• Strona główna  • Forum   • Szukaj  • Użytkownicy  • Grupy
• Rejestracja  • Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
lekko zakrecona itemizacja :)
Autor Wiadomość
Wilk 

Wysłany: 2008-07-09, 13:16   lekko zakrecona itemizacja :)

Zerkałem sobie jakiś czas temu na strony, które liczą przydatność raidowicza na podstawie ilvl przedmiotów, których używa. Najpierw sprawdziłem swojego druida i lekko się dziwiłem, bo zostałem "złapany" w secie, który został dosyć nisko oceniony :)

Dla druida niczym dziwnym jest bieganie po instancjach T6 z questowym [wow]Idol of the Raven Goddess[/wow] (imba endgame item:)), przedziwnym [wow]Badge of Tenacity[/wow], czy.... tadatadam [wow]Idol of Brutality[/wow] zdobywanym w mękach w... Stratholme :) Nieśmiertelne 2 części T4 też praktycznie zawsze na grzbiecie.

Jestem ciekaw czy inne klasy również mają takie swoje przedziwne przedmioty, które ani kolorem ani ilvl nie pasują do instancji T6? Wyłączam oczywiście szczęśliwych posiadaczy [wow]Thunderfury[/wow], których u nas nie ma ;)

pozdrawiam
--
Wilk

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-09, 13:43   

Dla rogala 2xT4 też długo jest przydatne, zwłaszcza dla takiego, który ma mało +hit.

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-09, 14:14   

BM trinkiet :>

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-09, 14:18   

BM jak BM, ale [wow]Dragonspine Trophy[/wow] :)

Wilk 

Wysłany: 2008-07-09, 14:33   

[wow]Dragonspine Trophy[/wow] właśnie to jeszcze muszę upolować...

Nie wiem tylko czy groźniejsze są chwile w trakcie walki z Gruulem, czy te chwile po walce ;)

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-09, 14:42   

Wilk napisał/a:
Zerkałem sobie jakiś czas temu na strony, które liczą przydatność raidowicza na podstawie ilvl przedmiotów

gief linka

Wilk 

Wysłany: 2008-07-09, 14:44   

np http://be.imba.hu/

Nightblóód

Wysłany: 2008-07-09, 15:41   

tam aktualizacja byla chyba 2 miechy temu..nadal mam sword w mainie..a w kolejce do update'u jestem na 240 pozycji

ostatecznie w lepszych itemach mam mniejszy score niz w jakis crapach

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-09, 16:09   

zakładasz darmowe konto i dostajesz opcję "force update"

Rooshoffa 

Prawie jak ACDC...

Wysłany: 2008-07-09, 16:25   

Z kontem czy bez zawsze "Invalid response caught while checking queue, please try again.".

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-07-09, 18:27   

[wow]Commendation of Kael'thas[/wow], [wow]Shard of Contempt[/wow](dla melee dpsów jeden z nalepszych trinketów - dla rogali afaik w połaczeniu z DST tworzy najlepszy duet), [wow]Necklace of the Deep[/wow] dla survi hunterów, który czasem jest lepszy od questowego z Kaela, a czasem nie (choć regułą jest noszenie tego craftowanego), aż do SWP, tak samo bywa z tym trinketem z +agil z use, [wow]Gyro-Balanced Khorium Destroyer[/wow].

W 2.4 na szczęscie (albo i nie) "papuga na kiju", znana też jako [wow]Crossbow of Relentless Strikes[/wow] pozbawiła trzy strzelby ([wow]Don Santos' Famous Hunting Rifle[/wow], [wow]Wolfslayer Sniper Rifle[/wow] i [wow]Barrel-Blade Longrifle[/wow]) pozycji najlepszych do Archiego i Illidana (albo włączając tych dwóch) broni dla BM hunterów.

Kwinto napisał/a:
BM jak BM, ale [wow]Dragonspine Trophy[/wow] :)

Ano, w końcu Hourglass ma swój późniejszy, epicki odpowiednik. Hmm, chociaż DST też ma (ale działający na innej zasadzie).

Takie serwisy zawsze są kochane - wyskoczyć w nich w pvp gearze i ma się często najwyższy score ;).

Kwinto 

Piąte koło u wozu

Wysłany: 2008-07-09, 18:43   

Vegelus napisał/a:
[wow]Shard of Contempt[/wow](dla melee dpsów jeden z nalepszych trinketów - dla rogali afaik w połaczeniu z DST tworzy najlepszy duet)

ygzekly

Vegelus napisał/a:
W 2.4 na szczęscie (albo i nie) "papuga na kiju", znana też jako [wow]Crossbow of Relentless Strikes[/wow] pozbawiła trzy strzelby ([wow]Don Santos' Famous Hunting Rifle[/wow], [wow]Wolfslayer Sniper Rifle[/wow] i [wow]Barrel-Blade Longrifle[/wow]) pozycji najlepszych do Archiego i Illidana (albo włączając tych dwóch) broni dla BM hunterów.

Ej serio pukawka Don Santosa jest taka dobra? Na czym to polega - myślałem, że dla huntów istotny jest DPS strzelby, a statsy w mniejszym stopniu (zwłaszcza chance on hit), tak jak dla melee DPS patrzy się przede wszystkim na DPS kosy - stąd taka popularność np mieczy PvP. A klamka z Al'ara nie jest dobra?

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-09, 18:45   

Jak tak to jeszcze dodam warkowy pvp chest, s3 jest porownywalne do t5 (może nawet lepsiejsze) [wow]Vengeful Gladiator's Plate Chestpiece[/wow] tak samo ring(veteran przynajmniej), do bloodboila lepszego nie ma, fist z a'lara, do warlaivów mi starczy

Strasia 

Straszyk not ded

Wysłany: 2008-07-09, 18:47   

Kwinto napisał/a:
tak jak dla melee DPS patrzy się przede wszystkim na DPS kosy

Tfe myslenie bońć jakkolwiek to nazwać jest błędne :>

PvP wepsy nosi się(rogale szczególnie) przez to że cieżko złapać sworda, z odpowiednim speedem, wymarzonymi statsami i wysokim dpsem, ba... nawet takich nie widuje :> przeważnie w wyborze itemu, broni własnie głownie jest jakies "ale", np. przy fistach za badge, w porównaniu do innych dostępnych mi broni sa gorsze bo mają mniejszy speed, ale za to wyrównują to dpsem/statsami (które też najlepsze nie są) w broniach pvp tego nie ma, są na nich wszystkie potrzebne statsy, może nie w tak wielkich ilościach, ale zawsze

Ostatnio zmieniony przez Strasia 2008-07-09, 18:54, w całości zmieniany 2 razy  

Vegelus 

RAAAAAGE!!!

Wysłany: 2008-07-09, 18:49   

Kwinto napisał/a:
Ej serio pukawka Don Santosa jest taka dobra? Na czym to polega - myślałem, że dla huntów istotny jest DPS strzelby, a statsy w mniejszym stopniu (zwłaszcza chance on hit), tak jak dla melee DPS patrzy się przede wszystkim na DPS kosy - stąd taka popularność np mieczy PvP. A klamka z Al'ara nie jest dobra?

Najważniejsza jest szybkość broni (tę można w pewnym stopniu korygować przez pasywny haste, co obecnie jest dużo łatwiejsze niż 1-2 patche temu). Ze względu na mechanikę/rotacje i inne pierdoły z tym związane (GCD).Wszelkie statsy później.
Don Santos jest lepszy od Wolfslayera - o ile można wykorzystać proca - czyli im walka bardziej przypomina tank'n'spank, tym lepszy Santos od Wolfslayera jest. Im więcej ruchu - tym bardziej stały dps Wolfslayera zyskuje. Czelba z Doomwalkera wygrywa(ła) ofc szybkością.

Straszyk napisał/a:
Jak tak to jeszcze dodam warkowy pvp chest, s3 jest porownywalne do t5 (może nawet lepsiejsze) [wow]Vengeful Gladiator's Plate Chestpiece[/wow] tak samo ring(veteran przynajmniej), do bloodboila lepszego nie ma, fist z a'lara, do warlaivów mi starczy

Strasiu, chyba chodziło o rzeczy, których tak łatwo nie wymienić, a które są bardzo łatwe do zdobycia i mają stosunkowo niski ilvl. Poza tym sam dobrze wiesz, że jest równie łatwo osiągalny chest, chyba nawet lepszy ;).

Odpowiedz do tematu