• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
REGULAMIN ZL, czyli jesienne porządki w gildii
Autor Wiadomość
Konradpl 

WoWPlayer

Wysłany: 2007-10-16, 00:05   

Nie lobię długich postów .... Ja deklaruje chęc jak wejdzoie zul'aman chodzenia do niego codziennie albo z jakimś dniem na przerwe aż nie będzie cleared alishya napomniała w underborgu jak byliśmy (nie wiem czy ją dobrze zrozumiałem) że stworzenie czegoś takiego jest możliwe więc kto jest up? ALe zapisy zostawmy na później ja tam nic więcej pisać nie będe zgadzam się w 100% z straszem i tyle.

KONIEC

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-10-16, 00:07   

Alishya napisał/a:
Straszyk, moje ty sloneczko :) Gdyby każdy miał takie podejście, jak Ty, wszystkie regulaminy moglibyśmy bez wahania zużyć w toalecie. Nie masz przypadkiem brata bliźniaka? A najlepiej ze 20... ;)

Przecież sama narzekałaś, że rajd z wyłącznie melee dpsem nie ma szans się udać :P
Poza tym pozabijaliby się o dropy :P
Ostatnio zmieniony przez Kwinto 2007-10-16, 00:08, w całości zmieniany 1 raz  

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-10-16, 00:08   

A kto mówi, że wszyscy mają grać warrkami? ;)

A.

Ps. Proszę, jest już lock :)

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-10-16, 09:05   

Straszyk napisał/a:
Alty: kazdy zdolny do raidowania alt niezaleznie od aktualnie posiadanej ich ilosci powinien miec swoje miejsce w gildii, kto wie moze sie przyda

Słusznie. Co nie zmienia faktu, że altowanie to zajęcie dla tych, którzy zrobili już wszystko, co trzeba, żeby main był mocny, czyli dla Weteranów. Zgodzisz się też pewnie, Straszyk, że levelowanie alta do 30 poziomu i przerzucanie się na następnego nie ma nic wspólnego z interesem rajdowym gildii. Dlatego punktowi regulaminu dotyczącemu altów proponujemy nadać następujące brzmienie:

Weteran może mieć w gildii postacie alternatywne, w tym najwyżej jedną poniżej 70 poziomu.

A.

Hirkan

Daaron

Wysłany: 2007-10-16, 10:34   

drobna niescislosc logiczna: co ma wymog skilla na najwyzszym poziomie do raidowania? Status Weteran jest za raidy itp, za co nagroda jest uprzywilejowanie w loocie i to tyle

Hirkan

Daaron

Wysłany: 2007-10-16, 10:39   

kazdy robi skille dla siebie przede wszystkim, potem dla innych graczy, to chyba jasne. Ja na przyklad Hirkanem mam BS tylko po to, zeby ostrzyc sobie nozyki, dalej nie zamierzam BS levelowac, jak komus zalezy na moim BS, to niech mi go sfinansuje. Podobnie z Daaronem, od ostatniego patcha nowy przepis na klatke wymaga tylko 365 lvl, jesli ktos nie potrzebuje 375 lvl na przepisy za ciezkie pieniadze z AH (ma dropy z innych zrodel, albo za badge) to po cholere ma sie meczyc z levelowaniem do najwyzszego poziomu? Dla sportu?

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-10-16, 16:40   

Alishya napisał/a:
Straszyk, moje ty sloneczko :) Gdyby każdy miał takie podejście, jak Ty, wszystkie regulaminy moglibyśmy bez wahania zużyć w toalecie. Nie masz przypadkiem brata bliźniaka? A najlepiej ze 20... ;)

Niestety rodzenstwa nie posiadam... ale rodzine juz podstepnym sposobem wkrecam w nalog :P

Daaron napisał/a:
drobna niescislosc logiczna: co ma wymog skilla na najwyzszym poziomie do raidowania? Status Weteran jest za raidy itp, za co nagroda jest uprzywilejowanie w loocie i to tyle

weterana sie dostaje kiedy robi sie cos wiecej dla gildii, co zreszta juz chyba bylo wyjasnione i ja sie przekonac dalem :)

Kiren 

Wysłany: 2007-10-16, 20:09   

to moze teraz ja sie wypowiem...Chcialem napisac to co wczesniej napisal Key , ze nie wiem jak to bedzie z tym chodzeniem na 25 . Osobiscie bardzo chetnie bym pochodził z gildia na te wypady aby zdobyc eqiup ale glownie aby nauczyc sie grac moim rogalem. Niestety brak czasu nie pozwala mi na to , chociaz Key udowodnil ze na 25 da rade sie pojsc. Nauka i aktorstwo zajmuja bardzo duzo miejsca w mym zyciu i staram sie jak moge wcisnac Wow-a w resztke jaka mi pozostała.

Wiem ze zaraz ktos powie , pewnie Ali, ze nie wymagamu hardcoru , ze RL jest wazniejsze ale staraj sie miec jeden wieczor w tyg. Otoz chcialbym powiedziec ze sie staram to robic ale mi nie wychodzi z przyczyn czesto losowych.

Nie chodze na raidy m.in. dlatego ze nie mam doswiadczenia w tego typu wyprawach i obawiam sie 24 osob ciagle mowiacych"zacznij w koncu grac" . Brak ogrania i brak doswiadczenia nie pomagaja w tym aby w koncu sie gdzies z wami wybrac....

Fajnie gdybym nie dostal kicka za to , ze nie chodze z wami. Z drugiej jednak strony nie pewnie to zrobicie bo to gildia raidowa.. Na koniec jednak chcialbym powiedziec ,ze bede sie staral zmiescic 1 wieczor na WoW-a i wybrac sie z wami na 25 i miec swoj udzial w zyciu guild.

Kiren :)

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-10-16, 20:48   

Daaron napisał/a:
kazdy robi skille dla siebie przede wszystkim, potem dla innych graczy, to chyba jasne. Ja na przyklad Hirkanem mam BS tylko po to, zeby ostrzyc sobie nozyki, dalej nie zamierzam BS levelowac, jak komus zalezy na moim BS, to niech mi go sfinansuje. Podobnie z Daaronem, od ostatniego patcha nowy przepis na klatke wymaga tylko 365 lvl, jesli ktos nie potrzebuje 375 lvl na przepisy za ciezkie pieniadze z AH (ma dropy z innych zrodel, albo za badge) to po cholere ma sie meczyc z levelowaniem do najwyzszego poziomu? Dla sportu?

Straszyk już Ci właściwie odpowiedział, Rysiu. Ja mogę dopowiedzieć, że "dla sportu" wydałam już ładne parę golda na przepisy do enchantingu, które naprawdę na plaster mojemu lockowi. Pomijam już fakt, że to w ogóle profesja przydatna bardziej innym niż samemu enchanterowi (jeśli nie liczyć dodatkowego 24 spell dmg, czyli naprawdę symbolicznej premii). Zapewniam Cię, że to, iż sama nakładam sobie enchanty, nie zwróciło mi nawet ułamka kosztów, jakie poniosłam na wylevelowanie tej profesji. Dla sportu oczywiście.

A.

PS. W instancjach 25 ppl wypadaja epickie przepisy dla różnych profesji. Może zwróciłeś uwagę, że w regulaminie przyznaliśmy pierwszeństwo do rolla na nie Weteranom. Niech sobie na to pierwszeństwo zapracują. To chyba uczciwy układ?

Saria 

Wysłany: 2007-10-17, 10:32   

Alishya napisał/a:
Drogi Sławku, ja też Cię lubię ;)

Dobra przyznaję się, naklepałem tego mojego długaśnego posta, żeby Aga to napisała, meh próżniak :)
A tak serio, to fajnie się z Wami nawija, bronicie swoich racji co jest naturalne, mam nadzieję że nie odbieracie postu Dariusha czy mojego jako mądrowanie się, a raczej jako chęć podpowiedzi. Jak ubijecie Gruula, to robimy imprezkę w Ironforge, ja stawiam alkohol :).

@Kwinto

Dziękuję w imieniu misiakowych Polaków za uznanie, choć w dużej mierze niezasłużone, bo my n00by jesteśmy :)

@Dariush

Gratki serdeczne za Ilidiana brachu. Jeszcze mam przed oczami Twój pierwszy rajd z ToD w ZG, cieszę się, że u nas posmakowałeś rajdowania, sporo razem zwojowaliśmy a teraz zamykasz pewien etap.

Dariush 

Judge Dredd

Wysłany: 2007-10-17, 15:09   

...
Ostatnio zmieniony przez Dariush 2008-04-04, 15:39, w całości zmieniany 1 raz  

Sante 

Summer Wine ;)

Wysłany: 2007-10-17, 23:21   

W dniu dzisiejszym wszedł w życie nowy regulamin (z drobnymi zmianami wprowadzonymi w wyniku dyskusji na forum i nie tylko).

Jak pewnie większość z Was zauważyła, znacznie zmniejszyła się ilość postaci w gildii. Zgodnie z regulaminem, tylko Weteran ma prawo do altów, a więc sytuacja nie jest tragiczna i każdy może odzyskać swojego alta/alty w chwilę po tym, jak spełni warunki na rangę Weterana.

Proszę zgłaszać wszelkie problemy i błędy jakie zauważyliście. Możliwe, że przez pomyłkę kogoś w czymś pominąłem, wyrzuciłem czy cokolwiek innego.

Pierwszym błędem, który mi sie narzucił jest wyrzucenie z gildii Panzerchwali zamiast Kroomlecha. Mam nadzieje, że zamiast sie obrazić zgłosi ten mały 'problem' :)

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-10-18, 13:34   

Alishya napisał/a:
Lider – gracz o randze Weterana odpowiedzialny za swoją klasę. Lider doradza graczom w zakresie wyposażenia postaci, układu talentów, sposobu gry. Ponadto rozdziela obowiązki w ramach klasy podczas rajdów do instancji 25-osobowych. Lider rekomenduje gracza do awansu lub degradacji.

Dobra suli, to jak mam dps'owac? a nie zarekomendujesz mnie? przeciez bardzo dobrze aggro trzymam!

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-10-18, 13:39   

Przecież warki dopiero w kolejnym patchu będą umieć DPS-ować (nie dps'ować :P ), więc na to pytanie nie ma odpowiedzi :>

Gemm

Wysłany: 2007-10-18, 15:31   

Dariush napisał/a:
Dzięki serdeczne. Gdyby nie ToD i tamto ZG, to pewnie by mnie już w WoWie nie było. BTW, naszym GMem jest lock, który kiedyś był w ToDzie :)

Hehe, wyglada na to ze Misiakowa Szkola Rajdowania odnosi sukcesy na swiecie :-).

PS. Jaki mial nick kiedy byl w ToD?

Odpowiedz do tematu