• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Czego oczekujesz od Gildii?
Autor Wiadomość
Demelain 

alias Alishya

Wysłany: 2007-08-26, 23:45   

Szanowny Straszyku ;)

Już Ci mówiłam, że wprowadzanie dkp do Kara na tym etapie farmienia i ubierania się jest zupełnie bez sensu. Poza tym punkty dkp to nagroda za udział w rajdzie, a u nas - przynajmniej w przypadku klas dps - już sam udział jest nagrodą, bo chętnych jest zwykle nadmiar. Mam nadzieję, że od połowy września, kiedy wróci Tandrill, będziemy w stanie organizować dwie regularne grupy, co nie zmienia faktu, że w Kara na dkp, imo, za późno.
Nie ma wątpliwości, że dkp powinno wejść do 25-tek. Problem w tym, że na razie nie jesteśmy w stanie wystawić w pełni ZL-owego składu (choć, jak widzę, niewiele nam brakuje). Jeśli uda nam się złożyć grupę do Maulgara z udziałem gości, nic nie stoi na przeszkodzie, by uzgodnić z nimi wprowadzenie punktów dla PGR. Może to ich zachęci, by częściej nam towarzyszyć. Ale na razie możemy tylko budować zamki na piasku.
Myślę, że wprowadzimy też dkp dla Zul'Aman, tylko najpierw musisz pogadać z Blizzem, żeby dał nam szansę ;)

Z harcerskim pozdrowieniem :mrgreen:
A.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-08-27, 07:54   

Alishya napisał/a:
Już Ci mówiłam, że wprowadzanie dkp do Kara na tym etapie farmienia i ubierania się jest zupełnie bez sensu.

Myślę, że Nalim mógłby mieć tu inne zdanie :>

nonenalim

Wysłany: 2007-08-27, 10:51   

Jezeli wiekszosc bedzie chciala dkp to nie widze przeszkod, ale obecnie podzielam zdanie Agnieszki. DKP moim zdaniem nie ma sensu jesli chodzi o Kara. Wkrotce bedzie nowa
'10' i pewnie podzial na grupe Kara i Aman. Poniewaz tam wszystko bedzie nowe to dkp tez mile widziane a nawet konieczne. 25tki to musi byc dkp. Kara jest mocno wyfarmione i slabsi nie maja juz raczej konkurencji i mocniejszych interesuja pojedyncze dropy. Moze byc wiec wkrotce tak, ze slabiej ubrani beda chodzic czesciej do Kara i farmic na tyle duzo DKP, ze np. ja idac do Kara nie bede mial szans na drop ;] Wiec: od 25 i nowej 10 dkp koniecznie, Kara jak bedzie chciala wiekszosc, ale ja bym poczekal z decyzja na nowa 10.

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2007-08-27, 13:18   

nonenalim napisał/a:
Jezeli wiekszosc bedzie chciala dkp to nie widze przeszkod, ale obecnie podzielam zdanie Agnieszki.

Prawda jest taka, że właśnie wielu starych dobrze ubranych wyjadaczy chodzi do Kara, bo z jakiegoś powodu są potrzebni, pasują na cały loot z bossów, bo zależy im na jakimś pojedynczym drobiazgu tylko, a jak już ten drobiazg wypadnie, to "kosi" go ktoś inny.
Ja chcę uniknąć takich półdram, jak ta, która miała miejsce ostatnio przy paladyńskich szoldersach z Arana. Zasady są zasadami - obecnie najwyższy roll decyduje o tym, do kogo item idzie i nie ma że boli. A boli - jeśli np z princa wypadnie Malchazeen i ktoś mi go podiwani, to będzie miał do tego prawo, bo rulz ar rulz, ale mnie coś trafi, tak? :>

Co do wprowadzania DKP - widzę plusy, wy widzicie minusy. Ja w każdym razie ustępuję przed waszym doświadczeniem i nie będę gardłować w sprawie DKP w Kara - ale na następne instancje wprowadźmy bardziej sprawiedliwy od rolli system, kk? :)
Oczywiście przy uwzględnieniu zdrowego rozsądku i http://wow-loot.com/raid_kara.htm - jak caster będzie chciał wydać swoje tons-of-dkp na kuszę, żeby zrobić na złość nielubianemu hunterowi (albo nawet na kasterskie ciuchy, które są gorsze od tych które ma), to takiemu podejściu mówimy stanowcze nie :)

pozdr :)

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2007-08-27, 13:27   

ofc, nikogo nie chce zmuszac do wprowadzania dkp, jesli jednak wiekszosc dkp bedzie chciala i na kara, no to powinninsmy je wprowadzic. ale jak mi jeszce raz ktos rekawiczki t4 zakosi.... :P

Panzerchwali 

Pijany Pancernik

Wysłany: 2007-08-27, 13:28   

Najpierw musisz znalzec chetnego do prowadzenia DKP;) Nie wiem czy kiedys to robiles, ale z relacji osob sie tym zajmujacych wiem, ze jest to ciezka orka. Poza tym w 10man w ekipie blizszych lub dalszych znajomych naprawde sie mozna dogadac co do lootu. Przeciez wiadomo, ze item powinien zgarnac weteran, a nie n00b lutujacy wszystko jak leci, bo chodzi w zielonkach. Dla mnie przynajmniej jest to oczywiste i nie powinno podlegac dyskusji.

Keleborn 

Wysłany: 2007-08-27, 13:50   

To wprowadżmy zasadę że pierwszeństwo do rolla mają Ci którzy np dłużej rajdują - z tym że w przypadku o którym mówicie obaj rollujący mieli afair podobny staż, tak że roll był sprawiedliwy.

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2007-08-27, 13:53   

kwinto napisał/a:
Oczywiście przy uwzględnieniu zdrowego rozsądku i http://wow-loot.com/raid_kara.htm - jak caster będzie chciał wydać swoje tons-of-dkp na kuszę, żeby zrobić na złość nielubianemu hunterowi (albo nawet na kasterskie ciuchy, które są gorsze od tych które ma), to takiemu podejściu mówimy stanowcze nie :)

pozdr :)

O nie... zero ignorowania rolli/bidów/czegokolwiek, nie dla jakichkolwiek priorytetów. Jeśli ktoś chce dany item i go wygra, to go bierze. To jego sprawa myśleć rozsądnie i patrzeć czy to akurat jest najlepsze dla niego. Jak wywoła dramę to już tylko i wyłącznie jego problem. Najwyżej nie pójdzie na następne rajdy już. Swoją drogą - WoW Loot lepiej traktować wyłącznie jako coś pomagającego w rozeznaniu się niż wyrocznię. To co i jak punktują czasem mnie zadziwia.

Keleborn 

Wysłany: 2007-08-27, 14:09   

No nie żaden casterowi maila nie dostanie choćby i 101 wyrolował:P Jakieś prio musi być, niekoniecznie wowloot ale zdrowy rozsądek.

Panzerchwali 

Pijany Pancernik

Wysłany: 2007-08-27, 14:16   

Jak caster bedzie chcial maila to z automatu dostaje kicka z rajdu i moze sobie najwyzej maila powachac;)

Sowa 

Nerf Me plz !!111

Wysłany: 2007-08-27, 16:32   

Przypomne że kierujemy sie priorytetem ze strony wow-loot.com. W przypadku Karazhanu to :

http://wow-loot.com/raid_kara.htm . Jesli jeszcze ktos nie widział to zapraszam z zapoznaniem sie. Ja juz sie nie raz wypowiadałem ze dkp to ZŁOOO . Ale moge sie zastanowic nad tym gdy wejdzie ZUlaman

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-07, 22:17   

W ramach nekromancji tematuf, rzondam od gildyjy rególarnyh raiduf do naxa

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-07, 22:26   

Oh man, ju ar iwil. A tak BTW, za tydzień będzie roczek <ZL>-a na SSG :)

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-07, 22:35   

Wooohooo

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-07-07, 22:36   

A nie w czwartek, dziesiątego?

Odpowiedz do tematu