Gruszka vs pietruszka |
Autor |
Wiadomość |
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2008-07-29, 13:10
|
|
|
Naxx to nie jest taki prosty inst, zeby sie tam mozna bylo z marszu przejsc i cos zdzialac. No, chyba ze chodzi o podziwianie architektury wnetrz w okolicach wejscia. Ale to podobno bedzie mozna zobaczyc takze w WotLK :D |
|
|
|
|
Nadhira
|
Wysłany: 2008-07-29, 13:17
|
|
|
Taaaaa.... zapomnialam, ze jestesmy banda nieudacznikow, ktorym BT udalo sie prawie wyczyscic tylko dlatego, ze zostalo nerfniete w 100%... ehhh... o czym ja w ogole marze ;) |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-07-29, 13:29
|
|
|
Dariush napisał/a: | Naxx to nie jest taki prosty inst, zeby sie tam mozna bylo z marszu przejsc i cos zdzialac. No, chyba ze chodzi o podziwianie architektury wnetrz w okolicach wejscia. Ale to podobno bedzie mozna zobaczyc takze w WotLK :D |
Kiedyś byliśmy sobie popatrzeć na Patchwerka w parę osób. 2 osoby więcej i by padł spokojnie ;). Ale to Patchwerk. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-07-29, 13:36
|
|
|
Dariush napisał/a: | Naxx to nie jest taki prosty inst, zeby sie tam mozna bylo z marszu przejsc i cos zdzialac |
No właśnie... a w ZL chyba nie ma nawet 40 kont aktywnie grających, żeby cały rajd złożyć. Przerąbane :> |
|
|
|
|
Rooshoffa
Prawie jak ACDC...
|
Wysłany: 2008-07-29, 13:53
|
|
|
Kwinto napisał/a: | Dariush napisał/a: | Naxx to nie jest taki prosty inst, zeby sie tam mozna bylo z marszu przejsc i cos zdzialac |
No właśnie... a w ZL chyba nie ma nawet 40 kont aktywnie grających, żeby cały rajd złożyć. Przerąbane :> |
A czy przypadkiem nie zmienili, że 40tki są teraz 25tkami? :D Odrazu mówie, że nie wiem - od czasu TBC ani razu nie byłem w retro instach. |
_________________ The question is "what is a mana-mana?"...The question is "who cares?" |
|
|
|
|
Vegelus
RAAAAAGE!!!
|
Wysłany: 2008-07-29, 14:20
|
|
|
Nie, nie zmienili. W Wotlku Naxx przerobią na 10/25man. |
_________________ Incredible! You have managed to screw up the screw up! |
|
|
|
|
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2008-07-29, 14:57
|
|
|
Nadhira napisał/a: | Taaaaa.... zapomnialam, ze jestesmy banda nieudacznikow, ktorym BT udalo sie prawie wyczyscic tylko dlatego, ze zostalo nerfniete w 100%... ehhh... o czym ja w ogole marze ;) |
Ja rozumiem, Nadhira, że masz kompleksy. Pamiętając poziom Twojej gry wcale, ale to wcale się temu nie dziwię. BT "prawie" (co, jak wiadomo, czyni różnicę) wyczyściliście głównie dlatego, że: a) zniesiono attu; b) dokonano kilku nerfów; c) dano graczom imba sprzęt do dyspozycji za badge. Co więcej, owo "prawie" wyczyszczenie BT udało się Wam w jakiś rok po jego premierze. Ale nie, wcale nie uważam członków ZL za bandę nieudaczników, chodzi mi raczej o to: a) ilu członków ZL ma attunement do Naxx / może go od ręki zrobić, zważywszy, że nawet kupując matsy trzeba mieć minimum honored reputation w AD; b) ilu członków ZL choćby rzuciło okiem na taktyki bossów z Naxx. Owszem, dzisiaj nie potrzeba 40 osób, aby przebić się przez Naxx, ale jednak potrzeba czegoś więcej (nie na wszystkich bossach, ale na większości) niż dobrych chęci. |
|
|
|
|
Ranghar
soup is good food
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:28
|
|
|
Czy ty na prawde nie masz lepszych zajec niz szlajanie sie po forach gildii, do ktorych juz dawno nie nalezysz, wbijanie "elokwentnych" szpil gdzie tylko sie da i obrazanie przypadkowych ludzi?
PS: Przeniescie oficerowie ten koniec watku do innego watku lub skasujcie, bo ten badziew tu nie nalezy. Tutaj mowimy Nadhirze "pa pa" lub namawiamy ja, by wrocila, czy cos w tym stylu. Jesli o mnie chodzi, to jestem spokojnym czlowiekiem, ale takim jak D nie odpuszczam. |
_________________ IMMA CHARGIN MAH LAZER!
◑` ◔
|
|
|
|
|
Keleborn
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:29
|
|
|
Dariusz, przegiąłeś. Pls, znajdz inne forum do wypominania ludziom że osiągneli coś dzięki "znerfowaniu" contentu. Tak sie składa że każdy członek Zl, w tym Britt zrobił ogromny postep w grze postacią. Twój komentarz jest obraźliwy i chamski. Zawsze cię lubiłem, ale to co napisłeś wkurwiło mnie msksymalnie. |
|
|
|
|
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:35
|
|
|
Keleborn napisał/a: | Dariusz, przegiąłeś. Pls, znajdz inne forum do wypominania ludziom że osiągneli coś dzięki "znerfowaniu" contentu. Tak sie składa że każdy członek Zl, w tym Britt zrobił ogromny postep w grze postacią. Twój komentarz jest obraźliwy i chamski. Zawsze cię lubiłem, ale to co napisłeś wkurwiło mnie msksymalnie. |
Mnie za to irytuje doszukiwanie się przez Nadhirę drugiego dna w każdej mojej wypowiedzi na tym forum. A co do obrażania .. ostatnie wpisy w tym wątku pokazują dość dobrze, kto tu kogo obraża. |
|
|
|
|
Keleborn
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:37
|
|
|
Owszem, pokazuje. |
|
|
|
|
Restor
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:50
|
|
|
Dariush napisał/a: |
BT "prawie" (co, jak wiadomo, czyni różnicę) wyczyściliście głównie dlatego, że: a) zniesiono attu; b) dokonano kilku nerfów; c) dano graczom imba sprzęt do dyspozycji za badge. Co więcej, owo "prawie" wyczyszczenie BT udało się Wam w jakiś rok po jego premierze. |
a)Wyczyściliśmy cały content przed BT, więc attu byśmy także zdobyli - dziwne że przegapiłeś ten fakt, biorąc pod uwagę że dość często tu zaglądasz.
b)Nie wiem skąd się bierze Twój żal i pretensja do nerfów. Czy czujesz się zagrożony, że to co osiągnąłeś nie jest już takie ważne?
c) Sprzętu badgowego nie dostaje się za darmo, trzeba wyfarmić badge. Domyślam się, że czujesz wielką niesprawiedliwość i tutaj, że zamiast farmy 25ek można pofarmić heroiki/Karazhan
A co do wyczysczenia BT rok po premierze...serio nie zauważyłeś ze ZL jest młodą gildią i zaczeliśmy z dużym opóźnieniem w stosunki do gildii które zaczęły wraz z wejściem TBC?
Wybacz Dariush, ale tym postem pokazałeś swoją dużą niedojrzałość i chyba jakieś kompleksy. Nie potrafie inaczej wytłumaczyć sobie Twojego agresywnego tonui i braku kultury. |
|
|
|
|
Nightblóód
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:52
|
|
|
ehhh Dariush...do dzisiaj uwazalem ze czepiaja sie Ciebie bez potrzeby, ale i mi "pekly oczy" od czytania wyzej Twojego postu. Nie bede sie tutaj wymadrzal bo po pierwsze nie znam sie na tym, a po drugie mam gdzies czy cos nerfnieto, czy zdjeto attu i czy aby nie zabilismy tego bossa bo mielismy rewardy za badge itd itd, wazne ze Veni, Vidi, Vici i oby tak dalej.
Przylacz sie prosze wiec do glownego tematu tego posta, a sprawy Naxx, czy tez innych instow zostaw tym co chca zrobic na zasadzie spontanu. Chyba ze chcesz sie przylaczyc, to zapraszam do dzialu Rekrutacji.
Mimo wszystko, Tobie tez zycze najlepszego, gdziekolwiek tam jestes i gdziekolwiek grasz.
Night |
|
|
|
|
Kwinto
Piąte koło u wozu
|
Wysłany: 2008-07-29, 15:55
|
|
|
spoko spoko...
Wyjdzie dodatek, ZL zacznie wtedy równy start do nowego kontentu z innymi gildiami i wtedy pogadamy. Teraz na to, że instancje są nerfnięte nic się nie poradzi.
Oczywiście za te pół roku ZL-owi gracze będą mogli pewnie skakać od gildii do gildii, zamiast próbować samodzielnie coś zbudować i tym, którzy by zostali za jakiś czas zacząć przysyłać skrinszoty z własnych progresów w zorganizowanych przez kogoś innego gildiach, a po jakimś czasie mówić "eee, teraz to już nerfnięty inst i lepsze ciuchy za badge". Wiele osób tak się zachowało w momencie wyjścia TBC, ale pytanie, czy to o to chodzi... |
|
|
|
|
Dariush
Judge Dredd
|
Wysłany: 2008-07-29, 16:20
|
|
|
Agresywni to raczej Wy jesteście. Objaw kompleksów? Możemy tak tę piłeczkę odbijać w nieskończoność.
W "temacie wątku" wypowiedziałem się na samym początku, życząc Nadhirze powodzenia. Bez specjalnych emocji związanych z jej odejściem z gry, ale i bez podtekstów. Uboczny wątek, dotyczący wyjścia do Naxx, nie ja zacząłem. Pozwoliłem w nim sobie natomiast na uwagę, że spontaniczny wypad do tej instancji na zasadzie "hurra i do przodu" może parę osób zdziwić. I tyle. A Nadhira nie omieszkała wrócić do swoich uporczywych, acz zawoalowanych, uwag pod moim adresem, co mnie zirytowało. Nie podzielam jednak opinii, że moja odpowiedź była chamska itd. Wielu z Was lubię, cenię i szanuję, uważam też, że doskonale opanowaliście swoje postaci i z pewnością poradzilibyście sobie z grą w dowolnej gildii na dowolnie wysokim poziomie. Nie znaczy to jednak, że całe ZL tylko z takich osób jest zbudowane. Wiem, że sami też jesteście tego świadomi. Wiem, że na ten temat były w przeszłości różne uwagi, także ze strony grona oficerskiego, bo byłem ich świadkiem. Jeśli od tamtej pory niektóre z tych osób się podciągnęły, to super, zwracam honor. A co do tak zwanych "nerfów" - one ciągle się w WoW pojawiają, czy tego chcecie, czy nie. Blizzard stara się udostępnić high end content możliwie dużej grupie graczy, przede wszystkim dlatego, że zbliża się premiera WotLK. Ja z tych zmian akurat zadowolony nie jestem, ale - tak, jak i Wy - nic na nie nie poradzę. Uwierzcie jednak, że BT/MH są dziś przerabiane o wiele łatwiej, niż rok temu. Ja rozumiem, że ZL zaczynał późno, a zmiany nie były przez Was zamawiane, ale fakt pozostaje faktem. I nie chodzi o to, aby się wywyższać, że ja coś zrobiłem wcześniej itd. Ja tylko pozwalam sobie na "sprostowanie" niektórych Waszych ocen na bazie własnych doświadczeń, a dopisywanie nastawienia, z jakim to rzekomo czynię, to już Wasza sprawka.
@Kwinto: Ja przed TBC też próbowałem budować. Dłużej, niż Ty. Każdemu może się kiedyś znudzić. W TBC żadnego skakania od gildii do gildii w celu pójścia na łatwiznę nie było. Z Sarmatii odszedłem, bo nie akceptowałem tego, co robi Mathras. Twilight się rozpadł. Z Ascendance zrezygnowałem, bo nie mogłem już sobie pozwolić na poświęcanie grze sześciu dni w tygodniu. Z ZL odszedłem, bo moje wstępne założenia rozminęły się z rzeczywistością i zdecydowałem, że jednak bardzo chcę poznać SWP, na co w ZL po prostu nie miałem szans.
@Takin: Przypomnij sobie, kiedy i jak wyczyściliście T5 content. Mój żal do nerfów bierze się stąd, że przez ich wprowadzenie pozbawia się graczy możliwości pełnego zaznajomienia się z ciekawie zaprojektowanymi walkami, sprawdzenia swoich umiejętności itp. Wyfarmienie sprzętu badgowego jest o niebo łatwiejsze, niż wyposażenie całej grupy rajdowej w gear pozwalający jej zmierzyć się z T6 contentem poprzez dropy z bossów w T4/T5 content. |
|
|
|
|
|
|
|
|