zepsuty recap? |
Autor |
Wiadomość |
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-04-15, 14:22
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Do testowania czystego renged dps najlepszy wydaje sie byc Lurker. Soisz, walisz na full i nie pękasz. Tak jest na naszym poziomie. Bedac w instach T6, testem jest Brutallus. Ponizej sa rekordowe osiagniecia poszczegolnych klas na tym bossie:
http://www.wwsscoreboard....w.php?bossid=42
PS: Co do przeklinania na Vencie, tu nie chodzi o sporadyczna "kurwe", bo to sie kazdemu zdarzy, ale o takie numery, jak na ostatnim Maggim, gdzie poszedl równy bluzg. |
Brutallus na ten moment nie jest jeszcze dobrym testem dpsu i porównywania dpsu różnych klas, faworyzując przede wszystkim rogali - warglave, encha szaman i nawet średni rogal/warek będzie w top5. Niektóre klasy na tym poziomie gearu nie miały i nie mają takich możliwości ze względu na utrudnienia w dostępnym gearze jak i setupie rajdowym. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2008-04-15, 14:41
|
|
|
Alishya napisał/a: | Ale skoro temat i tak się pojawił, powiem krótko: na szczęście takie awantury są u nas prawdziwą rzadkością. |
Aga, no cos Ty, przestan chlopakow robic w trabe, bo jeszcze uwierza. Wlasnie dowiedzialem sie ze przez to iz oszczedzaliscie sie na k..ch..ja pie.. nie mozna bylo normalnie grac :).
BTW, gdyby Straszyk robil slaby DPS to pewnie grzalby lawe...bo kotl3towy potfor do niczego wiecej sie nie nadaje :). |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-04-15, 14:42
|
|
|
Atam, Kotl3t dobrze priestów offtankuje :>. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-04-15, 14:46
|
|
|
To jest doskonaly test dps: zasadniczo stoisz i nawalasz z wszystkiego, co masz. Nie mam na mysli "testu umiejetnosci", czy "testu uzytecznosci w rajdzie", tylko czysty test dps. Bierzesz WWS z tej walki, prownujesz wyniki swoich magow i widzisz, ktory jest najlepszy. Nie ma tlumaczen, ze co chwila mi sie owca zrywala, wiec nie moglem dpsowac. Oczywiscie, robiac porownania miedzyklasowe, trzeba uwzglednic realia rajdowe. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-04-15, 14:54
|
|
|
Ranghar napisał/a: | Bierzesz WWS z tej walki, prownujesz wyniki swoich magow i widzisz, ktory jest najlepszy. |
Myślę, że pojedynczy WWS może nie być całkiem wiarygodny, bo statsy statsami, umiejętności umiejętnościami, a życie życiem. Jak Ci z gearu wychodzi 30 proc. crita, a w tej akurat walce weszło 20 proc. (a koledze po fachu, dajmy na to, 40 proc.), to o niczym poza brakiem szczęścia to nie świadczy. A jeśli tak, jak fire mag, ma się z crita +110 proc. dmg (albo +100 proc. jak destro lock), to między 20 a 40 proc. krytyków jest przepaść.
Walka, która trwa tylko 6 min., daje małą szansę na wiarygodny statystycznie wynik. Więc, imo, jest to jednak w pewnym stopniu test pecha ;) |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:00
|
|
|
masz racje Veg i tankowanie addow na Alar'ze...czapki z glow :D |
|
|
|
|
Dzidzia
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:06
|
|
|
Straszyk napisał/a: | Według mojego recounta na ostatniej walce z Kaz'rogalem bylem pierfszy, WuWueS KUAMIE! |
Każdy DMGmeter kłamie jeśli chodzi o pomiar postaci innych niż twoja własna. Wystarczy wyjść poza zasięg innego DPS/Healera (40 jardów) i już gubią się dane. Dlatego bardziej wiarygodne są WWSy na podstawie danych od kilku osób.
U mnie pierwsza była Alishya a ty trzeci :P (i tak podziwiam twój DPS)
PS
WWS pokazuje tylko jak przebiegała walka. Nigdy nie pokaże, że miałem radochę z rajdu... trzeba o tym pamiętać. |
|
|
|
|
Wilk
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:29
|
|
|
Dzidzia napisał/a: | WWS pokazuje tylko jak przebiegała walka. Nigdy nie pokaże, że miałem radochę z rajdu... trzeba o tym pamiętać. |
Funometer ;) To by była rewelacja... można łatwo zmierzyć podliczając raidowe debuffy w postaci tych siarczystych "k... mać" ;)
Co do wws. Czasem można zobaczyć w nim styl grania. Na przykład znając długość walki, poznać ilość odpalonych shield blocków, debuffow/curse na bossach itp. Coś poprawić dzięki temu. |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:33
|
|
|
Wilk napisał/a: | Co do wws. Czasem można zobaczyć w nim styl grania. Na przykład znając długość walki, poznać ilość odpalonych shield blocków, debuffow/curse na bossach itp. Coś poprawić dzięki temu. |
Jak kiedyś próbowałam, to mnie pewien rogal opier...ten teges, że się przypier...ten teges :P A jeśli analiza WWS ma się sprowadzać wyłącznie do epatowania publiczności wysoką pozycją w dmg done, to chyba nie ma sensu ;) |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:41
|
|
|
Alishya napisał/a: |
Jak kiedyś próbowałam, to mnie pewien rogal opier...ten teges, że się przypier...ten teges :P A jeśli analiza WWS ma się sprowadzać wyłącznie do epatowania publiczności wysoką pozycją w dmg done, to chyba nie ma sensu ;) |
Wypraszam sobie, teraz zamiast czołówek damage done należy się przerzucić na oglądanie healing done, ha!
PS. Dzidzia, w WWSie najlepiej analizować poszczególnych bossów niż full reporty czy trashe. Po pierwsze zabicie trashy nie jest żadnym osiągnięciem w przeciwieństwie do bossów, którzy mają także enrage timer no i jak wspomniałą Aga, niektóre walki faworyzują określone klasy. Mając tego świadomośc krytyczniej spojrzysz na tabelki (tak Strasiu, wiem że na trashach spamowałeś execute do bólu ;)). |
Ostatnio zmieniony przez Restor 2008-04-15, 15:49, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Undet
Pijak i Zlodziej
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:45
|
|
|
Dzidzia napisał/a: | Undet napisał/a: | moja rada to kupic sluchawki ;). |
nie wiem czy masz potomstwo... ale spróbuj puścić dziecku bajkę bez dźwięku ;P |
mam. ale mam i sluchawki i glosniki... |
_________________ Kwintesencja Szadoł Pryszczowania |
|
|
|
|
Strasia
Straszyk not ded
|
Wysłany: 2008-04-15, 15:56
|
|
|
Gdyby tylko Antoś był z nami... eh |
_________________ tup tup :< |
|
|
|
|
Wariatus
wariat inside
|
Wysłany: 2008-04-15, 16:15
|
|
|
Cytat: | No a rogali wysadza na początku walki jakiś zabłąkany palek |
rogali az tak duzo nie mamy to raz ;) a dwa co mogło mnie motywować do czegoś takiego ? :> patrz post straszyka + ciekawe kiedy zacznie za pomoc płacić ;)
Cytat: | Według mojego recounta na ostatniej walce z Kaz'rogalem bylem pierfszy |
niestety sabotaż sie nie udał bo dostałeś rezza ;)
a tak na serio to miałem ledwo połowe many na poczatku walki (tej kiedy Kazrogal padl) wiec prawie odrazu zacząłem zwiewać, a ze stałeś obok... :> (imo MASS SUICIDE jest bardziej widowiskowy :> )
----
i zdecydowanie słuchawki (matka jest spokojniejsza nie słysząc tego wszystkiego co wychodzi z kompa, bynajmniej u mnie ;) ) |
_________________ W piekle diabeł jest postacią pozytywną. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-15, 17:41
|
|
|