• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
zepsuty recap?
Autor Wiadomość
Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-04-15, 14:22   

Ranghar napisał/a:
Do testowania czystego renged dps najlepszy wydaje sie byc Lurker. Soisz, walisz na full i nie pękasz. Tak jest na naszym poziomie. Bedac w instach T6, testem jest Brutallus. Ponizej sa rekordowe osiagniecia poszczegolnych klas na tym bossie:

http://www.wwsscoreboard....w.php?bossid=42

PS: Co do przeklinania na Vencie, tu nie chodzi o sporadyczna "kurwe", bo to sie kazdemu zdarzy, ale o takie numery, jak na ostatnim Maggim, gdzie poszedl równy bluzg.

Brutallus na ten moment nie jest jeszcze dobrym testem dpsu i porównywania dpsu różnych klas, faworyzując przede wszystkim rogali - warglave, encha szaman i nawet średni rogal/warek będzie w top5. Niektóre klasy na tym poziomie gearu nie miały i nie mają takich możliwości ze względu na utrudnienia w dostępnym gearze jak i setupie rajdowym.

Nightblóód

Wysłany: 2008-04-15, 14:41   

Alishya napisał/a:
Ale skoro temat i tak się pojawił, powiem krótko: na szczęście takie awantury są u nas prawdziwą rzadkością.

Aga, no cos Ty, przestan chlopakow robic w trabe, bo jeszcze uwierza. Wlasnie dowiedzialem sie ze przez to iz oszczedzaliscie sie na k..ch..ja pie.. nie mozna bylo normalnie grac :).

BTW, gdyby Straszyk robil slaby DPS to pewnie grzalby lawe...bo kotl3towy potfor do niczego wiecej sie nie nadaje :).

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-04-15, 14:42   

Atam, Kotl3t dobrze priestów offtankuje :>.

Ranghar 

soup is good food

Wysłany: 2008-04-15, 14:46   

To jest doskonaly test dps: zasadniczo stoisz i nawalasz z wszystkiego, co masz. Nie mam na mysli "testu umiejetnosci", czy "testu uzytecznosci w rajdzie", tylko czysty test dps. Bierzesz WWS z tej walki, prownujesz wyniki swoich magow i widzisz, ktory jest najlepszy. Nie ma tlumaczen, ze co chwila mi sie owca zrywala, wiec nie moglem dpsowac. Oczywiscie, robiac porownania miedzyklasowe, trzeba uwzglednic realia rajdowe.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-04-15, 14:54   

Ranghar napisał/a:
Bierzesz WWS z tej walki, prownujesz wyniki swoich magow i widzisz, ktory jest najlepszy.

Myślę, że pojedynczy WWS może nie być całkiem wiarygodny, bo statsy statsami, umiejętności umiejętnościami, a życie życiem. Jak Ci z gearu wychodzi 30 proc. crita, a w tej akurat walce weszło 20 proc. (a koledze po fachu, dajmy na to, 40 proc.), to o niczym poza brakiem szczęścia to nie świadczy. A jeśli tak, jak fire mag, ma się z crita +110 proc. dmg (albo +100 proc. jak destro lock), to między 20 a 40 proc. krytyków jest przepaść.
Walka, która trwa tylko 6 min., daje małą szansę na wiarygodny statystycznie wynik. Więc, imo, jest to jednak w pewnym stopniu test pecha ;)

Nightblóód

Wysłany: 2008-04-15, 15:00   

masz racje Veg i tankowanie addow na Alar'ze...czapki z glow :D

Dzidzia 

Wysłany: 2008-04-15, 15:06   

Straszyk napisał/a:
Według mojego recounta na ostatniej walce z Kaz'rogalem bylem pierfszy, WuWueS KUAMIE!

Każdy DMGmeter kłamie jeśli chodzi o pomiar postaci innych niż twoja własna. Wystarczy wyjść poza zasięg innego DPS/Healera (40 jardów) i już gubią się dane. Dlatego bardziej wiarygodne są WWSy na podstawie danych od kilku osób.

U mnie pierwsza była Alishya a ty trzeci :P (i tak podziwiam twój DPS)

PS
WWS pokazuje tylko jak przebiegała walka. Nigdy nie pokaże, że miałem radochę z rajdu... trzeba o tym pamiętać.

Wilk 

Wysłany: 2008-04-15, 15:29   

Dzidzia napisał/a:
WWS pokazuje tylko jak przebiegała walka. Nigdy nie pokaże, że miałem radochę z rajdu... trzeba o tym pamiętać.

Funometer ;) To by była rewelacja... można łatwo zmierzyć podliczając raidowe debuffy w postaci tych siarczystych "k... mać" ;)

Co do wws. Czasem można zobaczyć w nim styl grania. Na przykład znając długość walki, poznać ilość odpalonych shield blocków, debuffow/curse na bossach itp. Coś poprawić dzięki temu.

Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2008-04-15, 15:33   

Wilk napisał/a:
Co do wws. Czasem można zobaczyć w nim styl grania. Na przykład znając długość walki, poznać ilość odpalonych shield blocków, debuffow/curse na bossach itp. Coś poprawić dzięki temu.

Jak kiedyś próbowałam, to mnie pewien rogal opier...ten teges, że się przypier...ten teges :P A jeśli analiza WWS ma się sprowadzać wyłącznie do epatowania publiczności wysoką pozycją w dmg done, to chyba nie ma sensu ;)

Restor

Wysłany: 2008-04-15, 15:41   

Alishya napisał/a:

Jak kiedyś próbowałam, to mnie pewien rogal opier...ten teges, że się przypier...ten teges :P A jeśli analiza WWS ma się sprowadzać wyłącznie do epatowania publiczności wysoką pozycją w dmg done, to chyba nie ma sensu ;)

Wypraszam sobie, teraz zamiast czołówek damage done należy się przerzucić na oglądanie healing done, ha!

PS. Dzidzia, w WWSie najlepiej analizować poszczególnych bossów niż full reporty czy trashe. Po pierwsze zabicie trashy nie jest żadnym osiągnięciem w przeciwieństwie do bossów, którzy mają także enrage timer no i jak wspomniałą Aga, niektóre walki faworyzują określone klasy. Mając tego świadomośc krytyczniej spojrzysz na tabelki (tak Strasiu, wiem że na trashach spamowałeś execute do bólu ;)).
Ostatnio zmieniony przez Restor 2008-04-15, 15:49, w całości zmieniany 2 razy  

Undet

Pijak i Zlodziej

Wysłany: 2008-04-15, 15:45   

Dzidzia napisał/a:
Undet napisał/a:
moja rada to kupic sluchawki ;).

nie wiem czy masz potomstwo... ale spróbuj puścić dziecku bajkę bez dźwięku ;P

mam. ale mam i sluchawki i glosniki...

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-04-15, 15:56   

Gdyby tylko Antoś był z nami... eh

Wariatus 

wariat inside

Wysłany: 2008-04-15, 16:15   

Cytat:
No a rogali wysadza na początku walki jakiś zabłąkany palek

rogali az tak duzo nie mamy to raz ;) a dwa co mogło mnie motywować do czegoś takiego ? :> patrz post straszyka + ciekawe kiedy zacznie za pomoc płacić ;)
Cytat:
Według mojego recounta na ostatniej walce z Kaz'rogalem bylem pierfszy

niestety sabotaż sie nie udał bo dostałeś rezza ;)
a tak na serio to miałem ledwo połowe many na poczatku walki (tej kiedy Kazrogal padl) wiec prawie odrazu zacząłem zwiewać, a ze stałeś obok... :> (imo MASS SUICIDE jest bardziej widowiskowy :> )
----
i zdecydowanie słuchawki (matka jest spokojniejsza nie słysząc tego wszystkiego co wychodzi z kompa, bynajmniej u mnie ;) )

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-04-15, 17:41   

Straszyk napisał/a:
Gdyby tylko Antoś był z nami... eh

no.. "gdybyśmy tylko mieli gwoździe Wilsona..."

Nightblóód

Wysłany: 2008-04-15, 18:11   

mi wystarczy soul shatter co 30 sekund

Odpowiedz do tematu