będziesz 11 w kolejce, to nie jest to takie niesprawiedliwe, chyba? :)

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-12, 13:26   

Ale gdy ta
Kwinto napisał/a:
doskonale zbalansowana, uzbrojona, wyskilowana

grupa zbierze co "należy" do niej (czyt. mounty) to bedzie lała na reszte i większość albo nie bedzie miała ochoty więcej raidować ZA albo w ogóle się nie pojawi żeby pomóc tym, którzy są Twoim zdaniem nie zbalansowani, nie uzbrojeni i nie wyskilowani.

Straszyk napisał/a:
Niom, i tak zostanie

pozostawie to bez komentarza bo ktoś znowu powie, że jestem burakiem.

edit1.
zmieniłem sobie końcówki co by ładniej post wyglądał : <

Ostatnio zmieniony przez Rooshoffa 2008-07-12, 13:29, w całości zmieniany 1 raz  

Treach 

Cysorz

Wysłany: 2008-07-12, 13:27   

Alishya napisał/a:
Dlatego wszystkich niedoświadczonych namawiam, żeby chodzili do "normalnego" ZA i tak, jak my, nauczyli się tam grać na własnych błędach i wipach. A potem misio

zgoda, ale czy obecne ustawienie w RP, tj. rownoległe ZA zwykłe i ZA dla masterów da nam takie możliwosci?

Antosia

Wysłany: 2008-07-12, 13:31   

spokojnie, od WOTLK mozna bedzie sobie misia kupic wiec niecierpliwi tez beda mieli swoje misie..tylko pozniej :>

Antosia

Wysłany: 2008-07-12, 13:32   

Cytat:
spokojnie, od WOTLK mozna bedzie sobie misia kupic wiec niecierpliwi tez beda mieli swoje misie..tylko pozniej

np ja jesli nie bedzie mi dane miec wczesniej :mrgreen:

Antosia

Wysłany: 2008-07-12, 13:33   

ja juz sobie sam odpowieadam na forum, wiec niech mi nikt nie mowi ze sie nie udzielam :D

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-12, 13:42   

Rzeczywiście dałeś rade brat ;>

Ponia 

Wysłany: 2008-07-12, 14:03   

[quote="Rooshoffa"]Ale gdy ta
Kwinto napisał/a:
doskonale zbalansowana, uzbrojona, wyskilowana

grupa zbierze co "należy" do niej (czyt. mounty) to bedzie lała na reszte i większość albo nie bedzie miała ochoty więcej raidować ZA albo w ogóle się nie pojawi żeby pomóc tym, którzy są Twoim zdaniem nie zbalansowani, nie uzbrojeni i nie wyskilowani.

W tej gildii Rooshoffa nigdy tak nie bylo ze jak ktos juz sie uzbroil po zeby, to nie pomagal innym. Zawsze bylo tak ze niektorzy gracze (np ja) sa brani do grup zeby ich podboostowac.

^^
na emeryturze

Odpowiedz do tematu