raidy czwartkowe |
Autor |
Wiadomość |
Keleborn
|
Wysłany: 2008-04-01, 12:58
|
|
|
Roll. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-04-01, 13:16
|
|
|
Roll z prio mainów, tylko i jedynie. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-01, 13:49
|
|
|
lol nie da rady, veg. Do DST jest ciągle dużo chętnych i dalej jest sens go licytować. Ale jak komuś to nie pasuje, to oczywiście może odpuścić. |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-04-01, 13:52
|
|
|
No to wprowadzić dkp za ten item tylko, też to proponowałem. Na inne raczej juz nie ma zbytniego sensu. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Demelain
alias Alishya
|
Wysłany: 2008-04-01, 13:53
|
|
|
A skończy się, jak zwykle, niedemokratycznie. I jak zwykle parę osób będzie niezadowolonych. I jak zwykle w końcu im przejdzie :P |
_________________ drzewo jest przegięte :roll: |
|
|
|
|
Wariatus
wariat inside
|
Wysłany: 2008-04-01, 15:19
|
|
|
ehmm chyba jednak dkp na pewne itemy byłoby rozsądne (jak np. wlasnie DST)
tokeny(T4) chyba i tak juz wiekszość ma na mainach do specu rajdowego wiec móglby być raczej roll (no dobra ja nie mam, bo ->"badziewia RULEZ")
byście zrobili "półaltowy VR rajd" to mozna sie faktycznie wtedy się pokusić o jakieś precyzyjne określenie zasad :> .... chociaz nie, bo ludzie sie pozabijają -.-
ps.
a tak w sumie to mi to wisi :mrgreen: |
_________________ W piekle diabeł jest postacią pozytywną. |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-04-01, 15:34
|
|
|
Alishya napisał/a: | Bagażnik nie wzmacnia postaci pod kątem rajdowania. Skoro jest unique, imo, roll z pierwszeństwem dla mainów będzie uczciwy. |
Ale czemu za darmo?
To nie jest item, który starczy dla wszystkich, bo musielibyśmy maggiego przez 8 miesięcy tłuc tydzień w tydzień, a jednak item, który każdemu się przyda. Jak ocenisz, komu bardziej, a komu mniej w inny sposób niż przez licytację DKP? |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-04-01, 15:35
|
|
|
Sporo różnych pomysłów w wątku już sie pojawiło. Jak dla mnie to nie pojawiła się nie gdzie informacja po co właściwie są te czwartkowe rajdy. Myślę że po to, aby odpowiednio:
1. mainy mogły dostać DST (lub inne), torby 20tki
2. zebrać gemy
3. ubrać alty w t4
4. pobawić się z gośćmi
Skoro tak to:
ad. 1. warto zachować licytację wśród mainów, stymże jednak od wylicytowanej ceny odjąłbym 6 DKP (tyle ile wcześniej było za Gruula, może pomyliłem wartość). Torby przyznawane rollem między mainami.
ad. 2. gemy nie są BoP, uważam że powinny mieć stałą cene (wspomniane 2dkp), ale priorytet powinny mieć osoby uczestniczące w rajdzie (roll). Tu z kolei nie ważne czy alt czy main, skoro to są przedmioty BoE (z zastrzeżeniem że będą użyte na mainie).
ad. 3. pobieranie sporej ilości dkp za crapiaste t4, żeby ubrać altki chyba jest troche krzywdzące, będzie mniejsza szansa na przedmioty dla maina. Jednym słowem gra niewarta świeczki. Niech zadecyduje roll.
ad. 4. powszechną praktyką jest prio Gildiowiczów nad gośćmi, stąd nie uważam za krzywdzące nadanie im najniższego priorytetu (roll, gdy nikt z gildiowiczów nie jest zainteresowany). |
|
|
|
|
|